Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία: “Ο κορωνοϊός στις δικές μας πλάτες; Δε θα το επιτρέψουμε!”

Απρ 21, 2020
Ανακοινώσεις Διεθνής Δράση

Με συχνές ανακοινώσεις και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της η Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία (SDAJ) στέλνει μήνυμα στη νεολαία της χώρας της, για να μη φορτωθούν τα νέα βάρη της πολιτικής του κεφαλαίου και της γερμανικής κυβέρνησης, με αφορμή τον κορωνοϊό, στις πλάτες των εργαζόμενων και της νεολαίας. 

Το σύστημα υγείας δέχεται πίεση και φτάνει τα όρια του, μετά από δεκαετίες εφαρμογής καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στο σύστημα υγείας μας”. Γιόνας, νοσηλευτής σε νοσοκομείο.

 


H SDAJ παρεμβαίνει επίσης με αρκετές αφίσες της στο διαδίκτυο (επισυνάπτονται).

Ακόμη, αναδεικνύει το στοίβαγμα χιλιάδων εργατών σε αυτοκινητοβιομηχανίες (όπως VW, Daimler και Opel), το οποίο τελικά σταμάτησε, όταν έκλεισαν τα εργοστάσια στη Γερμανία, όχι λόγω μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά επειδή είχαν μειωθεί οι πωλήσεις αυτοκινήτων. 

Τέλος, η SDAJ καλεί τη νεολαία να αξιοποιήσει τον όποιο ελεύθερο χρόνο της διαβάζοντας. Ανάμεσα στις βιβλιοπροτάσεις που υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ξεχωρίζει το έργο “Ο ιμπεριαλισμός, το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού” με την οργάνωση να καλεί με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννησή του Λένιν που συμπληρώνονται μέσα στον Απρίλη, στη βαθύτερη μελέτη του έργου του.