Οι "αφανείς ήρωες" να γίνουν πρωταγωνιστές! Δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους!

Ιουν 4, 2020
Ανακοινώσεις Νέοι εργαζόμενοι

Οι “ήρωες” με τις μάσκες, που σώζουν ζωές, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, τεχνικά και αναλώσιμα μέσα...

Οι “ήρωες” με τα τεράστια αποθέματα δύναμης, που κράτησαν σε λειτουργία τα super market, τις αποθήκες και τα logistics, παρά τους κινδύνους, λόγω της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την εντατικοποίηση και τις απειλές της εργοδοσίας...

Οι “ήρωες” με τα μηχανάκια, που δε λογαριάζουν ήλιο και βροχή, τις περισσότερες φορές ανασφάλιστοι!

Οι “ήρωες” με τις ποδιές, που δουλεύουν σε επισιτιστικά ή “take away”, τις περισσότερες φορές με μισή ασφάλιση και μισθούς πείνας...

Οι “ήρωες” με τα laptop, που αναγκάστηκαν να βάλουν τα αφεντικά μέσα στο σπίτι τους!

Οι “ήρωες” με αναστολή, που είναι “στο περίμενε”, ζουν στην αγωνία και την ανασφάλεια...

 

ΟΙ "ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ" ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΡΘΙΟΥΣ!

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά -και μέσα στην πανδημία- ότι οι εργαζόμενοι είναι οι απαραίτητοι, οι χρήσιμοι, οι “πρωταγωνιστές” και όχι οι βιομήχανοι, οι κλινικάρχες, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές. Χωρίς τους εργαζόμενους, τον λαό, “γρανάζι” δε γυρνά...

 

Η “ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ” ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει την “επιστροφή στην κανονικότητα”, διαμορφώνοντας ένα νέο εργασιακό τοπίο, ακόμα πιο εχθρικό για τους εργαζομένους, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τη γνωστή συνταγή: Από τη μία στήριξη της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών και από την άλλη επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη δημόσια υγεία, τη ζωή του λαού και της νεολαίας.

  • Είναι η “κανονικότητα” που συνεχίζει να αφήνει το δημόσιο σύστημα υγείας με 30.000 κενά σε προσωπικό, κλειστές κλίνες και ελάχιστες μονάδες Εντατικής Θεραπείας για τις ανάγκες της χώρας, με ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και εργαστήρια, ράντζα στους διαδρόμους, η “κανονικότητα” που αναγκάζει τους ασθενείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
  • Η “κανονικότητα” που σημαίνει συμβάσεις μηδενικών ωρών, ευέλικτης και εκ περιτροπής εργασίας, κακοπληρωμένη και προσωρινή δουλειά, με ενοικιαζόμενους και εργολαβικούς εργαζόμενους, δουλειά την Κυριακή, απολύσεις, απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με αποτέλεσμα τα εργατικά ατυχήματα και οι επαγγελματικές ασθένειες να αυξάνονται σε νέους ανθρώπους.

Για αυτήν την “επανεκκίνηση της οικονομίας” μιλάει η κυβέρνηση, φέρνοντας αντιδραστικά νομοσχέδια, που στηρίζουν με επιδοτήσεις τους μεγάλους ομίλους και στέλνουν τον λογαριασμό στους εργαζόμενους!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συναινώντας ουσιαστικά σ’ αυτήν την πολιτική, συναγωνίζεται με την κυβέρνηση στο ποιος θα δώσει περισσότερο κρατικό χρήμα στις μεγάλες επιχειρήσεις, που σημαίνει νέα βάρη και ανασφάλεια για τους εργαζόμενους.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου εξυπηρέτησης των λίγων και εξαπάτησης των πολλών. Κοινός παρονομαστής τους είναι η φοροασυλία του κεφαλαίου και η διατήρηση όλων των μνημονιακών νόμων, που ενισχύουν την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, την επίθεση στο εισόδημα, τη φοροληστεία του λαού.

 

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΟΙ, ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

Ο κορονοϊός επέδρασε ως καταλύτης και επιτάχυνε το ξέσπασμα μιας νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης ξανά, μετά από ένα διάλειμμα 2 χρόνων ασταθούς οικονομικής ανάπτυξης. Άλλωστε, τα σημάδια ήταν ορατά και πριν τον κορονοϊό, όπως επιβεβαίωναν και οι αναλύσεις των οικονομικών επιτελείων των ίδιων των καπιταλιστών.

 

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα!
  • Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία!
  • Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας!
  • Κανένας νέος να μην αποδεχτεί την ανασφάλεια, τις ουρές του ΟΑΕΔ, το “έτσι είναι τα πράγματα τι να κάνουμε”.
  • Δυναμώνουμε την οργάνωση και τον αγώνα μέσα από τα Σωματεία μας!

ΑΠΟ ΘΕΑΤΕΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ!

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ! ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

To σύνθημα του ΚΚΕ “μένουμε δυνατοί – Διεκδικούμε μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων”, η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑμΕ και η “οργανωμένη απειθαρχία” που καταγράφτηκε απέναντι σε κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία την περίοδο της καραντίνας, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη και ταυτόχρονα προειδοποίηση ότι οι εργαζόμενοι, οι νέοι δε θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια απέναντι στην ισοπέδωση της ζωής και των δικαιωμάτων τους!

 

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Η πραγματικότητα που ζούμε δε συμβαδίζει με την κοινωνική εξέλιξη, με τη δυνατότητα που υπάρχει σήμερα να καλυφθούν οι πολύπλευρες ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Σήμερα υπάρχει υψηλού επιπέδου επιστημονικό και εργατικό δυναμικό, που μπορεί να εξασφαλίσει τη σύγχρονη εφαρμογή της επιστήμης και της τεχνολογίας για την κάλυψη των αναγκών του λαού. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να προχωρήσει η γρήγορη ανακάλυψη του εμβολίου για τον νέο κορονοϊό, αν η επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως ενωνόταν για την επίτευξη αυτού του σκοπού και δεν διαχωριζόταν ανάμεσα στα μονοπώλια του φαρμάκου, που βλέπουν το εμβόλιο ως ένα ακόμα πεδίο κερδοφορίας.

Σήμερα τα επιτεύγματα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, της ψηφιακής οικονομίας, της ρομποτικής μπορούν να αξιοποιηθούν για τη μείωση του ημερήσιου χρόνου εργασίας και την εξασφάλιση περισσότερου και πιο ποιοτικού ελεύθερου χρόνου. Η τηλεργασία, για παράδειγμα, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τη διευκόλυνση, την καλύτερη και πιο άμεση συνεργασία ανά την υφήλιο και όχι για την εντατικοποίηση της εργασίας.

Σήμερα μπορεί να εξασφαλιστεί υψηλό βιοτικό επίπεδο για τον λαό, στήριξη των νέων ζευγαριών και οικογενειών, πραγματική προστασία της μητρότητας, σύγχρονη κατοικία, υψηλού επιπέδου υγεία και παιδεία, δωρεάν για τον λαό, προστασία του περιβάλλοντος, δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τις διακοπές και την αναψυχή.

Όλες αυτές οι δυνατότητες, όμως, αξιοποιούνται από τους καπιταλιστές ως πεδία κερδοφορίας και εκμετάλλευσης, με αποτέλεσμα οι νέοι να ζούμε χειρότερα από τους γονείς και τους παππούδες μας. Η εξουσία της εργατικής τάξης, ο σοσιαλισμός, απελευθερώνει τον εργαζόμενο λαό από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, μπορεί να διώξει ανεπιστρεπτί τους όρους που μας οδηγούν από κρίση σε κρίση, να ζούμε συνεχώς στην αγωνία και την ανασφάλεια. Στον σοσιαλισμό ο λαός και η νεολαία θα μπορέσουμε να «αναπνεύσουμε»...

 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΝΕ ΣΕ OΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Δυναμώνουμε τον αγώνα που είναι φτιαγμένος με:

ΓΝΩΣΗ ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει.

ΘΕΛΗΣΗ γιατί οι αξίες και τα ιδανικά για τη ζωή μας είναι πιο ψηλά από τα τείχη αυτού του συστήματος, είναι πιο όμορφα από αυτά που ζούμε.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ για να πολλαπλασιάσουμε τη δύναμή μας, γιατί το πρόβλημα του ενός είναι πρόβλημα όλων μας, για να βγει ο λαός νικητής!

ΑΝΤΟΧΗ στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καθένας, που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη αλληλεγγύη, κοινή δράση. Κάνουμε πράξη το σύνθημα “κανένας μόνος του”.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στη δύναμή μας. Οι εργαζόμενοι με ενότητα, οργάνωση και αποφασιστικότητα μπορούμε να αλλάξουμε τη ρότα των πραγμάτων με ισχυρό ΚΚΕ και ΚΝΕ σε όλους τους χώρους δουλειάς και γειτονιές.

 

Με το ΚΚΕ για την ανατροπή!

Οργανώσου στην ΚΝΕ!

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!