Χαιρετισμός της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ:Προς το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας – Ιταλία για τον πρωτοπόρο ρόλο του στις μαθητικές κινητοποιήσεις της 22/2/2019

Φεβ 26, 2019
Ανακοινώσεις Διεθνής Δράση Μαθητές

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα των μαθητών της Ιταλίας που διαδήλωσαν στις 22 Φλεβάρη 2019, σε όλη τη χώρα, για πρώτη φορά μετά την ψήφιση του νέου κρατικού προϋπολογισμού της Ιταλικής κυβέρνησης που προβλέπει νέα μείωση της χρηματοδότησης για την Παιδεία κατά 4 δις ευρώ. Η ΚΝΕ στέλνει συντροφικούς χαιρετισμούς στο Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας (ΜΚΝ), που πρωτοστατεί στην οργάνωση, αλλά και στο περιεχόμενο και τα συνθήματα των κινητοποιήσεων.

Όπως και στην Ελλάδα, η νεολαία της Ιταλίας παλεύει ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου που τσακίζει τα δικαιώματά της στη μόρφωση, που βάζει περισσότερους ταξικούς φραγμούς και εμπόδια στη μόρφωση και τη ζωή των νέων από εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

100.000 μαθητές βρέθηκαν στο δρόμο σε πάνω από 50 πόλεις της Ιταλίας την περασμένη βδομάδα, δίνοντας συνέχεια σε μια σειρά από μαζικές μαθητικές κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τον περασμένο Οκτώβρη. Κλιμακώνοντας τον αγώνα με αιχμή τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης που υποτάσσουν την Παιδεία στα συμφέροντα των καπιταλιστών με το σχέδιο για την “εναλλαγή σχολείου-δουλειάς” και την παραπέρα περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία.

Πρωτοπόρο ρόλο έχει το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας (ΜΚΝ) της Ιταλίας, που έχει μπει μπροστά  στην οργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε η κεντροαριστερή κυβέρνηση Ρέντσι και προωθεί σήμερα η κυβέρνηση Λέγκας – Πέντε Αστέρων για την προώθηση των συμφερόντων της ιταλικής αστικής τάξης. Το ΜΚΝ έχει συμβάλλει στη συσπείρωση χιλιάδων μαθητών σε όλη τη χώρα και έχει αναδειχθεί στη σημαντικότερη δύναμη που δρα για την συσπείρωση και τον αγώνα των μαθητών, ενώ κάτω από την παρέμβασή του το Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε Πανιταλική Συνέλευση Μαθητών για την οργάνωση και το συντονισμό του αγώνα των μαθητών σε όλη τη χώρα. Τα μέλη και οι φίλοι του ΜΚΝ συγκεντρώνουν χιλιάδες ψήφους συναδέλφων τους και αναδεικνύονται στη διοίκηση των οργάνων του μαθητικού και του φοιτητικού κινήματος.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

εκφράζουμε ολόπλευρα την αλληλεγγύη και την στήριξη όλων των μελών και των φίλων της ΚΝΕ!
Καλή δύναμη και επιτυχία στους δύσκολους αλλά μοναδικά ελπιδοφόρους αγώνες σας!