Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Το ανέκδοτο της χρονιάς: Η τηλεκπαίδευση του υπουργείου Παιδείας!

Νοε 9, 2020
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Μαθητές

Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να ξεπερνά κάθε φορά τον εαυτό της! Δεν εξηγείται αλλιώς πώς από τις μάσκες-γίγαντες, τα παγουρίνο για νάνους, τον υποτιθέμενο μέσο όρο των 17 μαθητών ανά τάξη, φτάσαμε σήμερα να καταρρεύσει εντελώς το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, μετά από δύο μόλις ώρες λειτουργίας και αυτές με προβλήματα!

Οι μαθητές εξαρχής δεν έδειξαν καμία εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της υπουργού Παιδείας, πως «όλα είναι έτοιμα» για την τηλεκπαίδευση. Tα ίδια τους έλεγε άλλωστε και τον Σεπτέμβρη, όταν τελικά συνάντησαν εκρηκτικά προβλήματα στα σχολεία τους!

Εδώ και τώρα, με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης:

  • Να εξασφαλιστεί η κάλυψη  του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς: Δωρεάν τάμπλετ και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet. Αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες των Δημόσιων Σχολείων.
  • Να μην προσμετρηθεί καμία απουσία στους μαθητές που δεν συνδέθηκαν σήμερα, στους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στην τηλεκπαίδευση, μέχρι αυτά να λυθούν.
  • Μείωση-προσαρμογή της εξεταστέας ύλης, ειδικά για την Γ’ Λυκείου.
  • Άμεσα απόσυρση της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ Λυκείου. Δε γίνεται τα σχολεία να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο, αλλά οι μαθητές να αναγκαστούν να δώσουν ενδοσχολικές εξετάσεις με πιο απαιτητικό εξεταστικό σύστημα!

Όσο καιρό τα σχολεία παραμείνουν κλειστά, η κυβέρνηση να αξιοποιήσει το χρόνο και να υλοποιήσει τα αιτήματα των μαθητών για: 15 μαθητές ανά τάξη με προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, μαζικά-δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μόνο έτσι το ανέκδοτο δε θα καταντήσει κακόγουστο και επαναλαμβανόμενο!