Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Να παρθούν τώρα έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης των στρατευμένων και προστασίας από την πανδημία - Να μην αυξηθεί η θητεία για τον Στρατό Ξηράς

Ιαν 22, 2021
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Νέοι στρατευμένοι

Η αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς στους 12 μήνες από την κυβέρνηση, όπως και τα υπόλοιπα μέτρα (εξοπλιστικά προγράμματα, προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών κ.ά.), είναι μέρος ενός συνόλου κυβερνητικών σχεδιασμών, ενταγμένων στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, που το μόνο που έχουν προσφέρει στους λαούς είναι αλλαγές συνόρων, πολέμους, προσφυγιά, ξεριζωμό.

Αυτά τα σχέδια δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού και την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, για τα οποία πάνε οι νέοι να υπηρετήσουν την πατρίδα τους. Αντίθετα εξυπηρετούν την επιδίωξη της άρχουσας τάξης της χώρας να αναβαθμίσει τη θέση της στη μοιρασιά για την εκμετάλλευση του πλούτου της ευρύτερης περιοχής, μπλέκοντας τον λαό σε μεγάλους κινδύνους.

Οι νέοι στρατευμένοι -και ιδιαίτερα αυτοί που υπηρετούν μακριά από το σπίτι τους- γνωρίζουν από πρώτο χέρι, πως την ίδια στιγμή που μένουν μονάδες υποστελεχωμένες στις παραμεθόριες περιοχές, όπως το επικαλείται και η κυβέρνηση, “εξασφαλίζεται”, όλως τυχαίως, η στελέχωση των μονάδων στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Είναι επιτακτικό, εδώ και τώρα, να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις των στρατευμένων για έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης και προστασίας τους από την πανδημία.