banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΕΝ

Σπουδαστή- σπουδάστρια της ΑΕΝ,

Η νέα χρονιά στην ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση ξεκινάει με εκρηκτικά προβλήματα, συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής. Με την κατάσταση που επικρατεί οδηγούν πολλές σχολές σε κλείσιμο ή σε παράταση εξαμήνων:

  • Δεν υπάρχουν καθηγητές για να καλυφθεί η ύλη των μαθημάτων. Σημαίνει παράταση των εξαμήνων στην ΑΕΝ και μετατόπιση των μετεκπαιδευόμενων συναδέλφων σε επόμενους κύκλους. Έχουν αφανιστεί οι ναυτοδιδάσκαλοι υπονομεύοντας την μετάδοση της ναυτικής εμπειρίας.
  • Κλείνουν σπουδαστικές εστίες στις σχολές εσωτερικής φοίτησης, λόγω έλλειψης χρημάτων, που σημαίνει ότι οι σπουδαστές είτε θα χάσουν το εξάμηνο, είτε θα πληρώσουν ενοίκιο σε βάρος του ήδη λεηλατημένου οικογενειακού εισοδήματος από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, Ε.Ε, τρόϊκας.
  • Κλείνουν αίθουσες στο ΚΕΣΕΝ λόγω επικινδυνότητας. Σε πολλές ΑΕΝ ισχύει η ίδια κατάσταση. Δεν υπάρχουν υλικά, αναλώσιμα που να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των σπουδαστών στην παρακολούθηση των μαθημάτων και των εργαστηρίων.
  • Η υλικοτεχνική υποδομή δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες.

Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, η κυβέρνηση με πρόσχημα τα δημοσιονομικά ελλείμματα δυναμιτίζει την δημόσια δωρεάν ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, για να τεθεί σε εφαρμογή το νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση τους.

Θέλουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης σε εσένα και την οικογένειά σου. Εφοπλιστές, κυβέρνηση, οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, υπηρετούν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, επιδιώκουν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, επεκτείνουν την «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με ναυτεργάτες χαμηλόμισθους, ανασφάλιστους χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα, θύματα των δουλεμπορικών κυκλωμάτων από όποια χώρα και αν προέρχονται. Την ίδια στιγμή που φορτώνουν και με άλλα χαράτσια εσένα και την οικογένειά σου, το εφοπλιστικό και συνολικά το κεφάλαιο απολαμβάνει νομοθετημένες φοροαπαλλαγές.

Το ΝΑΤ με τα τεράστια ελλείμματα αποτέλεσμα της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής, τις περικοπές που προβλέπονται από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του στους ασφαλισμένους του όπως και στην κάλυψη των αναγκών του Κεφάλαιου Ναυτικής Εκπαίδευσης , ενώ από 1-1-2013 εντάσσεται στο ΙΚΑ-ETAM με οτι συνεπειες θα σημαινει για την ναυτικη εκπαιδευση .

Η ΕΕ, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα της πλουτοκρατίας η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ παίρνουν μέτρα για να φορτώνουν τη δική τους κρίση στις πλάτες τις δικές σου και της οικογένειάς σου

Καμιά θυσία. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία

Από τη δουλειά του ναυτεργάτη, από τον πρωτόμπαρκο δόκιμο μέχρι και τον συνταξιούχο οι εφοπλιστές γιγαντώνουν τα κέρδη τους.


Σε καλούμε να γραφτείς στο σωματείο σου. Να απαιτήσουμε και μέσα από τους συλλόγους στις ΑΕΝ

· Με κάθε τρόπο να παρεμποδίσουμε το κλείσιμο σχολών, παράταση εξαμήνων

· Αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών. Όλα όσα είναι απαραίτητα στη σχολή (βιβλία, εργαλεία, εξοπλισμός) να παρέχονται στους σπουδαστές από το κράτος, δωρεάν.

· Προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, να μην επιτρέψουμε την διακοπή ρεύματος και νερού στο σπίτι κανενός σπουδαστή, κανενός ανέργου ή απολυμένου.

· Δωρεάν σίτιση και στέγαση: Να επαναλειτουργήσουν οι λέσχες για να σιτίζονται δωρεάν οι σπουδαστές, να ανοίξουν εστίες, σύγχρονες και δωρεάν

· Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

· Οι ώρες της πρακτικής να πληρώνονται και να ασφαλίζονται με βάση τις κλαδικές και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

· Ναυτιλία συνδεδεμένη σε ενιαίο φορέα ναυπηγείων – λιμανιών , που να υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκες ανάγκες

· Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση

· Αποστρατικοποίηση και εκδημοκρατισμός των ακαδημιών. Κατοχύρωση των ακαδημιών και των συνδικαλιστικών ελευθεριών

· Τα ειδικά σχολεία να πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια φοίτησης

· Ένταξη των ακαδημιών στο Υπουργείο Παιδείας

· Κατάργηση της εναλασσόμενης εκπαίδευσης «sandwich courses»

· Εκπαιδευτικό προσωπικό , κυρίως ναυτοδιδάσκαλοι, με μόνιμη και σταθερή δουλειά

Η κατάσταση που ζεις σήμερα, δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει και άλλος δρόμος, ο δρόμος της Λαϊκής Εξουσίας.

Παλεύουμε οι επιχειρήσεις, ο ορυκτός πλούτος, ο πλούτος που βγαίνει από τη θάλασσα, τη γη να γίνουν λαϊκή περιουσία. Να αξιοποιούνται για να καλύπτονται οι λαϊκές, οι δικές σου ανάγκες.

Όλοι οι νέοι ανεξάρτητα από την επιλογή σπουδών, να έχουν δουλειά. Η Υγεία, η μόρφωση, η εκπαίδευση, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός να είναι δωρεάν και υψηλού επιπέδου, να παρέχονται από το κράτος.

Σε καλούμε να γνωριστείς με την ΚΝΕ, με το ΚΚΕ

Υπάρχει λύση, έχεις επιλογή.
Με ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένο λαό.


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016