banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

 

ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΠΑΛΕΨΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

Μην απογοητεύεσαι, μην ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν, να σε εκβιάζουν.

Εμείς που σε καλούμε είμαστε νέοι εργαζόμενοι, που ζούμε και αντιμετωπίζουμε ότι κι εσύ. Ξέρουμε τι σημαίνει ανεργία, εργοδοτικός εκβιασμός, τρομοκρατία, απόλυση. Ζούμε και εμείς τον εφιάλτη της ανεργίας. Άκουσέ μας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ!

Την ανεργία, όπως και την κρίση τη γεννά το γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα όπου όλα λειτουργούν για τα κέρδη των λίγων:

• Γιατί οι μεγάλες επιχειρήσεις κλείνουν τις μικρότερες

• Γιατί ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των επιχειρήσεων γίνεται σε βάρος των δικαιωμάτων των εργατών που παράγουν τον πλούτο, επειδή λειτουργούν για το κέρδος των καπιταλιστών. Όσο αυξάνει η παραγωγικότητα, δηλαδή αυτά που παράγει ο εργάτης στο χρόνο που δουλεύει, αντί να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος και να αυξηθούν οι μισθοί, συμβαίνει το αντίθετο.

Αξιοποιούν την ανεργία για να σε εκβιάσουν. Για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι πιο φθηνά και περισσότερο και οι άνεργοι να είναι έτοιμοι να παραιτηθούν από κάθε δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή. Για να αποδεχτούμε την εργασιακή ζούγκλα, την απληρωσιά, την 3ήμερη και 4ήμερη δουλειά με κουτσουρεμένα μεροκάματα και δικαιώματα.

Η «συγκυβέρνηση» ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ, τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας δίνουν «εξετάσεις» στο κεφάλαιο. Παίρνουν συνέχεια μέτρα, με βάση την πολιτική της ΕΕ, για να ενισχύσουν την κερδοφορία των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών. Σπρώχνουν εμάς και τις οικογένειές μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Μειώνουν διαρκώς τους μισθούς, καταργούν τις συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις. Δημιουργούν στρατιές ανέργων, απελευθερώνουν τις απολύσεις και μειώνουν τις αποζημιώσεις, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σιγοντάρει, σπέρνοντας αυταπάτες ότι το πρόβλημα της ανεργίας θα λυθεί με προγράμματα μαθητείας και απασχόλησης από την ΕΕ, προγράμματα που θα στηρίζουν την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Τεράστια είναι και η ευθύνη των συνδικαλιστικών ηγεσιών των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, που υπονομεύουν την ταξική ενότητα και πάλη.  Αξιοποιούν τα εκβιαστικά διλήμματα των αφεντικών και καλούν τους εργαζομένους να αποδεχτούν μειώσεις μισθών για να μη γίνουν απολύσεις, για να σωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

ΓΥΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ

Τα δικά μας συμφέροντα έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των αφεντικών.

Είναι πρόκληση, εκτός από τον πακτωλό των κρατικών χρηματοδοτήσεων, τις φοροαπαλλαγές και τα κίνητρα που δίνουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες, να τους χρηματοδοτούν και με λεφτά από τις κρατήσεις των εργαζομένων στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας. Το επίδομα ανεργίας το μετατρέπουν μέσω προγραμμάτων σε επιδότηση στους εργοδότες και τους χαρίζουν τζάμπα εργάτες.

Τους είναι αγκάθι ο πολυήμερος απεργιακός αγώνας των εργατών της Χαλυβουργίας. Αυτό που τους ανησυχεί είναι όταν οι εργαζόμενοι οργανώνονται στον τόπο δουλειάς, συγκρούονται με την εργοδοσία, αψηφούν την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.

Να κάνουμε το φόβο τους πραγματικότητα!

Κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ατομικά τη φτώχεια και την ανεργία. Ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι για 6-7 μήνες πολλαπλασιάζονται.

Πάρε θέση στην οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση. Ενίσχυσε το ΠΑΜΕ

Να αποκτήσει σάρκα και οστά η λαϊκή συμμαχία από τα κάτω.

Να συμβάλεις και εσύ:

Στη συγκρότηση πυρήνων αντίστασης και αλληλεγγύης σε κάθε χώρο δουλειάς, κλάδο, γειτονιά.

Να γίνουν οι τόποι δουλειάς, οι γειτονιές κάστρα της ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο και τα κόμματά του.

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ μας

Να ακουστεί παντού το σύνθημα

Ένας για όλους και όλοι για έναν

Τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε οργανωμένα και να επιβάλουμε μέτρα προστασίας και ανακούφισης για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

  • Έκτακτο επίδομα ένα μισθό για όλους τους ανέργους τώρα
  • Επίδομα ανεργίας 1120 ευρώ για όσο διαρκεί η ανεργία
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις
  • Κανένα σπίτι ανέργου να μη βγει σε πλειστηριασμό, να παγώσουν τα δάνεια
  • Σε κανένα σπίτι να μην κοπεί το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο
  • Δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών

Ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι είναι ασύγκριτα μεγαλύτερος από κάθε άλλη εποχή. Η χώρα μας έχει όλες τις δυνατότητες να εξασφαλίσει στο λαό μια καλύτερη ζωή.

Να προβληματιστούμε: Γιατί ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, με βάση τα

επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, για πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, για αποφασιστική μείωση της εργάσιμης μέρας, αύξηση του ελεύθερου χρόνου ετοιμάζουν για εμάς το νέο εργασιακό μεσαίωνα;

Γιατί ενώ υπάρχουν ανάγκες για έργα υποδομής, για παροχές Υγείας, Παιδείας, δεν προχωράνε σε μαζικές προσλήψεις με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα;

Γιατί η ανάπτυξη στο σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα έχει μοναδικό κριτήριο τα κέρδη των καπιταλιστών.

Για να στηρίξουν την κερδοφορία τους παίρνουν μέτρα που ενισχύουν τις αλυσίδες της μισθωτής σκλαβιάς.

Έχεις πείρα! Οι δικές σου ανάγκες δεν χωράνε στο μονόδρομο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Όσες συκοφαντίες κι αν εξαπολύουν κατά του σοσιαλισμού που γνώρισε η Ευρώπη τον 20ο αιώνα, δεν μπορούν να κρύψουν ότι μόνο εκεί δεν υπήρχε ανεργία.

Ότι παρά τα λάθη οι εργάτες και οι νέοι είχαν μεγάλες και πρωτόγνωρες κατακτήσεις: υπήρχε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, υγεία, πρόνοια για όλους, μόρφωση, πρόσβαση στον αθλητισμό, στον πολιτισμό για όλους και πολλά άλλα.

Υπάρχει ο δικός μας μονόδρομος, όπου η ανάπτυξη θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας, ο Σοσιαλισμός.

Βασική προϋπόθεση είναι να γίνουν όλα τα μονοπώλια λαϊκή–κοινωνική περιουσία. Να λειτουργήσουν με κεντρικό σχεδιασμό, κοινωνικό εργατικό έλεγχο.

Συμπορεύσου με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ

 


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016