banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Μαθητή και μαθήτρια των επαγγελματικών σχολών του ΟΑΕΔ,

 

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απευθύνονται σε εσένα που είσαι παιδί φτωχής εργατικής, λαϊκής οικογένειας, που είσαι κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Είσαι ένα από τα πιο άγρια εκμεταλλευόμενα κομμάτια της νεολαίας και της εργατικής τάξης. Δουλεύεις ώρες, πολλές φορές στις πιο σκληρές εργασίες, χωρίς ούτε καν μέτρα προστασίας και φροντίδας της υγείας σου και αμοίβεσαι με πενταροδεκάρες.

Οι επιχειρηματίες και η κυβέρνηση με αυτού του είδους τη μαθητεία – μαθητεία δουλεμπόριο- επιδιώκουν τη δημιουργία και εξασφάλιση ενός πάμφθηνου και υπάκουου εργατικού δυναμικού. Υπολογίζουν στην απειρία σου, στην αγωνία σου να αποκτήσεις εφόδια για να εξασφαλίσεις ένα καλύτερο αύριο.

Γύρνα την πλάτη σε όσους λένε:

ότι δεν είναι κακό που παράτησες το σχολείο αναζητώντας πρόωρα δουλειά.

ότι είσαι στον ΟΑΕΔ γιατί δεν έχεις ικανότητες, δεν είσαι έξυπνος. Η κοινωνία είναι ταξική και για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών υπάρχουν μεγάλα ταξικά εμπόδια και ανισότητες.

ότι παίρνεις λίγα γιατί μαθαίνεις και πρέπει να μη μιλάς, να μην αγωνίζεσαι δήθεν για να μάθεις.

Από τη δουλειά σου οι εργοδότες βγάζουν κέρδος. Κέρδος που γίνεται ακόμα πιο μεγάλο αφού το περισσότερο από αυτό που πληρώνεσαι το δίνει ο ΟΑΕΔ στους εργοδότες. Δηλαδή, από λεφτά των γονιών σου και δικά σου.

Μαθητή - Μαθήτρια,

Η κυβέρνηση, οι εργοδότες κάνουν τη ζωή της οικογένειάς σου και τη δική σου μέρα τη μέρα όλο και χειρότερη.

Κανένα δικαίωμα, καμιά κατάκτηση που είχαν κερδίσει οι παππούδες και πατεράδες μας δε θέλουν να υπάρχει.

Γι’ αυτό κάνουν κόλαση τη ζωή κάθε εργατικής οικογένειας.

Μην τους πιστεύεις, λένε ψέματα ότι η χώρα μας έχει χρέη γιατί είναι φτωχή και δεν παράγει πλούτο.

Τα λαϊκά νοικοκυριά είναι φτωχά. Το κράτος έχει χρέη γιατί κλέβει για λογαριασμό των μεγάλων εταιριών, των βιομηχάνων τον πλούτο της χώρας- πλούτο που παράγουμε όλοι εμείς που εργαζόμαστε.

Η ΕΕ, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα της πλουτοκρατίας η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ παίρνουν μέτρα για να φορτώνουν τη δική τους κρίση στις πλάτες τις δικές σου και της οικογένειάς σου

.

Καμιά θυσία. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Σε καλούμε να γραφτείς στο σωματείο σου. Να απαιτήσουμε και μέσα από τα μαθητικά συμβούλια:

Δωρεάν κάρτα για τη μετακίνηση όλων των μαθητών.

Αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών. Όλα όσα είναι απαραίτητα για την μαθητεία (βιβλία, εργαλεία, εξοπλισμός) να παρέχονται στους μαθητές από το κράτος, δωρεάν. Κανένας μαθητής να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ για αναλώσιμα.

Προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, να μην επιτρέψουμε την διακοπή ρεύματος και νερού στο σπίτι κανενός μαθητή, κανενός ανέργου ή απολυμένου.

Δωρεάν σίτιση και στέγαση: Να επαναλειτουργήσουν οι λέσχες για να σιτίζονται δωρεάν οι σπουδαστές, να ανοίξουν εστίες, σύγχρονες και δωρεάν για τους μαθητές που έρχονται από την επαρχία.

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Μετά το πέρας της μαθητείας, οι μαθητές να προσλαμβάνονται σε μόνιμη δουλειά με βάση το αντικείμενο τους.

6ωρη πρακτική με αποδοχές 8ώρου.

Οι ώρες της πρακτικής να πληρώνονται και να ασφαλίζονται με βάση τις κλαδικές και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Ίσα δικαιώματα σε δουλειά και ασφάλιση για όλους τους μετανάστες μαθητές.

Η κατάσταση που ζεις σήμερα, δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει και άλλος δρόμος, ο δρόμος της Λαϊκής Εξουσίας.

Παλεύουμε οι επιχειρήσεις, ο ορυκτός πλούτος, ο πλούτος που βγαίνει από τη θάλασσα, τη γη να γίνουν λαϊκή περιουσία. Να αξιοποιούνται για να καλύπτονται οι λαϊκές, οι δικές σου ανάγκες.

Όλα τα παιδιά να σπουδάζουν ως τα 18 τους χρόνια. Όλοι οι νέοι ανεξάρτητα από την επιλογή σπουδών, να έχουν δουλειά. Η Υγεία, η μόρφωση, η εκπαίδευση, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός να είναι δωρεάν και υψηλού επιπέδου, να παρέχονται από το κράτος.


Σε καλούμε να γνωριστείς με την ΚΝΕ, με το ΚΚΕ

Υπάρχει λύση, έχεις επιλογή.
Με ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένο λαό.


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016