banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Κάλεσμα για την οργάνωση της πάλης και του κινήματος των φοιτητών

Κάλεσμα για την οργάνωση της πάλης και του κινήματος των φοιτητών – σπουδαστών

Φοιτητές - φοιτήτριες,

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές της χώρας, ειδικά σε αυτούς που προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους φοιτητές.

 

Καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό, οργάνωση και συγκέντρωση δυνάμεων για να βγούμε νικητές στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κεφάλαιο, κυβέρνηση και τρόικα με το νέο νόμο-πλαίσιο που ετοιμάζουν για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, με την γενικότερη πολιτική που φορτώνει την κρίση στο λαό και τη λαϊκή οικογένεια.

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία


 

Η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει. Το ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, το ΛΑΟΣ, την ενεργή στήριξη της ΝΔ, τσακίζουν εμάς και τις οικογένειες μας με τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων 50 χρόνων.

Γκρεμίζουν ότι έχει απομείνει σε εργασιακά, ασφαλιστικό, υγεία, παιδεία. Έχουν καταδικάσει τις εργατικές λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους που σπουδάζουν, σε αντιλαϊκά μέτρα εφ’ όρου ζωής.

Να μην περάσει ο νέος Νόμος-πλαίσιο, το μνημόνιο της Παιδείας

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ, χέρι-χέρι με το ΛΑΟΣ και τη στήριξη της ΝΔ φέρνουν το νέο νόμο έκτρωμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Ο νέος Νόμος στοχεύει το Πανεπιστήμιο-ΑΕ με δίδακτρα και φέρνει επίσημα τις επιχειρήσεις στις σχολές. Είναι άρρηκτα δεμένος με τα βάρβαρα μέτρα που θέλουν να επιβάλουν στο λαό μας. Είναι συνέχεια των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ Είναι προκλητικό ψέμα ότι η σύνδεση με τις επιχειρήσεις θα δώσει δουλειά στους νέους. Σύνδεση με τις επιχειρήσεις σημαίνει: προσαρμογή στους νόμους της καπιταλιστικής ανάπτυξης, δηλαδή ανέχεια-φτώχεια-ανεργία-εκμετάλλευση-πολέμους.

Οι δρόμοι που υπάρχουν είναι δυο

Με την εξουσία των μονοπωλίων ή με τη λαϊκή εξουσία.

Ή ο λαός θα βγει λεηλατημένος και σκυφτός ή με ψηλά το κεφάλι!

Ο ένας είναι ο δρόμος της συνέχισης της υλοποίησης της πολιτικής της ΕΕ, ο δρόμος της ακριβοπληρωμένης γνώσης, της ζωής-λάστιχο. Ο δρόμος του μνημονίου, που φτωχαίνει λαό και νεολαία. Ο άλλος είναι αυτός όπου η Παιδεία θα είναι λαϊκή, στα πλαίσια μιας κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας και όπου τα Πανεπιστήμια, ως αναπόσπαστο στοιχείο της φιλολαϊκής ανάπτυξης, θα παίζουν τον πραγματικό μορφωτικό και κοινωνικό τους ρόλο. Θα βοηθούν δηλαδή την επιμήκυνση του χρόνου ζωής, την καταπολέμηση ασθενειών, την εκμηδένιση των εργατικών ατυχημάτων, την απάλυνση του μόχθου του εργάτη και τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, την προστασία του περιβάλλοντος, την υπεράσπιση της νέας κοινωνίας.

Καλούμε κάθε φοιτητή κάθε σπουδαστή να αναλογιστεί:

Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον, η διέξοδος από αυτή την κατάσταση;

Θα θυσιάσουμε τη ζωή μας για την κερδοφορία μιας χούφτας κηφήνων πλουτοκρατών;

Οι αγώνες μας, το μέλλον, η προοπτική μας θα εξαντλείται στο να αμυνόμαστε από το ένα και το άλλο νομοσχέδιο;

Εμείς απαντάμε:

Χρειάζεται αγώνας ζωντανός, οργανωμένος, σταθερός που δεν θα αναλώνεται σε ξεσπάσματα. Αγώνας που θα αναδεικνύει τον ένοχο, τον καπιταλισμό και την πολιτική που εξυπηρετεί τα μονοπώλια. Αγώνας που δεν θα εγκλωβίζεται στα διάφορα σενάρια μεταμφίεσης του πολιτικού σκηνικού αλλά θα έχει στο επίκεντρο την αλλαγή τάξης στην εξουσία. Αγώνας με στόχο και προοπτική την κοινωνία που θα κάνουν κουμάντο οι πραγματικοί ιδιοκτήτες και παραγωγοί του πλούτου, οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα και όχι οι καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό!

Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νεολαία όλοι μαζί.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Κάθε μέρα χτίζουμε τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία ενισχύοντας το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων (ΣΑΣ).

Όρος για την οργάνωση του φοιτητικού κινήματος ειναι να αφήσουμε πίσω τη διάλυση, τον εκφυλισμό και την ανυπαρξία οργάνων που έχουν επιβάλει οι δυνάμεις της υποταγής! Σήμερα σε συνθήκες κρίσης η κατάσταση στο φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα είναι πολύ πίσω όχι μόνο από τις σημερινές ανάγκες αλλά και από την πορεία του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Η αστική τάξη υπολογίζει να φτιάξει ένα στρατό επιστημόνων στην υπηρεσία του κεφαλαίου, που θα υπερασπίζεται φανατικά το καπιταλιστικό σύστημα, θα αισθάνεται ότι το χωρίζει άβυσσος από την εργατική τάξη.

Είναι ενδεικτικές για αυτό οι δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου στην Βουλή. Μεταξύ άλλων είπε: «… Θυμάμαι ότι όταν έγινε η μεγάλη αλλαγή στη Γερμανία με το SPD και υπήρχαν άνθρωποι στους δρόμους, γιατί ήταν μια βαθιά και δύσκολη αλλαγή, η κυβέρνηση είχε βρει σύμμαχο το κίνημα νεολαίας που βγήκε σε αντιδιαδηλώσεις…» (Ομιλία της Υπ. Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου στη Βουλή, 9/7/2010).

Οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ΠΑΣΠ και ΔΑΠ είναι ένοχες.

Ανεξάρτητα από τις επιμέρους κομματικές διαφωνίες τους πιστά συμβάλλουν στην υλοποίηση κάθε αντιεκπαιδευτικής πολιτικής την ώρα που οι οικογένειές μας αιμορραγούν από τα μέτρα που επιβάλλουν τα κόμματά τους. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει την ανασύνταξη του κινήματος από αυτούς που το κρατάνε διαλυμένο 15 χρόνια τώρα. Οι πρόσφατες προτάσεις τους δείχνουν ότι θέλουν φοιτητικούς συλλόγους-όργανα του αστικού κράτους και των κομμάτων του, συνδιαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής και πλασιέ των επιχειρήσεων. Αυτές οι παρατάξεις έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς που στήνουν ρουσφέτια, εμπλέκονται με κονδύλια, διασυνδέονται με πρυτάνεις-καθηγητές-μεταπτυχιακά και εξαγορά μαθημάτων.

Οι δυνάμεις των ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ - ΕΑΑΚ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν μεγάλο μέρος ευθύνης για την άθλια κατάσταση που επικρατεί. Έχουν ενεργό ρόλο στη διάλυση του φοιτητικού κινήματος και των οργάνων του. Δεν θέλουν οργάνωση των συλλόγων για να μπορεί ο καθένας να μιλάει εξ’ ονόματος των φοιτητών. Ναρκοθετούν κάθε προσπάθεια συμπόρευσης με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Την ίδια στιγμή συμπορεύονται με τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σε κλάδους, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα.

Είναι οι πρωταγωνιστές της αντι-ΚΚΕ και αντι-ΠΑΜΕ επίθεσης. Οι μορφές πάλης που προτείνουν δεν δείχνουν αγωνιστικότητα αλλά καιροσκοπισμό. Η θέση τους για κατοχή από την Τρόικα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ που βγάζει λάδι την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρήκε σύμφωνους τους ιερείς της Ιεράς Συνόδου, όπως και η θέση τους για αναδιαπραγμάτευση του χρέους που ήδη κουβεντιάζεται στα κλιμάκια των κεφαλαιοκρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σαν λύση για τη σωτηρία του καπιταλισμού. Είναι πρώτοι στο κομπρεμί και τη συνδιαλλαγή με συγκλήτους και μεγαλοκαθηγητάδες, που είναι οι ίδιοι στελέχη των επιχειρήσεων και στυλοβάτες της εξουσίας των μονοπωλίων.

Είναι σε εξέλιξη σχέδιο που έχει ως σκοπό την υπονόμευση του φοιτητικού κινήματος. Τα τελευταία χρόνια, με τη δράση του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου πολλαπλασιάστηκαν οι προβοκατόρικες ενέργειες υπονόμευσης του λαϊκού κινήματος, και του ασύλου. Αναδείχτηκαν με επιχειρήματα και αποδείξεις ο ρόλος και η δράση αυτού του χώρου. Έχουν στόχο να ανακόψουν την επιρροή του ΚΚΕ στη νεολαία, δεν θέλουν να συναντηθούν φοιτητές και σπουδαστές με το αγωνιστικό ανατρεπτικό κίνημα. Οι ευθύνες των οπορτουνιστών (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ-ΕΑΑΚ) που συμπλέουν μαζί τους σε κινητοποιήσεις-καταλήψεις και γενικές συνελεύσεις σχολών είναι μεγάλες γιατί τους νομιμοποιούν και τους θεωρούν μέρος του κινήματος ενώ είναι χώρος διάτρητος από τη δράση υπηρεσιών και η δράση τους (τραμπουκισμοί και προβοκάτσιες) πρέπει να απομονωθεί από τους φοιτητές.

Την ώρα που μεγάλες εργατικές απεργίες συγκλονίζουν τη χώρα, που δίνονται εκατοντάδες μάχες σε χώρους δουλειάς στα ΑΕΙ-ΤΕΙ μόνο οι δυνάμεις του ΜΑΣ οργάνωσαν, συντόνισαν, σχεδίασαν τις κινητοποιήσεις για τα οξυμμένα προβλήματα των φοιτητών.

Δεν αρκεί! Η άθλια κατάσταση παραμένει:

Οι Γενικές συνελεύσεις στην πλειοψηφία τους είναι παρωδία, η πλειοψηφία απέχει, κυριαρχεί η παραταξοποιηση ο ψευτοσυνδικαλισμος και ο εξυπνακισμος, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση, δεν μπορούν να οργανώσουν την πάλη, το μόνο που αποφασίζουν είναι ποια παράταξη έχει ένα πανό.

Τα Διοικητικά συμβούλια είναι διαλυμένα, δεν έχουν μέλη, αλλού δεν συγκροτούνται καν, αλλού δεν συνεδριάζουν ποτέ αλλού το ΔΣ είναι ένα περιφερόμενο χαρτί που περιφέρεται από τραπεζάκι σε τραπεζάκι κάθε παράταξης.

Τα Κεντρικά όργανα, ΕΦΕΕ-ΕΣΕΕ, δεν υπάρχουν εδώ και 15 χρόνια. Μάλιστα έχει έδρα ακόμα η Πολιτική Άνοιξη!!! Οι ΠΑΣΠ-ΔΑΠ που επικαλούνται το ΚΣ της ΕΦΕΕ μιλάνε για σημερινούς 40άρηδες!!!

Στις φοιτητικές-σπουδαστικές εκλογές, με εξαίρεση ελάχιστους συλλόγους, οι φοιτητές και οι σπουδαστές δεν ψηφίζουν για ναεκλέξουν όργανα παρά μόνο για να γίνεται μια απλή καταγραφή δυνάμεων των παρατάξεων.

Στις φοιτητικές εκλογές υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις που οι υποψήφιοι των παρατάξεων είναι φανταστικά ονόματα, πολλές φορές είναι περισσότεροι από τις ψήφους της παράταξης.

Υπάρχουν σχολές που από τις εκλογές αποκλείονται παρατάξεις, γίνεται καταμέτρηση ακόμα και 3 μέρες μετά τις εκλογές με αποτελέσματα προϊόντα νοθείας.

Οι φοιτητικές εκλογές μάλιστα ορίζονται από διαπαραταξιακές συνάξεις πολιτικών νεολαιών που αντικατοπτρίζουν το συσχετισμό που είχαν οι παρατάξεις το 1995 (όταν δηλαδή ο σημερινός πρωτοετής ήταν 2 χρονών!!!).

Αυτή η κατάσταση δεν βοηθάει τους φοιτητές των φτωχών λαϊκών στρωμάτων να συμμετέχουν στις διαδικασίες, να οργανώσουν την πάλη τους. Πάνω στην απαξίωση των συλλογικών διαδικασιών θρέφουν την υποταγή, το συμβιβασμό, τη συντεχνία και τη διάσπαση. Στο όνομα της ενότητας των φοιτητών θέλουν να μας αποκόψουν από το φυσικό μας σύμμαχο, το λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του λαού.

Να πάρουν τη θέση τους οι φοιτητές στο μεγάλο ποτάμι

που θα σαρώσει τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Φοιτητές-φοιτήτριες,

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας έχει διαχωρίσει τη θέση της από αυτή την ελεεινή κατάσταση.

Οι φοιτητές και σπουδαστές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους:

Κάθε έτος, κάθε εξάμηνο, κάθε εργαστήριο να γίνει κάστρο αντίστασης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης, με δυναμικές πρωτοβουλίες, με γενικές συνελεύσεις από τα κάτω παίρνοντας διαζύγιο από τον εκφυλισμό, τη διάλυση και τις υποταγμένες πλειοψηφίες των περισσότερων συλλόγων.

Κανείς να μη νομιμοποιήσει τα διαπαραταξιακά μαζέματα για τον καθορισμό της ημερομηνίας των εκλογών. Σε κάθε ίδρυμα και τμήμα να αναλάβουν οι φοιτητές τη διεξαγωγή των εκλογών με στόχο να δημιουργηθούν ενεργοί σύλλογοι και μαχητικά όργανα. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να πάρει μέρος η πλειοψηφία των φοιτητών που σήμερα απέχει λόγω του εκφυλισμού από τους αγώνες και τις εκλογές

Είναι θέμα του κάθε συλλόγου οι εκλογές του. Παντού να γίνουν εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις που να αποφασίσουν για την ημερομηνία των εκλογών του συλλόγου, τα ψηφοδέλτια, τα μέλη του, τον εκλογικό κανονισμό. Να διεξαχθούν οι εκλογές σε διάστημα 3 μηνών με στόχο ιδρυτικό συνέδριο ΕΦΕΕ-ΕΣΕΕ.

Σε καλούμε σε πλατύ διάλογο, να γνωρίσεις άμεσα, από πρώτο χέρι, τις θέσεις του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία, για το σοσιαλισμό. Σε διάλογο για τα επείγοντα προβλήματα της Παιδείας και της οικονομικής κρίσης.

Πάρτε θέση στις επιτροπές αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σε σχολές, τμήματα, έτη

Οργανώστε την πάλη σας και συζητήστε ποια είναι η διέξοδος απ’ αυτή την κατάσταση, ποια είναι η προοπτική για τον αγώνα.

Κάντε δική σας υπόθεση τη συγκρότηση των φοιτητικών συλλόγων

Τα μέλη της ΚΝΕ θα συμμετέχουν ενεργά για τη συγκρότηση των οργάνων των φοιτητών και σπουδαστών για να σταματήσει ο εκφυλισμός και η διάλυση.

ΑΓΩΝΑΣ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική

Φεβρουάριος 2011


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016