Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Κινητοποίηση της ΚΝΕ αύριο, Πέμπτη 4 Απρίλη, στις 19:30, στο Σύνταγμα, με αφορμή τη δολοφονία 28χρονης γυναίκας στους Αγ. Αναργύρους

Απρ 3, 2024
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Νέες γυναίκες – Νέα ζευγάρια

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καλεί τους νέους και τις νέες της Αθήνας και του Πειραιά σε κινητοποίηση αύριο, Πέμπτη 4 Απριλίου, στις 19:30, στη Βουλή, στο Σύνταγμα.

Η εν ψυχρώ δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγ. Αναργύρων γεμίζει οργή τη νέα γενιά και ολόκληρο τον λαό.

Αποκαλύπτει τα ψέματα του πρωθυπουργού, όταν σε εκδήλωση της κυβέρνησης ανακοίνωνε μέτρα και πολιτικές για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Το αποκαλυπτικό ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας της με την Άμεση Δράση επιβεβαιώνει την αστυνομική αδιαφορία και αυθαιρεσία, την κρατική ευθύνη για το στυγερό έγκλημα.

Την ίδια ώρα που «το περιπολικό δεν είναι ταξί» για να προστατεύσει τα θύματα της βίας, όπως κυνικά είπε ο αστυνομικός, την ίδια ώρα οι δυνάμεις καταστολής είναι πανταχού παρούσες, στους πλειστηριασμούς, τις απεργίες, τις μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις, ακόμα και χθες έξω από το Α.Τ. Αγ. Αναργύρων, στη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γυναικών για το έγκλημα…

Η ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους είναι τεράστια! Στρώνει το έδαφος για τα επόμενα εγκλήματα, τις επόμενες γυναικοκτονίες, με την παντελή έλλειψη κρατικής στήριξης, δομών επείγουσας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών κ.ά.

Εδώ και τώρα να αποδοθούν όλες οι ευθύνες, να τιμωρηθούν οι ένοχοι, να παρθούν γενναία μέτρα ολόπλευρης κοινωνικής προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία.