Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ στο 6ο κάμπινγκ νεολαίας των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών

Αυγ 20, 2019
Ανακοινώσεις Διεθνής Δράση Κοινή Πάλη

Τη Μαδρίτη επισκέφτηκε 15-18 Αυγούστου, ο Πασχάλης Καγιάννης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, εκπροσωπώντας την Οργάνωση στο 6ο κάμπινγκ νεολαίας των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών. Στο κάμπινγκ συμμετείχαν επίσης αντιπρόσωποι του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας - Ιταλία και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας.

Το 6ο κάμπινγκ νεολαίας των ΚΝΚ, που έλαβε χώρα στα βουνά της οροσειράς Γουαδαράμα, ήταν αφιερωμένο στα 80 χρόνια από τη λήξη του ισπανικού εμφυλίου πολέμου και είχε σύνθημα «Συνεχίζουμε στο δρόμο του πολέμου».

Στο πλαίσιό του πραγματοποιήθηκε πεζοπορία στα βουνά που σημειώθηκαν συγκρούσεις του Δημοκρατικού Στρατού Ισπανίας με το φασιστικό στρατό του Φράνκο κατά την επιχείρηση κατάληψης της Μαδρίτης από το δεύτερο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι δύο ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν από τον Ραούλ Μαρτίνεθ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος των Εργαζομένων της Ισπανίας, όπου παρουσιάστηκαν πλευρές από τις σύγχρονες επεξεργασίες του κόμματος που αφορούν συμπεράσματα γύρω από τη στρατηγική του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας κατά τον εμφύλιο πόλεμο και την ανάγκη δράσης των κομμουνιστών σε όλες τις συνθήκες.

Επιτυχημένα ήταν επίσης και τα τέσσερα workshop σχετικά με τη δουλειά των ΚΝΚ στο φοιτητικό και μαθητικό κίνημα και τη βελτίωση της δράσης του Μετώπου Φοιτητών, την παρέμβαση της οργάνωσης στα σωματεία, καθώς και άλλα ζητήματα όπως ο ρόλος και η αξιοποίηση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, η Τέχνη κατά την περίοδο του εμφυλίου πολέμου στην Ισπανία.

Η ΚΝΕ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί σε συζήτηση με θέμα «Η άνοδος της ακροδεξιάς και της αντίδρασης και οι αυταπάτες της σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης», καθώς και να απαντήσει σε ερωτήσεις μελών και φίλων των ΚΝΚ.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν τουρνουά μπάσκετ και ποδοσφαίρου, καθώς και σεμινάρια αναρρίχησης και αυτοάμυνας.

Το τελευταίο βράδυ οι κατασκηνωτές γιόρτασαν απονέμοντας τα κύπελλα στους νικητές των τουρνουά και διαγωνισμό χορού.

Το κάμπινγκ ολοκληρώθηκε με τις ομιλίες των Αστορ Γκαρσία, Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος των Εργαζομένων της Ισπανίας και Χαβιέ Μαρτίν, Γραμματέα της ΚΕ των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών, όπου τόνισαν ότι το κόμμα με η νεολαία του θα φροντίσουν να μη χαθεί το κόκκινο νήμα που ενώνει τον ηρωισμό των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ισπανίας με τον αγώνα για το σοσιαλισμό σήμερα. Ότι δουλεύουν κόντρα στις φωνές του συμβιβασμού, για την οικοδόμηση οργανώσεων ικανών να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις της ταξικής πάλης.