Ομοσπονδία Νέων Κομμουνιστών Μεξικού: Η πάλη των τάξεων δε σταματά!

Απρ 16, 2020
Ανακοινώσεις Διεθνής Δράση

Από το ξεκίνημα της πανδημίας και της εκδήλωσης των πρώτων κρουσμάτων στο Μεξικό, η Ομοσπονδία Νέων Κομμουνιστών, μαζί με το Κομμουνιστικό Κόμμα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και της υπεράσπισης της ζωής των εργαζομένων και της νεολαίας. 

Πριν λίγες μέρες, το ΚΚ και η Νεολαία του, πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση στη Γραμματεία Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην πόλη του Μεξικό (από όπου και τα δύο πρώτα βίντεο). Το πανό του ΚΚ Μεξικού γράφει: “Πλήρης μισθός για όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές”. Αντίστοιχες δράσεις έγιναν και σε νοσοκομεία της χώρας τις επόμενες μέρες.

Ακόμη, με σύντομα βίντεο, μέλη της Ομοσπονδίας Νέων Κομμουνιστών περιγράφουν την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας καθώς και τις μεγάλες δυσκολίες στη ζωή των νέων εργαζόμενων. 

Μάιρα, παιδίατρος “Χρειαζόμαστε επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας, χρειαζόμαστε υλικά και να ληφθούν μέτρα υγιεινής που θα μας επιτρέπουν να κάνουμε τη δουλειά μας κάθε μέρα”.

Χέρσον, καθηγητής ξένων γλωσσών “Διεκδικούμε να μην γίνουν απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, παλεύουμε ενάντια στις υποχρεωτικές άδειες, και παλεύουμε για πληρωμένες άδειες με επαρκείς μισθούς”.

 


Παράλληλα, με αφίσες στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, οι Μεξικάνοι κομμουνιστές καλούν το λαό “να μη μείνει σιωπηλός”.