Κάλεσμα της ΚΝΕ μπροστά στις εκλογές της 7ης Ιούλη

Ιουν 14, 2019
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Εκλογές

ΤΩΡΑ χρειαζόμαστε μια μαχητική δύναμη!

Στις βουλευτικές εκλογές, στις 7 Ιούλη, ψηφίζουµε ΚΚΕ! Ελεύθερα και ανυπότακτα!

Γιατί:

  • Ψήφος στο ΚΚΕ σηµαίνει ΝΑΙ στη ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ µε το σύστηµα της εκµετάλλευσης και της αδικίας, µε τις κυβερνήσεις και τα κόµµατα που εφάρµοσαν και συνεχίζουν να εφαρµόζουν πολιτική που είναι συνώνυµη της φτώχειας, των µνηµονίων, της εργασιακής ζούγκλας, του πανάκριβου σχολείου-εξεταστικού κέντρου, δηλ. της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.
  • Ψήφος στο ΚΚΕ σηµαίνει ΝΑΙ στον ΑΓΩΝΑ για τα όνειρά µας στη µόρφωση, τον αθλητισµό, τον πολιτισµό, τη ζωή, για να µπει πραγµατικό τείχος στον φασισµό και ρατσισµό, για µεγαλύτερη αποµόνωση της ναζιστικής-εγκληµατικής Χρυσής Αυγής.
  • Ψήφος στο ΚΚΕ σηµαίνει ΝΑΙ στην ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, κόντρα στα ψέµατα, την κοροϊδία και τον “ρεαλισµό” της υποταγής, κόντρα στα κυβερνητικά αλισβερίσια και την µπόχα που αναδύει το σάπιο αστικό πολιτικό σύστηµα.
  • Ψήφος στο ΚΚΕ σηµαίνει ΝΑΙ στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ που αποτυπώνεται στο σύνθηµα «Όλοι για έναν κι ένας για όλους»! Για την ειρήνη και φιλία των λαών, ενάντια στους πολέµους για τα κέρδη των λίγων!
  • Ψήφος στο ΚΚΕ σηµαίνει ΝΑΙ στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της ζωής µε δικαιώµατα.
  • Ψήφος στο ΚΚΕ σηµαίνει ΝΑΙ στην ΠΡΟΟΔΟ! Για να δυναµώσουν η λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση, η ελπίδα, η προοπτική της πραγµατικής ανατροπής!

Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ!
Είναι αυτό που ταιριάζει στη νέα γενιά!

Τα κόµµατα του συστήµατος µας καλούν να συµβιβαστούµε µε τη µιζέρια, να υποταχθούµε. Απαντάµε:

«Ό,τι και να είναι τ’ άστρα, εγώ τη γλώσσα µου τους βγάζω…»

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

Σ’ αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο δυνατός θα είναι ο λαός!

Πόσο ισχυρή θα είναι η δύναµη που είναι σταθερά δίπλα σου, µπροστά στα δύσκολα, που δεν σε πρόδωσε ποτέ, που φοβίζει το σύστηµα!

Πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ!

Γι’ αυτό, το πραγµατικό δίληµµα των εκλογών είναι αν την επόµενη µέρα των εκλογών, µε µια επιθετική κυβέρνηση που θα εκλεγεί, θα δυναµώσει εκείνη η δύναµη που µάχεται για τα δικαιώµατά µας, µέσα κι έξω απ’ τη Βουλή.

 

Η «ελπίδα» δεν ήρθε ποτέ… Περίµενες σε λάθος σταθµό! ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ: ΚΚΕ!

Το αποτέλεσµα των εκλογών της 26ης Μαΐου ήρθε να επιβεβαιώσει εµφατικά το γεγονός ότι µε την αντιλαϊκή πολιτική της όλα αυτά τα χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όχι µόνο δεν... «ξεµπέρδεψε µε το παλιό», αλλά το «ξέπλυνε» και το «ανέστησε»!

Ταυτίστηκε µε τα µνηµόνια, τα αντιλαϊκά µέτρα, τις περικοπές, µε τον «διαβολικά καλό» Τραµπ και τη Μέρκελ, µε ακροδεξιούς συγκυβερνήτες και χαριεντίσµατα µε φασίστες, µε αλαζονικές και αυταρχικές πρακτικές, δίνοντας το δικαίωµα σε αντιδραστικές δυνάµεις να συκοφαντούν αξίες και ιδανικά που γεννήθηκαν από γνήσιους και ανιδιοτελείς αγωνιστές. Επέτρεψε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να εµφανίζονται δικαιωµένοι για το προηγούµενο αντιλαϊκό τους έργο!

 

Δεν επιλέγουµε «µία απ’ τα ίδια»!

  • Το ξελάσπωµα της πολιτικής των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τους δίνει τώρα τη δυνατότητα να γίνουν ακόµα πιο επιθετικοί. Νιώθουν πλέον απελευθερωµένοι να προωθήσουν ακόµα πιο βάρβαρα µέτρα, πατώντας πάνω στο οπλοστάσιο που από κοινού µε τον ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούν: Τα 3 µνηµόνια, τους µηχανισµούς εποπτείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη «θηλιά» δεσµεύσεων µέχρι το 2060, τη βαθύτερη εµπλοκή στους δολοφονικούς σχεδιασµούς ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, συνολικά τις απαιτήσεις των καπιταλιστών. Έχει αποδειχθεί, άλλωστε, ότι κάθε επόµενη κυβέρνηση δεν µπορεί παρά να είναι χειρότερη από την προηγούµενη, αφού «χτίζει» πάνω στο αντιλαϊκό πλαίσιο που ήδη υπάρχει και το ενισχύει…
  • Δεν χαραµίζουµε την ψήφο µας σε κόµµατα «µιας χρήσης», που εµφανίζονται στα «ξαφνικά», ίσα-ίσα για να συµπληρώσουν τις διάφορες συγκυβερνήσεις στο βάρβαρο έργο τους και µετά επιστρέφουν από εκεί που ήρθαν. Τέτοιο είναι το κόµµα του Βαρουφάκη που ήδη έχει οµολογήσει ότι θα συνεργαζόταν τόσο µε τη ΝΔ όσο και µε το ΣΥΡΙΖΑ! Πλέον έχουµε πείρα… Είναι κόµµατα βαθιά συστηµικά, γι’ αυτό και δεν είναι τυχαία η υπερπροβολή τους από τα ΜΜΕ των ολιγαρχών.

 

Να πετάξουµε τη ναζιστική-εγκληµατική Χρυσή Αυγή στα σκουπίδια της ιστορίας!

Η υποχώρηση της Χρυσής Αυγής και σε ψήφους και σε ποσοστά πρέπει να συνεχιστεί ακόµα περισσότερο µπροστά στις βουλευτικές εκλογές, ώστε να πετάξουµε έξω από τη Βουλή το ναζιστικό δολοφονικό συνονθύλευµα, δίνοντας ταυτόχρονα αποφασιστικό χτύπηµα στα διάφορα σχέδια ανασυγκρότησης του ακροδεξιού χώρου. Θα δώσουµε όλες µας τις δυνάµεις, για να αποµονωθούν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και οι παραφυάδες τους από κάθε σχολείο, σχολή και γειτονιά!

 

Αλλάζουµε την εικόνα!

Δεν αφήνουµε όσους στηρίζουν το δρόµο που µας έφερε ως εδώ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), τους φασίστες, τους ρατσιστές και ακροδεξιούς να µιλάνε εξ ονόµατος της νεολαίας. Αυτοί ψήφισαν! Εσύ;

Ήρθε η ώρα να πάρουν απάντηση από τη νεολαία µε ψήφο στο ΚΚΕ, τη µόνη ψήφο που δίνει δύναµη στον αγώνα για τη ζωή που µας αξίζει!

ΤΩΡΑ χρειαζόµαστε δυνατό ΚΚΕ!