Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί Η νέα γενιά δε συγχωρεί! Αγωνιζόμαστε για να νικήσει η ζωή!

Μαρ 13, 2023
Ανακοινώσεις Μαθητές

Όλες αυτές τις μέρες δεκάδες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες βράζουν από θλίψη και οργή. Έκαναν μια μαχητική, ελπιδοφόρα και συγκινητική επιλογή. Να κατακλύσουν τους δρόμους κάθε πόλης, νησιού και χωριού, μαζί με τους φοιτητές και όλο τον λαό, να φτιάξουν σε κάθε σχολείο της χώρας συνθήματα με τις τσάντες τους, γιατί απαιτούν το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη να μη συγκαλυφθεί.

Τα δάκρυα έγιναν οργή  και την οργή την κάναμε αγώνα!

Γιατί το έγκλημα στα Τέμπη ήταν προδιαγεγραμμένο. Οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν, καμία κυβέρνηση ούτε η εταιρεία δεν τους άκουγαν. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και όχι οι ανθρώπινες ζωές. Το ίδιο συμβαίνει παντού! Σχολεία χωρίς αντισεισμική θωράκιση, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς ασφάλεια, δάση χωρίς προστασία, νοσοκομεία χωρίς προσωπικό, πόλεις χωρίς αντιπλημμυρικά έργα.  Δε θα περιμένουμε τα επόμενα εγκλήματα!

Γιατί οι ένοχοι είναι γνωστοί και πρέπει να τιμωρηθούν. Είναι το κέρδος, το κράτος, όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα που θεωρούν κόστος τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Κόντρα στην προσπάθεια να μείνουμε σιωπηλοί, εμείς επιλέγουμε να γίνουμε “όλων των νεκρών η φωνή” και να ακουστεί η αλήθεια κόντρα στην ψευτιά, την υποκρισία, την τρομοκρατία, την καταστολή, τις ευθύνες που πετά ο ένας στον άλλον.

Γιατί μέσα σε αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε και μεγαλώνουμε, δολοφονούνται κάθε μέρα το μέλλον, τα όνειρα, ακόμα και η ίδια μας η ζωή για τα κέρδη των λίγων. Το μόνο που έχει να μας προσφέρει είναι «ζωή με κουπόνια και εισιτήρια με θάνατο», όπως έγραψαν μαθητές στο πανό τους!

Γιατί συνειδητοποιήσαμε ότι «σε μια χώρα που έπρεπε να ζούμε μια θαυμάσια ζωή, ζούμε από θαύμα». Και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Την “εκδίκηση για σένανε μικρέ” την κάνουμε απόφαση ζωής

Απόφαση εμπιστοσύνης στη δύναμη των πολλών, στον συλλογικό αγώνα, στην οργάνωση και την αλληλεγγύη, σε ό,τι φώτισε αυτές τις σκοτεινές μέρες και θα μας χαρίσει το δικαίωμα στη ζωή και ζωή με δικαιώματα. Απόφαση ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού και δολοφονικού συστήματος.

Γιατί σήμερα μπορούμε να ζήσουμε πολύ καλύτερα. Η επιστήμη και η τεχνολογία του 21ου αιώνα, όχι απλά θα μπορούσαν να αποτρέψουν τέτοια δυστυχήματα, αλλά μπορούν, αν άνηκαν στους πολλούς και αξιοποιούνταν για τους πολλούς και όχι για τα κέρδη των λίγων, να μας εξασφαλίσουν ασφαλείς και σύγχρονες μεταφορές, συνολικά καλύτερη ζωή.

Γιατί, αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ήταν πρωταγωνιστές στις αποφάσεις για τις ζωές μας, σήμερα όλα θα ήταν αλλιώς.

Για αυτή την κοινωνία, τον σοσιαλισμό- κομμουνισμό, που η ανθρώπινη ζωή θα είναι στο επίκεντρο, αγωνίζεται κάθε μέρα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Κανείς και καμία δεν περισσεύει από αυτόν τον αγώνα. Γιατί, αυτός ο αγώνας “δεν πάει κι όπου βγει”. Οδηγεί εκεί που θα νικήσει η ζωή. Έλα μαζί μας!