Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Η πρώτη απάντηση δόθηκε! Το Προεδρικό Διάταγμα υποβάθμισης των καλλιτεχνικών σπουδών θα μείνει στα χαρτιά!

Δεκ 27, 2022
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Πολιτισμός

Η σημερινή μεγαλειώδης παν-καλλιτεχνική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, που ξεκίνησε από το υπουργείο Πολιτισμού και κατέληξε στη Βουλή, έστειλε ένα σαφές μήνυμα, όσο κι αν η κυβέρνηση κάνει πως το αγνοεί: «Η υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών δε θα περάσει!».

Καλά θα κάνει η κυβέρνηση -εδώ και τώρα- να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των σπουδαστών των καλλιτεχνικών σχολών και των καλλιτεχνών αποσύροντας το απαράδεκτο Προεδρικό Διάταγμα, που υποβαθμίζει τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών σε απολυτήρια Λυκείου, παίρνοντας ταυτόχρονα μέτρα αναβάθμισης των καλλιτεχνικών σπουδών και ουσιαστικής ισχυροποίησης των πτυχίων τους.

Ούτε η υποβάθμιση σε απολυτήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ούτε η «διαβάθμιση» των πτυχίων των καλλιτεχνικών σπουδών και η «εξίσωσή» τους με τη «μεταλυκειακή εκπαίδευση» μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της διαρκούς υποβάθμισής τους, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Η ΚΝΕ από την πρώτη στιγμή, όπως κάθε φορά, στηρίζει τους αγώνες των σπουδαστών των καλλιτεχνικών σχολών και των καλλιτεχνών, για να μείνουν τα σχέδια της κυβέρνησης στα χαρτιά, για καλλιτεχνικές σπουδές και πτυχία με αξία, για ένα σύστημα ανώτατων καλλιτεχνικών σπουδών, πανεπιστημιακού επιπέδου, αντάξιο των δυνατοτήτων που έχει κατακτήσει η κοινωνία, αντάξιο του Πολιτισμού και των ανθρώπων της τέχνης!