Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Για την ένταση του κρατικού αυταρχισμού μπροστά στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Νοε 14, 2020
Ανακοινώσεις

Η κυβέρνηση μετρά ρεκόρ αυταρχισμού, τρομοκρατίας και καταστολής, για να κρύψει τα τραγικά ρεκόρ της πανδημίας για τα οποία έχει τη μόνη και βασική ευθύνη, την οποία επιχειρεί να μεταθέσει στον λαό και τη νεολαία που αγωνίζονται και τηρούν με το παραπάνω όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας τους.

Ο παροξυσμός της για το Πολυτεχνείο, η εισβολή αστυνομικών δυνάμεων  στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου και στην Πολυτεχνειούπολη της Αθήνας, η περικύκλωση του ΑΠΘ ελέγχοντας τις εισόδους των Πανεπιστημίων, η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε γενική συνέλευση οικότροφων φοιτητών επιβεβαιώνουν πως το μόνο που φοβάται είναι η φωνή του λαού και της νεολαίας και γι’ αυτό προσπαθεί να τη φιμώσει. 

Υπήρξαν κι άλλοι πριν από αυτήν την κυβέρνηση που προσπάθησαν να βάλουν το Πολυτεχνείο σε μουσείο, να σβήσουν το «Έξω οι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ» από τις πύλες του και τα συνθήματα του λαού και της νεολαίας. Κανείς δεν τα κατάφερε και ούτε θα τα καταφέρει! Γιατί το Πολυτεχνείο είναι μέρα-σύμβολο για τους αγώνες του λαού και της νεολαίας, μέρα που σηματοδοτεί τι μπορεί να κάνει ο γίγαντας λαός, όταν βγει στο προσκήνιο και σηκώσει το αγωνιστικό του ανάστημα ενάντια στη δικτατορία του κεφαλαίου και τους δολοφόνους των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ.

Η κυβέρνηση αντί να στέλνει ΜΑΤ στους δρόμους και τα Πανεπιστήμια, τρομοκρατώντας τον λαό, να στείλει γιατρούς στα νοσοκομεία, καθηγητές σε σχολεία και Πανεπιστήμια, ελεγκτές στους χώρους δουλειάς για να προστατέψει το λαό και τη νεολαία. Αντί να απαγορεύσει διαδηλώσεις να απαγορεύσει το τζογάρισμα της υγείας του λαού στο οποίο πρωταγωνιστεί και να επιτάξει εδώ και τώρα τον ιδιωτικό τομέα της υγείας!