banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ

 

19/10
να Nεκρώσουν
τα εργοστάσια,
οι επιχειρήσεις, όλοι οι τόποι δουλειάς
« Έφτασε η ώρα
για να σηκωθείς...»
Νέα, νέε εργαζόμενε,

Οργανώσου, πάλεψε σε σύγρουση με την καπιταλιστική εργοδοσία και το πολιτικό της προσωπικό, η κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, του ευρωμονόδρομου, παίρνουν συνεχώς μέτρα που μας ρίχνουν στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία.

Έτσι διασφαλίζουν την κερδοφορία τους. Αυτό είναι το δικό τους σχέδιο εξόδου από την καπιταλιστική οικονομική κρίση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-10

Με τα μέτρα που παίρνουν σήμερα επιδιώκουν να σβηστεί από το λεξιλόγειο η συλλογική σύμβαση εργασίας, η μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στη θέση τους θέλουν να μπει η όσο γίνεται περισσότερη απλήρωτη δουλειά, τα 10ωρα και 12ωρα, η ανασφάλιστη εργασία, η περιπλάνηση από την ανεργία στη δουλειά με μισά δικαιώματα, η ατομική διαπραγμάτευση με το αφεντικό.


Μη δέχεσαι τους εκβιασμούς τους, ότι θα «πτωχεύσουμε» αν δεν αποδεχτούμε τα μέτρα. Ο ένας εκβιασμός φέρνει τον άλλον.
Η πτώχευση για μας και τις οικογένειές μας είναι ΕΔΩ, ούτως ή άλλως.Να αντιστρέψουμε τον εκβιασμό. Με οργανωμένη ανυπακοή, παρεμπόδιση των αντιλαϊκών μέτρων, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
Δεν μπορεί να μας απασχολεί αν οι βιομήχανοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι τραπεζίτες μαλώνουν μεταξύ τους ποιος θα έχει τη μικρότερη χασούρα από τη χρεωκοπία.

 

 


Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού. Την έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού.


Τη στιγμή που φορολογούν το νέο εργαζόμενο με μισθό 571ευρώ με 300ευρώ, πάνω από μισό μηνιάτικο, μειώνουν τη φορολογία για το μεγάλο κεφάλαιο. Από τα 51δις ευρώ που εισέπραξαν από φόρους το 2011, κάτω από 3 δις ευρώ ήταν η φορολογία από βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλέμπορους.


Προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο. Τους είναι αγκάθι η οργάνωση και πάλη στη γραμμή της λαϊκής αντίστασης, οργάνωσης, ανυπακοής, συμπόρευσης με το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ.
Να προετοιμαστούμε και εμείς, να τους κάνουμε τη ζωή κόλαση.


Τα συμφέροντα των εργαζομένων έρχονται σε σύγκρουση με τα συνθήματα των μεγαλοεπιχειρηματιών περί « ανάπτυξης», « εθνικής οικονομίας». Που σημαίνει ένταση της ταξικής εκμετάλλευσης, εργασιακή ζούγκλα, ιδιαίτερα για τους νέους εργαζόμενους.


Δεν είσαι μόνος σου!


Η προετοιμασία της απεργίας, η διεξαγωγή της είναι αγώνας για να σταθούμε όρθιοι, να υπερασπιστούμε τη ζωή μας.
Μπορούμε από αυτή τη μάχη να βγούμε πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι στη γραμμή της ανειρήνευτης πάλης με την εξουσία των μονοπωλίων.

Αυτό που τους ανησυχεί είναι όταν οι εργαζόμενοι οργανώνονται στον τόπο δουλειάς, συγκρούονται με την εργοδοσία, αψηφούν την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.
Σκιάζονται όταν η οργανωμένη άρνηση πληρωμής στα φοροχαράτσια αγγίζει όλο και περισσότερους εργαζόμενους, όταν ενισχύεται αυτή η γραμμή πάλης.


Να κάνουμε το φόβο τους πραγματικότητα!


Έξω από τις πύλες των εργοστασίων, των επιχειρήσεων να συναντήσουν ακόμα περισσότερες απεργιακές φρουρές. Να συναντήσουν χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις, που θα βροντοφωνάζουν « την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».


Να μην πάει στο βρόντο η οργή.
Πάρε θέση! Οργανώσου στο σωματείο σου!
Με τη δική σου συμβολή τα σωματεία μπορούν να γίνουν όργανα της πάλης των εργαζομένων. Ενίσχυσε το ΠΑΜΕ!


Νέα- νέε άνεργε,
Εσύ έχει περισσότερους λόγους να οργανώσεις την πάλη σου, να σταθείς δίπλα στους εργαζόμενους, δίπλα στις εργατικές λαϊκές οικογένειες.
Μην απογοητεύεσαι, μην ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν, να σε εκβιάζουν αυτοί που σε καταδικάζουν στην ανεργία, στην εργασιακή ανασφάλεια, για να γίνουν ακόμη μεγαλύτερα τα κέρδη των βιομηχάνων-εφοπλιστών-μεγαλεμπόρων.


Την ανεργία, όπως και την κρίση τη γεννά το γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα όπου όλα λειτουργούν για τα κέρδη των λίγων.


OΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε το φόβο, τα εκβιαστικά διλλήματα είναι η συλλογική δράση, η οργάνωση και ο αγώνας, η εμπιστοσύνη στη δύναμη της εργατικής τάξης. Αυτή είναι που παράγει όλο τον πλούτο.

« Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τη νεολαία από τα φτωχά λαϊκά στρώμματα, σε ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι που με αποφασιστικότητα θα σαρρώσει την αντιλαϊκή πολιτική, την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Η κατάσταση που ζεις σήμερα, δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει και άλλος δρόμος, ο δρόμος της Λαϊκής Εξουσίας.
Παλεύουμε οι επιχειρήσεις, ο ορυκτός πλούτος, ο πλούτος που βγαίνει από τη θάλασσα, τη γη να γίνουν λαϊκή περιουσία.
Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας είναι μεγάλες.
Στο σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα, καταστρέφονται ή αξιοποιούνται με κριτήριο την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Μπορούν να αξιοποιηθούν για την ικανοποίηση των λαϊκών, των δικών σου αναγκών Μια τέτοια εξουσία μπορεί να διαγράψει το χρέος, με αποδέσμευση από την ΕΕ.

Πάλεψε για τη δική σου, τη Λαϊκή Εξουσία. Ισχυροποίησε
το Κόμμα σου,
το ΚΚΕ.


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016