Ανακοίνωση της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ:Για τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ στη Γαλλία

Ιουν 30, 2023
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Διεθνής Δράση

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταδικάζει τη δολοφονία του 17χρονου αλγερινής καταγωγής Ναέλ την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 στη Ναντέρ του Παρισιού, τον οποίο πυροβόλησε εξ επαφής αστυνομικός επικαλούμενος ...«άρνηση συμμόρφωσης» κατά τη διάρκεια τροχαίου ελέγχου.

Η νέα εν ψυχρώ δολοφονία από αστυνομικά πυρά έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα θυμάτων της κρατικής βίας και καταστολής, που εντείνεται, αποδεικνύοντας ότι η κρατική καταστολή και η αστυνομική αυθαιρεσία είναι συστατικά στοιχεία ενός κράτους που είναι εχθρικό προς τον λαό. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν πληθύνει ανάλογα περιστατικά στη Γαλλία, την Ελλάδα, στα κράτη-μέλη της ΕΕ, στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, είτε κυβερνούν φιλελεύθερες είτε σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις, και πηγαίνουν χέρι - χέρι με την απαγόρευση και τον περιορισμό στις διαδηλώσεις και τις απεργίες, με την επίθεση στα δικαιώματα και τα όνειρα της νέας γενιάς, των εργαζομένων.

Αυτό αποδεικνύουν και οι απαράδεκτες δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης Μακρόν, που επιχειρούν να συκοφαντήσουν τις τεράστιες διαδηλώσεις και τη γνήσια λαϊκή οργή, αυξάνοντας παράλληλα την καταστολή θέτοντας σε ετοιμότητα 40.000 αστυνομικούς (!).

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό και τη νεολαία της Γαλλίας που δικαίως ξεχειλίζει από οργή, στους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και νέες που έχουν ξεχυθεί στους δρόμους στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες πόλεις, απαιτώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας την αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Σε όλη την Ευρώπη δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εγκληματική πολιτική ΕΕ – κυβερνήσεων, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της καταστολής.