Ευρωεκλογές 9 Ιουνίου 2024:Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την πανευρωπαϊκή αντεπίθεση των λαών και της νεολαίας. Στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου δυναμώνουμε το ΚΚΕ!

Απρ 15, 2024
Ανακοινώσεις Εκλογές

Έχουμε επιλογή:

‣ Οι νέοι και οι νέες που μεταναστεύσαμε στο εξωτερικό με την ελπίδα να σπουδάσουμε ή να δουλέψουμε με καλύτερους όρους, αλλά βλέπουμε το μισθό μας να εξανεμίζεται με την τεράστια ακρίβεια, το δυσβάσταχτο κόστος των ενοικίων, της υγείας. 

‣ Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που  ζούμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει παιδεία-εμπόρευμα και σπουδές με δίδακτρα. Που αγανακτούμε βλέποντας να θεσμοθετείται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και στην Ελλάδα. 

‣ Οι μαθητές και οι μαθήτριες που ερχόμαστε αντιμέτωποι με την απαξιωμένη ελληνόγλωσση εκπαίδευση, με σχολεία υποστελεχωμένα και ασυντήρητα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουμε καν κτήριο για να στεγαστεί το σχολείο μας.

‣ Οι νέοι και οι νέες που δε συμβιβαζόμαστε με την ΕΕ του πολέμου! Που θέλουμε λεφτά για Υγεία, Παιδεία, για τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι να ξοδεύονται δισεκατομμύρια σε πολεμικές δαπάνες, για να σκοτώνονται οι λαοί, να σφαγιάζονται παιδιά, όπως στην Παλαιστίνη και την Ουκρανία. 

‣ Όσοι οργιστήκαμε με το έγκλημα στα Τέμπη και την προσπάθεια συγκάλυψής του από την κυβέρνηση της ΝΔ. Που βροντοφωνάξαμε μαζί με όλη την Ελλάδα: «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Που οργιζόμαστε με τα αντίστοιχα «Τέμπη» στις χώρες που ζούμε, που έχουν την υπογραφή της πολιτικής της ΕΕ για την απελευθέρωση των σιδηροδρομικών μεταφορών.

 

Tιμωρούμε τα κόμματα-συνενόχους της εγκληματικής πολιτικής της ΕΕ!

 


Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο:

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 75% των ψηφοφοριών!
  • Το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 93% των ψηφοφοριών!
  • Η Ελληνική Λύση έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 54,3% των ψηφοφοριών!
  • ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Αριστερά έχουν τοποθετηθεί με την ίδια ψήφο στο 70% των ψηφοφοριών!

 

Πιο δυνατό ΚΚΕ για την Ευρώπη των λαϊκών κινημάτων, της αντίστασης και της αντεπίθεσης των λαών, την Ευρώπη του σοσιαλισμού!

Στέλνουμε μήνυμα καταδίκης στη στρατηγική της ΕΕ, που συναποφασίζεται από όλες τις κυβερνήσεις –φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές, ακροδεξιές– και εφαρμόζεται σε όλα τα  κράτη-μέλη. Οι τεράστιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας σε όλη την Ευρώπη φανερώνουν ότι τα προβλήματα είναι κοινά. Η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου, ο πολεμικός κίνδυνος, η εμπορευματοποίηση των πάντων, η δουλειά-λάστιχο, η καταστολή, ο ρατσισμός και η αντιπροσφυγική πολιτική έχουν την υπογραφή της ΕΕ.  

Τιμωρούμε τα κόμματα που με την πολιτική τους μάς ανάγκασαν να φύγουμε από την Ελλάδα και μας άφησαν στην εγκατάλειψη εδώ που ήρθαμε. Πίσω από αυτή την “επιλογή” του καθενός, κρύβονται η καπιταλιστική οικονομική κρίση στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, η υψηλή ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί, τα εμπόδια στη μόρφωση. Εδώ που ήρθαμε, είμαστε αντιμέτωποι με την αποψίλωση των προξενείων, την πανάκριβη και πολύμηνη ταλαιπωρία, ακόμα και για την έκδοση ενός πιστοποιητικού, ενώ τα προσωπικά μας δεδομένα γίνονται αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης, όπως από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. 

Το ΚΚΕ με τις οργανώσεις του στο εξωτερικό είναι στήριγμα για καθένα και καθεμία που μεταναστεύει από την Ελλάδα, συμβάλλουν στην οργάνωση της διεκδίκησης σε κάθε χώρα. Η ψήφος στο ΚΚΕ θα κατατεθεί στην ενίσχυση των λαϊκών αγώνων, που είναι ο μοναδικός αντίπαλος στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων. 

Το ΚΚΕ με τους ευρωβουλευτές του υπερασπίστηκε τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Είναι η φωνή του λαού, γιατί δεν έχει δεσμεύσεις από τα λόμπι και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αντίθετα, οι ευρωβουλευτές των άλλων κομμάτων ψήφισαν όλο το αντιδραστικό οπλοστάσιο της ΕΕ. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά ταυτίστηκαν με τη ΝΔ στο 70% των ψηφοφοριών στην ευρωβουλή! 

Το ΚΚΕ παλεύει για να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, με τους εργαζόμενους, τον λαό πραγματικά στην εξουσία. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη της κοινωνικής ευημερίας, της ειρήνης, της αλληλεγγύης, του Σοσιαλισμού!

Πώς μπορώ να ψηφίσω;

Για τους Έλληνες που ζούμε στο εξωτερικό, ο μόνος τρόπος να ψηφίσουμε (αν δεν επιθυμούμε να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα) είναι μέσω της επιστολικής ψήφου. Φέτος, δε θα στηθούν κάλπες σε άλλες χώρες και χρειάζεται όλοι μας να κάνουμε εκ νέου αίτηση για να γραφτούμε στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Πώς γίνεται αυτό:

  1. Υποβάλλω αίτηση εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μέχρι 29 Απρίλη 2024 στην ειδική πλατφόρμα του ΥΠΕΣ, στη διεύθυνση epistoliki.ypes.gov.gr/login
  2. Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
    • Μέσω taxisnet, εφόσον διαθέτω κωδικούς εισόδου.
    • Με τα στοιχεία του ελληνικού διαβατηρίου και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας συνδυαστικά.
    • Υποβάλλοντας τα στοιχεία του ελληνικού διαβατηρίου και του αριθμού δημοτολογίου συνδυαστικά.
  3. Εξασφαλίζω ότι έχω κάνει οριστική υποβολή των στοιχείων, αφού πρώτα ελέγξω ότι όλα τα στοιχεία που έχω δηλώσει είναι σωστά.
  4. Σε περίπτωση που συναντήσω κάποιο πρόβλημα, μπορώ να απευθυνθώ απευθείας στην πρεσβεία/προξενείο.