Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Να σταματήσει εδώ και τώρα ο αποκλεισμός σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ από το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ!

Απρ 27, 2020
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Σπουδαστές επαγγελματικής εκπαίδευσης

Συσσωρεύονται οι καταγγελίες στους Συλλόγους Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ και σε εργατικά σωματεία από εργαζόμενους σπουδαστές που αποκλείονται από το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ, γιατί φαίνεται ενεργή στον “ΕΡΓΑΝΗ” η σύμβαση της απλήρωτης πρακτικής τους άσκησης.

Χιλιάδες σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων και ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με τον τουρισμό μένουν ξεκρέμαστοι, καθώς αυτήν την περίοδο “έκλειναν” τη δουλειά για την καλοκαιρινή σεζόν, με σκοπό να εξασφαλίζουν το αναγκαίο εισόδημα για τον επόμενο χειμώνα. Για τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εργαζομένων το ποσό αυτό αποτελεί το μοναδικό τους εισόδημα!

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να δώσει λύση στις αγωνίες των σπουδαστών και στα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει!

  • Να σταματήσει τώρα ο αποκλεισμός όσων δικαιούνται το έκτακτο επίδομα και αποκλείονται λόγω της ενεργής σύμβασης της απλήρωτης πρακτικής τους άσκησης.
  • Να ενταχθούν όλοι οι σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ στο έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ και στην έκπτωση ενοικίου, με βάση τις αντίστοιχες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.