banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Με "ευκαιρίες απασχόλησης" δε γεμίζουν στομάχια

Η νεολαία δεν παραμυθιάζεται με τις 440.000 και μία νύχτες και τα παραμύθια της Χαλιμάς της κυβέρνησης! Τέτοιες είναι οι χτεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις 440.000 "ευκαιρίες απασχόλησης". Δεν εξήγγειλαν θέσεις εργασίας αλλά "ευκαιρίες απασχόλησης". "Ευκαιρίες" αλλά ούτε μία θέση σταθερής δουλειάς. Την ώρα που οι άνεργοι είναι πάνω από 1,5 εκατομμύριο. Μέσα σ' αυτά ένα μεγάλο μέρος είναι παλιά προγράμματα που τα παρουσιάζουν ως νέα για να μεγαλώνει ο αριθμός!

Μετατρέπουν το δικαίωμα και την απαίτηση της νέας γενιάς για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή, σε "ευκαιρία", μέσα από μια θέση στα προγράμματα κακοπληρωμένης, ανασφάλιστης δουλειάς, κατάρτισης και επανακατάρτισης, για να βρεθεί ξανά μετά στην ανεργία. Με τα διάφορα προγράμματα απλά ανακυκλώνουν το πρόβλημα.

Στη γνωστή κατεύθυνση της ΕΕ για την "καταπολέμηση της ανεργίας", οι εξαγγελίες της κυβέρνησης έρχονται να δώσουν κι άλλο ζεστό χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και κυρίως με δυνατότητες να αντικαθιστούν το υπάρχον προσωπικό με άλλο ακόμη πιο φτηνό και ευέλικτο. Τα κονδύλια των κοινοτικών προγραμμάτων προσανατολίζονται για τις τσέπες των εκμεταλλευτών μας.

Περισσότερα...

Συγκέντρωση την Παρασκευή ενάντια στις προτάσεις του ΚΕΠΕ

Με αφορμή τις προτάσεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για την υπερεκμετάλλευση των νέων, η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει την Παρασκευή 31 Γενάρη συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 5 μ.μ., και θα ακολουθήσει πορεία στο ΚΕΠΕ.

 

Η ΚΝΕ σχολιάζει σχετικά με τις προτάσεις του ΚΕΠΕ, ότι «αποτελούν μια νέα ωρολογιακή βόμβα, που συνενώνει όσα σκέφτονται και όσα υλοποιούν κυβερνήσεις-ΕΕ-μονοπωλιακοί όμιλοι. Στο όνομα της "ανάπτυξης" προτείνουν οι νέοι μέχρι 29 χρονών να δουλεύουν για ένα χρόνο χωρίς κατώτατο μεροκάματο, να περιπλανιούνται στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και της φτώχειας. Δηλαδή να μην έχουν να πληρώσουν ούτε το εισιτήριο για τις μετακινήσεις τους. Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν για τη νέα γενιά.

Οι προτάσεις αυτές έρχονται ως συνέχεια των συμβάσεων μιας μέρας, ενός μήνα, των δήθεν "δοκιμαστικών περιόδων" στη δουλειά, των προγραμμάτων "επιταγής εισόδου των νέων στην εργασία", της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που διαχωρίζει τους μισθούς των εργαζομένων σε άνω και κάτω των 25 ετών. Μέτρα που δήθεν θα αντιμετώπιζαν την ανεργία των νέων, θα τους διευκόλυναν να μπουν στην αγορά εργασίας. Η ανεργία όμως, ειδικά στους νέους, όχι απλώς δε μειώθηκε, γιγαντώθηκε», τονίζει η ΚΝΕ.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Με αφορμή τις προτάσεις του ΚΕΠΕ για την υπερεκμετάλλευση των νέων

Οι προτάσεις του ΚΕΠΕ (Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Επιχειρήσεων) αποτελούν μια νέα ωρολογιακή βόμβα, που συνενώνει όσα σκέφτονται και όσα υλοποιούν κυβερνήσεις- ΕΕ- μονοπωλιακοί όμιλοι. Στο όνομα της “ανάπτυξης” προτείνουν οι νέοι μέχρι 29 χρονών να δουλεύουν για ένα χρόνο χωρίς κατώτατο μεροκάματο, να περιπλανιούνται στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και της φτώχειας. Δηλαδή να μην έχουν να πληρώσουν ούτε το εισιτήριο για τις μετακινήσεις τους. Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν για τη νέα γενιά.

Οι προτάσεις αυτές έρχονται σαν συνέχεια των συμβάσεων μιας μέρας, ενός μήνα, των δήθεν «δοκιμαστικών περιόδων» στη δουλειά, των προγραμμάτων «επιταγής εισόδου των νέων στην εργασία», της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που διαχωρίζει τους μισθούς των εργαζομένων σε άνω και κάτω των 25 ετών. Μέτρα που δήθεν θα αντιμετώπιζαν την ανεργία των νέων, θα τους διευκόλυναν να μπουν στην αγορά εργασίας.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ - ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες συνεδριάσεις των οργάνων της Ε.Ε για τη δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Θυμίζουμε:

  • Το Μάρτη του 2008, συνεδρίασε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με το αντίστοιχο θέμα. Το ποσοστό ανεργίας των νέων 15-24 ετών και 24-34 ετών στην Ελλάδα ήταν 24,1% και 11,3% αντίστοιχα. Το αντίστοιχο ποσοστό της ανεργίας των νέων στην ΕΕ ήταν 14,7%.

  • Τον Ιανουάριο του 2012 συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα των νέων ηλικίας 15-24 ετών ήταν 51% και των νέων ηλικίας 25-34 ετών ήταν 29% τον αντίστοιχο μήνα. Στην ΕΕ φτάνει το ποσοστό ανεργίας των νέων φτάνει το 22,1%.

  • Το Μάιο του 2012 συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τον ίδιο μήνα τα ποσοστά ανεργίας των νέων ηλικίας 15-24 ετών αγγίζει το 55,1% και των νέων ηλικίας 25-34 ετών το 32,7%.

  • Μόνο μέσα στο 2013 έχουν γίνει 5 συνεδριάσεις οργάνων της ΕΕ.
    Τα ποσοστά ανεργίας των νέων στην Ελλάδα στις αρχές του 2013 έφτασαν το 64,2% στις ηλικίες 15-24 ετών και 36,2% στις ηλικίες 25-34 ετών. Το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 24,1%.

    Περισσότερα...

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την κατάρτιση

Σπουδαστή- Σπουδάστρια στις επαγγελματικές σχολές,

 

Η ΚΝΕ απευθύνεται σε εσένα που είσαι παιδί εργατικής, λαϊκής οικογένειας, που έχεις βιώσει ήδη ταξικούς φραγμούς, εμπόδια και ανισότητες.

Βιώνεις καθημερινά στο πετσί σου τη φτώχεια στο σπίτι, την εκμετάλλευση στο χώρο δουλειάς, την εγκατάλλειψη και υποβάθμιση στη σχολή.

Δε ζουν το ίδιο όλοι σε αυτήν την κοινωνία. Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα παιδιά τους ζουν μέσα στη χλιδή γιατί αρπάζουν τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες.

 

Για την κατάσταση που ζεις στη σχολή μαθητείας και κατάρτισης, στο σπίτι, στην πρακτική δε φταίει το «κακό το ριζικό». Δε σε έχουν «ξεχάσει στην πάντα».

Αντίθετα κάθε μέρα ΕΕ- κυβέρνηση μηχανεύονται νέους τρόπους για να σου πάρουν ακόμα περισσότερα και να αυγαταίνουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Μέσα από τις σχολές μαθητείας και κατάρτισης θέλουν να δημιουργήσουν ειδικευμένους εργαζομένους, που τους θέλουν όμως φθηνούς, χωρίς δικαιώματα, με το κεφάλι σκυφτό.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος για τα νέα μέτρα

Νέα εργάτρια, νέε εργάτη, άνεργε – άνεργη,

Ξεσηκωθείτε, για να ανατρέψουμε τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζονται για τη νεολαία. Τώρα είναι ώρα για αγώνα. Καμιά αναμονή. Καμιά συναίνεση. Να μην πάει στο βρόντο η οργή. Οι χώροι δουλειάς, οι σχολές και οι συνοικίες να γίνουν κάστρα της ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο και τα κόμματά του.

Να μην επιτρέψουμε να παραδώσουν το νέο κόσμο βορά στην άγρια εκμετάλλευση για να θησαυρίζουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι. Δε σου δίνουν δουλειά, σου κλέβουν ότι παράγεις.

Δεν πρέπει να περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για να δουλεύουν οι νέοι μέχρι 25 ετών με αμοιβή κατά 20% κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις, εθνική και κλαδική. Ήδη, πολλοί νέοι είναι χωρίς ασφάλιση, χωρίς σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Τώρα θέλουν να δουλεύουμε 10 και 12 ώρες, χωρίς ωράριο και με μισθούς πείνας. Δημιουργούν νέες στρατιές συμβασιούχων που δε δικαιούνται ούτε επιδόματα, ούτε αποζημιώσεις, ούτε αύξηση των αποδοχών.

Περισσότερα...


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016