banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Φοιτητή-φοιτήτρια

Από την πρώτη στιγμή που ήρθες στο Πανεπιστήμιο, μπροστά σου ανοίχτηκε ένας μαραθώνιος εμποδίων για σένα και την οικογένεια σου. Ξέρεις καλά πώς είναι να δουλεύεις από το πρώτο κιόλας έτος για να καταφέρεις να τα βγάλεις πέρα με το δυσβάσταχτο κόστος σπουδών!

Ξέρεις καλά πώς είναι να γυρνάς σε φωτοτυπικά κέντρα πληρώνοντας εκατοντάδες ευρώ για σημειώσεις αντί για βιβλία! Βλέπεις την αγωνία των γονιών σου για το πώς θα τα φέρουν πέρα με τα εκατοντάδες ευρώ που χρειάζονται για το νοίκι σου, τη σίτιση και τα αναλώσιμα που απαιτούνται για τις σπουδές σου! Βιώνεις στο πετσί σου την «δια βίου μάθηση» που για σένα είναι δια βίου εξόντωση με το τρέξιμο από σεμινάρια σε διαλέξεις για να μαζέψεις δεξιότητες και τελικά να συναντήσεις τον εργασιακό

μεσαίωνα, των 592 ευρώ.

 

Για αυτή την κατάσταση ευθύνεται η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΕΕ που θέλουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης τους στο λαό, για να προστατεύσουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Θέλουν Πανεπιστήμια ΑΕ και εσένα και την οικογένεια σου πελάτη που θα πληρώνει δίδακτρα για πτυχία σούπα. Θέλουν να δημιουργήσουν στρατό φθηνών εργαζομένων για τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες που θα γυρνάνε από την ανεργία-στην ημιαπασχόληση και ξανά στην επανακατάρτιση για λίγα ψίχουλα. Και ταυτόχρονα χρειάζονται χιλιάδες από εμάς στην ανεργία ασκώντας πίεση για να χαμηλώνουμε τις απαιτήσεις μας.

ΜΗΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ!

Είναι ψέμα ότι δήθεν «φταίμε όλοι για την κρίση», και άρα όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες. Για την κρίση ευθύνεται η πλουτοκρατία που έχει σκάσει από τα κέρδη ξεζουμίζοντας τον ιδρώτα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για την κρίση, ούτε για τα χρέη και τα ελλείμματα, που τάχα παρουσιάζονται σαν αιτία της κρίσης. Είναι προκλητικό αυτοί που δίνουν πακέτα στήριξης σε μονοπωλιακούς ομίλους (π.χ. τράπεζες 28 δις επί κυβέρνησης ΝΔ και άλλα 25 δις ΠΑΣΟΚ) να ζητούν να πληρώσεις το μάρμαρο εσύ και οικογένεια σου ! Και στην κρίση και στην ανάπτυξη τσακίζουν την εργατική τάξη και ενισχύουν το κεφάλαιο!

Είναι επίσης ψέμα αυτό που ακούς από τους ΝΔ-ΔΑΠ, ΠΑΣΟΚ-ΠΑΣΠ και διάφορους καθηγητές στελέχη επιχειρήσεων, όλοι με ένα στόμα μια φωνή σου λένε «Τώρα να κάνουμε θυσίες για να γίνει πιο ανταγωνιστική η χώρα και να μην πτωχεύσει». Σου βάζουν το καρότο της ανταγωνιστικότητας και το μαστίγιο της χρεοκοπίας, για να πάρουν «ανάσα» το κεφάλαιο και να φορέσουν νέες θηλιές σε σένα και τους γονείς σου. Ο λαός έχει ήδη χρεοκοπήσει, τον τρομοκρατούν με τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας για να σκύψει κι άλλο το κεφάλι. Σκέψου ότι το Ά τρίμηνο του 2010, μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις, μέτρησαν κέρδη 2,6 δις την ίδια ώρα που για το λαό επιφύλασσαν την βάρβαρη πολιτική του μνημονίου!

Γύρνα την πλάτη σε ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΕΑΑΚ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Λένε ψέματα όλη τη χρονιά ότι «η ΚΝΕ διασπά τους συλλόγους και το κίνημα» για να διατηρούν την διαλυτική κατάσταση που υπάρχει στο φοιτητικό κίνημα που βολεύει την κυβέρνηση και τους συμμάχους της. Κατηγορούν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ ότι δεν παλεύουν για νίκες στο σήμερα ενώ όλοι οι φοιτητές ξέρουν ότι οι κομμουνιστές όλη τη χρονιά έχουν πρωτοστατήσει στην πάλη για κάθε πρόβλημα. Αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ταυτόχρονα προβάλλουν ότι χρειάζεται ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες και δεν αρκούνται σε «πόλεμο» της μιας ή της άλλης διαχείρισης για να γίνει καλύτερος ο καπιταλισμός.

ΜΗ ΧΤΥΠΑΣ ΑΣΦΑΙΡΑ!

ΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ!

Η αποχή από τη συλλογική διεκδίκηση και την πάλη δεν οδηγεί σε λύση και διέξοδο στα προβλήματα σου. Η αγανάκτηση που νιώθεις για την κατάσταση που ζεις πρέπει να γίνει δύναμη ανατροπής. Ο εργαζόμενος λαός και τα παιδιά του μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω αν αποφασίσουν να μπουν στην πάλη. Το να απέχεις από τον συλλογικό αγώνα και τις εκλογές δεν είναι λύση και αποδείχτηκε πιο έντονα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις που παρά την μεγάλη αποχή της νεολαίας δεν «ίδρωσε το αυτί» της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Αξιοποιούν αυτή σου τη στάση για να λένε ότι υπάρχει συμφωνία με την πολιτική που εφαρμόζεται. Δεν τους φοβίζει το να είσαι ανοργάνωτος, μακριά από το κίνημα, κλεισμένος στο καβούκι σου, οι ίδιοι μέσω των καναλιών τους άλλωστε πλασάρουν αυτό τον τρόπο ζωής.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ,

ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ!

Απέναντι στο μονόδρομο των καπιταλιστών και των κομμάτων τους, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σε καλούν να δείξεις ανυπακοή και να απειθαρχήσεις με κάθε τρόπο, σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο που παίρνεται σε βάρος των δικών σου αναγκών και της οικογένειάς σου.

Να συμμετάσχεις στην οργάνωση του αγώνα, στο κίνημα αντεπίθεσης, μέσα από τις επιτροπές αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σε κάθε σχολή, εξάμηνο, εργαστήριο. Μόνο έτσι μπορεί να γείρει η πλάστιγγα υπέρ των δυνάμεων που έχουν για μπροστάρη το ΠΑΜΕ και υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των παιδιών τους που σπουδάζουν, να δοθεί αποφασιστική μάχη ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους. Σε αυτό τον αγώνα σε καλούμε!

Έχεις την ευκαιρία να δείξεις τη δύναμη σου, στις 18 Μάη στις εκλογές του φοιτητικού σου συλλόγου ρίξε μαύρο σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δυνάμωσε τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. που στηρίζουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ , γύρνα την πλάτη στα αναχώματα ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/ΕΑΑΚ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Με αυτό το περιεχόμενο οι αγώνες μας μπορούν να έχουν πραγματικό αποτέλεσμα. Να γίνει ο πλούτος που υπάρχει λαϊκή περιουσία, το τιμόνι της εξουσίας να πάρει ο λαός, για να οικοδομήσουμε το Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό. Σε αυτή την κοινωνία με κεντρικό σχεδιασμό κι εργατικό έλεγχο μπορούν να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Έτσι και τα Πανεπιστήμια θα προωθούν την συστηματική έρευνα για να απαλυνθεί ο μόχθος των εργαζομένων, για την πρόβλεψη και την κάλυψη των αναγκών του λαού.


Σπουδαστή, σπουδάστρια

Ξέρεις καλά πώς είναι να δουλεύεις παράλληλα με τις σπουδές σου, να κάνεις πρακτική με τους χειρότερους όρους, να περιμένεις 6 μήνες στην «ουρά» για να μπεις σε ένα εργαστήριο. Ξέρεις τι σημαίνει να έχεις κακογραμμένες σημειώσεις αντί για βιβλία, να πληρώνεις ένα σωρό λεφτά για το νοίκι, για τα αναλώσιμα. Γνωρίζεις την αγωνία των γονιών σου για να σε βοηθήσουν, για να βγει ο μήνας στο σπίτι, για να μην απολυθούν.

Γι’ αυτή την άθλια κατάσταση που βιώνεις εσύ και η οικογένειά σου, υπάρχει υπεύθυνος: Είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΕΕ που φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό, ενισχύει βιομήχανους κι εφοπλιστές να αυξάνουν τα κέρδη τους.

▶▶Σε θέλουν πελάτη στο ΤΕΙ – επιχείρηση που θα πουλά πανάκριβα μια πλήρως υποβαθμισμένη γνώση.

▶▶Θέλουν να περιπλανιέσαι για μια ζωή μεταξύ ανεργίας και δουλειάς λάστιχο, χωρίς ασφάλιση και συλλογική σύμβαση εργασίας, με μισθό 592€. Η δουλειά σου να είναι φτηνή και ευέλικτη, να σε εντάσσουν και να σε αποσύρουν από την παραγωγή όποτε θέλουν με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Φτάνει πια!

Μην ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν!

Είναι ψέμα ότι φταίμε όλοι για την κρίση και την σημερινή κατάσταση. Φταίνε οι καπιταλιστές που «έσκασαν» από τα κέρδη λόγω της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Δεν είναι ο εργαζόμενος λαός της χώρας μας που έχει 600 δις καταθέσεις στην Ελβετία! Όταν λένε «κάντε υπομονή, πρέπει να βάλουμε όλοι ένα χεράκι για να νοικοκυρευτεί ο τόπος», εννοούν: «Σκύψτε το κεφάλι, δεχτείτε τα πάντα για να βγει η πλουτοκρατία ενισχυμένη».

Το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι των ΤΕΙ όπως και όλη η νεολαία, δεν πρόκειται να λυθεί επειδή θα υπογραφούν κάποια επαγγελματικά δικαιώματα όπως λένε ΠΑΣΠ και ΔΑΠ για να σε κοροϊδέψουν. Οι απόφοιτοι για παράδειγμα από τα τμήματα Δομικών Έργων και Έργων Υποδομής δεν βρίσκουν δουλειά γιατί ο κλάδος των κατασκευών βρίσκεται σε μόνιμη κρίση τα τελευταία χρόνια, γίνονται μόνο όσα έργα εξυπηρετούν το κεφάλαιο. Θα υπήρχε η ίδια ανεργία σε αυτόν τον κλάδο αν υπήρχε ανάπτυξη προς όφελος του λαού με αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα, φτηνή κατοικία για όλους, δρόμους χωρίς διόδια, νοσοκομεία, σχολεία; Σκέψου: ποια υπογραφή επαγγελματικού δικαιώματος θα σου εξασφαλίσει σταθερή και ικανοποιητική δουλειά όταν υπάρχει έκρηξη των απολύσεων, της δουλειάς «λάστιχο», όταν ανοίγουν τα κλειστάεπαγγέλματα;

Οι Πρόεδροι των ΤΕΙ, κλαψουρίζουν για την υποχρηματοδότηση και την οικονομική ασφυξία των ιδρυμάτων. Είναι οι ίδιοι που μαζί με την ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ πανηγύριζαν τα προηγούμενα χρόνια ότι με τα μέτρα που θα εφαρμοστούν τα ΤΕΙ θα γίνουν «ανώτατα», τα ψήφιζαν όλα και πρωτοστατούσαν για την υλοποίησή τους.

Ψηλά το κεφάλι!

Μην το βάζεις κάτω στις δυσκολίες που συναντάς στις σπουδές σου, στη δουλειά. Η οικογένειά σου και συ έχετε αξιοπρέπεια που δεν πουλιέται σε κανέναν δήθεν «φίλο» για μια σημείωση, μια θέση στο εργαστήριο, στην πρακτική, για μια δουλειά τριών μηνών. Θέλουν να «εξαγοράσουν» τη σιωπή σου, την ανοχή σου στην αντιλαϊκή πολιτική, την ψήφο σου, να νιώθεις ότι τους έχεις υποχρέωση.

Δείξε τη δύναμή σου!

Μπες στην πάλη!

Είναι τιμή σου που θα γίνεις μέρος της εργατικής τάξης, της τάξης που παράγει τον πλούτο στην κοινωνία, που έχει αστείρευτη δύναμη. Ο εργαζόμενος λαός και τα παιδιά του μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω αν αποφασίσουν να μπουν στην πάλη. Το να απέχεις από τον συλλογικό αγώνα και τις εκλογές δεν είναι λύση και αποδείχτηκε πιο έντονα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις που παρά την μεγάλη αποχή της νεολαίας δεν «ίδρωσε το αυτί» της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Αξιοποιούν αυτή σου τη στάση για να λένε ότι υπάρχει συμφωνία με την πολιτική που εφαρμόζεται. Δεν τους φοβίζει το να είσαι ανοργάνωτος, μακριά από το κίνημα, κλεισμένος στο καβούκι σου, οι ίδιοι μέσω των καναλιών τους άλλωστε πλασάρουν αυτό τον τρόπο ζωής.

Ένα μόνο πράγμα τους φοβίζει: Το να οργανωθείς και να παλέψεις για την ανατροπή της πολιτικής των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-τρόικας-πλουτοκρατίας που θέλει να γονατίσει το λαό, να μετατρέψει τη νεολαία σε σύγχρονους δούλους. Να παλέψεις για ανάπτυξη που συμφέρει το λαό και όχι τα μονοπώλια.

Σε αυτό τον αγώνα δεν είσαι μόνος σου!

Απέναντι στο δικό τους μονόδρομο των καπιταλιστών και των κομμάτων τους, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σε καλούν να δείξεις ανυπακοή και να απειθαρχήσεις με κάθε τρόπο, σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο που παίρνεται σε βάρος των δικών σου αναγκών και της οικογένειάς σου. Να συμμετάσχεις στην οργάνωση του αγώνα, στο κίνημα αντεπίθεσης, μέσα από τις επιτροπές αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σε κάθε σχολή, εξάμηνο, εργαστήριο, να αξιοποιήσεις το όπλο των φοιτητικών εκλογών στο σύλλογο σου. Να γραφτείς στο σωματείο σου και να ενισχύσεις το ΠΑΜΕ. Μόνο έτσι μπορεί να γείρει η πλάστιγγαυπέρ των δυνάμεων που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των παιδιών τους που σπουδάζουν, να δοθεί αποφασιστική μάχη ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Με αυτό το περιεχόμενο οι αγώνες μας μπορούν να έχουν αποτέλεσμα. Να γίνει ο πλούτος που υπάρχει λαϊκή περιουσία, το τιμόνι της εξουσίας να πάρει ο λαός, για να οικοδομήσουμε το Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό. Σε αυτή την κοινωνία με κεντρικό σχεδιασμό κι εργατικό έλεγχο μπορούν να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016