Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ τη ΚΝΕ:Για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση

Απρ 15, 2020
Ανακοινώσεις Μαθητές

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να καταθέσει, εν μέσω πανδημίας, ένα καταδικασμένο -από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας- πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Εκτός από τους νόμους που έχει ήδη ψηφίσει για τα Πανεπιστήμια, όπως την εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων, επιχειρεί τώρα να μετατρέψει το σχολείο σε ένα ακόμα πιο σκληρό, ανταγωνιστικό, ακριβό εξεταστικό κέντρο, που αντί να μορφώνει, θα «εξοντώνει» τους μαθητές!

Επιδιώκει από το νέο σχολικό έτος να επαναφέρει την Τράπεζα Θεμάτων για τις ενδοσχολικές εξετάσεις και στις τρεις τάξεις του Λυκείου, να μετρά ο βαθμός και των τριών τάξεων στην πρόσβαση των μαθητών στα Πανεπιστήμια και να καθιερώσει ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να σταματήσει να βρίσκει τρόπους να κάνει το σχολείο συνεχώς χειρότερο. Αυτό, δυστυχώς, δεν περίμενε την πανδημία για να το κάνει, το κάνει όλο το χρόνο! Αντί αυτών, οφείλει εδώ και τώρα: 

  • Να ορίσει την ημερομηνία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για τους συμμετέχοντες.
  • Να αποφασίσει να μη δοθούν προαγωγικές εξετάσεις για όλες τις υπόλοιπες τάξεις.
  • Να εξασφαλίσει ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην τηλεκπαίδευση.

Αυτές είναι οι αγωνίες των μαθητών και των οικογενειών τους αυτήν την περίοδο και όχι ο εξεταστικός μαραθώνιος που τους ετοιμάζει από τη νέα σχολική χρονιά! Μπορεί τελικά σήμερα, κάτω από την πίεση της εκπαιδευτικής κοινότητας, να μην το κατέθεσε, όπως είχε ανακοινώσει, όμως δε χωρά καμία επανάπαυση! Καλούμε μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να μην κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, όποτε κι αν το επιδιώξει η κυβέρνηση!