Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Για τον θάνατο του σ. Μίλτου Βακαλόπουλου

Νοε 18, 2020
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, με βαθιά θλίψη, αποχαιρετά τον σύντροφο Μίλτο Βακαλόπουλο εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο σύντροφος Μίλτος ήταν στέλεχος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ  τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν τις αντεπαναστατικές ανατροπές του ’89-91, έχοντας τη δική του μεγάλη συμβολή στην περίοδο της ανασυγκρότησης και ισχυροποίησης των Οργανώσεων της ΚΝΕ.

Γιος του κομμουνιστή δημάρχου Ταύρου για 20 χρόνια, Παναγιώτη Βακαλόπουλου. Μεγάλωσε με τις αρχές και τις αξίες του ανυποχώρητου αγώνα για τα δίκια του λαού και της νεολαίας γνωρίζοντας ότι η ζωή “ψηλώνει” όταν στρατεύεσαι στην πιο όμορφη υπόθεση, αυτή της απελευθέρωσης της ανθρωπότητας από την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Ήταν απ’ αυτούς τους λίγους στην αρχή, που πάντα θα τιμάμε, γιατί όταν όλα τα έσκιαζε το σκοτάδι της αντεπανάστασης, όταν ο αντίπαλος με σύμμαχο τους κάθε λογής οπορτουνιστές μιλούσαν για το τέλος της Ιστορίας και το «παλαιολιθικό» ΚΚΕ κράτησαν τη «φλόγα» αναμμένη. Ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια δούλεψε και ως μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και του Γραφείου του, για να δυναμώσει η ΚΝΕ σε όλους τους χώρους που ζει, σπουδάζει και εργάζεται η νεολαία.

Το «φευγιό» του συντρόφου μας ήταν πρόωρο. Εκφράζουμε τη βαθιά μας πεποίθηση ότι όλα αυτά για τα οποία πάλεψε ο σύντροφος Μίλτος από όποια χρέωση του ανέθεσε το Κόμμα, θα εκπληρωθούν. Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα το σκληρό, μα και συνάμα όμορφο αγώνα για να κινηθεί ο τροχός της Ιστορίας προς τα εμπρός.