banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

Ανακοίνωση για τις φοιτητικές εκλογές

#kane_ti_diafora
ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!

Όλοι εµείς οι φοιτητές που…

 • Σπουδάζουµε και προσπαθούµε να πάρουµε όσα περισσότερα εφόδια µπορούµε για να καταφέρουµε να δουλέψουµε στο αντικείµενό µας.
 • Παλέψαµε ως µαθητές για «ένα σχολείο να µορφώνει και όχι να εξοντώνει» και σήµερα συνεχίζουµε τον αγώνα µας για ουσιαστική αναβάθµιση των σπουδών- για δουλειά στο αντικείµενό µας µε σύγχρονα δικαιώµατα.
 • Εξοργιζόµαστε µε τις εικόνες φρίκης από τους ιµπεριαλιστικούς πολέµους, από τους πνιγµένους πρόσφυγες.
 • ∆εν ανεχόµαστε τους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους.
 • Ζούµε τις συνέπειες της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ζωές µας.

 

Στις εκλογές που έχουµε µπροστά µας... Αρπάζουµε την ευκαιρία!

Περισσότερα...

Ανακοίνωση για τις φοιτητικές εκλογές

Στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές δυναμώνουμε τη συλλογική διεκδίκηση για τα δικαιώματά μας!

Χτίζουμε φοιτητικό κίνημα μαζικό, μαχητικό, ριζοσπαστικό κόντρα σε κυβερνήσεις - ΕΕ - ΔΝΤ - ΚΕΦΆΛΑΙΟ!

Έχουμε φωνή...

Εκφράζουμε τις αγωνίες, τα όνειρα, τις ανάγκες μας… για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα

Η ΚΝΕ απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές που θέλουν να µάθουν ολοκληρωµένα την επιστήµη τους και το αντικείµενό τους, που θέλουν να δουλέψουν στο επάγγελµά τους µε δικαιώµατα, να συµβάλουν µε τις γνώσεις και τη δουλειά τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας και της επιστήµης για να ζει ο λαός µας καλύτερα.

 

Μπορούµε να τα καταφέρουµε στον αγώνα µε τους Συλλόγους µας!

Αξίζει να παλέψουµε για να κερδίσουµε τη ζωή που έχουµε µπροστά µας.

Η προσπάθεια που κάνει ο καθένας µόνος του για να σπουδάσει, να µορφωθεί και να δουλέψει θα έχει αποτέλεσµα εάν δούµε ότι είµαστε όλοι µαζί από την ίδια πλευρά. Κανένας δεν µπορεί να αντιµετωπίσει µόνος του την πραγµατικότητα που όλοι µαζί ζούµε. Όλοι µαζί είµαστε στο άγχος, στην αγωνία, αντιµετωπίζουµε τα ίδια εµπόδια, όλοι µαζί θα τα αντιµετωπίσουµε. Οι αγωνίες, τα όνειρα και οι ανάγκες µας είναι κοινές.

Περισσότερα...

Κάλεσμα για ενίσχυση της «Πανσπουδαστικής» στις επικείμενες φοιτητικές εκλογές

Κάλεσμα της ΚΝΕ στους φοιτητές και σπουδαστές. Δυναμώνουμε τη συλλογική διεκδίκηση για το δίκιο μας - τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Η ΚΝΕ απευθύνεται σε σένα που:

 • Προσπαθείς να πάρεις πτυχίο και βλέπεις μπροστά σου ένα μέλλον μεταξύ ανεργίας και κακοπληρωμένης δουλειάς.
 • Προσπαθείς να σπουδάσεις και αντιμετωπίζεις τόσες δυσκολίες.
 • Αναγκάζεσαι να δουλέψεις για να ανταπεξέλθεις στις σπουδές σου.
 • Βλέπεις τους γονείς σου να παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα με το κόστος των σπουδών.
 • Σκέφτεσαι να φύγεις στο εξωτερικό όταν τελειώσεις για να βρεις δουλειά.

...Είμαστε στην ίδια πλευρά, έχουμε κοινά όνειρα και ανάγκες.

Μπορούμε μαζί να ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής. Το μόνο που μπορεί να ανοίξει αυτό το δρόμο είναι η πάλη ενάντια στο σύστημα της φτώχειας, της ανεργίας και της εκμετάλλευσης. Σε συμπόρευση με αυτούς που έχουμε κοινά προβλήματα, τον εργαζόμενο λαό, τους μικρούς αγρότες και επαγγελματίες, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων που στηρίζουν κυβερνήσεις - ΕΕ - ΔΝΤ. Για να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις την αντιλαϊκή πολιτική, για να ζωντανέψουν οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, να γίνει πράξη το σύνθημα "ένας για όλους και όλοι για έναν".

Με αυτόν τον αγώνα μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση στα δικαιώματά μας, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

«Σε καλωσορίζουμε στη σχολή σου!

Καλή αρχή!

Τόσο εσύ όσο και η οικογένειά σου κοπιάσατε και κάνατε μεγάλες θυσίες για να περάσεις στη νέα σου σχολή. Με την είσοδό σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή σου, μια νέα πρόκληση.

Σίγουρα έχεις πολλά ερωτήματα και αγωνία για το τι θα συναντήσεις, για το αν η σχολή και τα μαθήματα θα έχουν ενδιαφέρον, αν θα σου δώσουν διέξοδο στη ζωή.

Δεν είναι παράλογο να έχεις και ερωτήματα για το μέλλον, για το αν θα καταφέρεις να τελειώσεις έγκαιρα, αν τελειώνοντας θα βρεις δουλειά. Ήδη βλέπεις τους δικούς σου να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Έχεις πείρα από το σχολείο για το πόσα έξοδα χρειάζονται για να σπουδάσει κάποιος.

Φρόντισε να πάρεις όση περισσότερη γνώση και εφόδια για το μέλλον μπορείς. Εχε όμως υπόψη ότι μόνο αυτό δεν φτάνει. Χρειάζεται και δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου σου και οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση για τις σύγχρονες ανάγκες μαζί με τους συμφοιτητές σου και όλο το λαό, γιατί τίποτα δεν χαρίζεται.

Περισσότερα...

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ

«Το μέλλον δε θα’ρθει από μονάχο του, αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς»

Με σύνθημα τα λόγια του ποιητή της Επανάστασης Βλ. Μαγιακόφσκι «Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... Αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς!», απλώνονται το επόμενο διάστημα και μέχρι τα τέλη του Μάρτη τα Φοιτητικά Φεστιβάλ και άλλες μικρότερες εκδηλώσεις της ΚΝΕ σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική, Το διήμερο 16 - 17 Μάρτη, θα πραγματοποιηθεί το Φοιτητικό Φεστιβάλ της ΠΟ Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ στη Φοιτητική Εστία του ΕΚΠΑ και στο Αίθριο της Φιλοσοφικής και στις 24 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί το Φοιτητικό Φεστιβάλ της ΠΟ ΤΕΙ Αττικής της ΚΝΕ στον ΔΑΚ Νίκαιας «Ο Πλάτων» (απέναντι από τα «Village Park Ρέντη»).

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τους σπουδαστές στην κατάρτιση

Σπουδαστή-Σπουδάστρια,

στις επαγγελµατικές σχολές, στην κατάρτιση και τη µαθητεία

Όλοι εµείς που ζούµε και ξέρουµε τι σηµαίνει εγκατάλειψη και υποβάθµιση στη σχολή, προβλήµατα στην πρακτική, τις ειδικότητες, εκµετάλλευση στο χώρο δουλειάς, που βιώνουµε τη φτώχεια στο σπίτι, είµαστε πολλοί.

Όλοι εµείς εάν ενωθούµε και παλέψουµε είµαστε µια τεράστια δύναµη. Μαζί µε τους συναδέλφους µας, από την πρώτη µέρα στη σχολή και στη δουλειά να σταθούµε µε το κεφάλι ψηλά.

Γιατί έχουµε δικαίωµα να µάθουµε, έχουµε δικαίωµα να κάνουµε πρακτική, έχουµε δικαίωµα να δουλέψουµε, έχουµε δικαίωµα να πληρωνόµαστε για να ζούµε µια αξιοπρεπή ζωή.

Γιατί δικαιούµαστε:

-Χρηµατοδότηση για όλες τις σχολές από τον κρατικό προϋπολογισµό. Για σύγχρονα εργαστήρια, υποδοµές, βιβλία. Για να καλυφθούν άµεσα τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Ούτε ένα ευρώ απο τις τσέπες µας για αναλώσιµα και υλικά. Πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ένα γεύµα σε όλες τις σχολές. Δωρεάν στέγαση για όσους βρίσκονται µακρυά από τις πόλεις τους.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τους πρωτοετείς φοιτητές

Με την είσοδό σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή σου, μια νέα πρόκληση.

Σίγουρα έχεις πολλά ερωτήματα και αγωνία για το τι θα συναντήσεις, για το αν η σχολή και τα μαθήματα θα έχουν ενδιαφέρον, αν θα σου δώσουν διέξοδο στη ζωή.

Δεν είναι παράλογο να έχεις και ερωτήματα για το μέλλον, για το αν θα καταφέρεις να τελειώσεις έγκαιρα, αν τελειώνοντας θα βρεις δουλειά. Ήδη βλέπεις τους δικούς σου να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Έχεις πείρα από το σχολείο για το πόσα έξοδα χρειάζονται για να σπουδάσει κάποιος.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τις φοιτητικές-σπουδαστικές εκλογές

Στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ

 • τη συλλογική διεκδίκηση για τις σπουδές και τη ζωή που µας αξίζει

 • την αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήµατος

 •  

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας απευθύνεται σε σένα:

 

 • Που προσπαθείς να σπουδάσεις και αντιμετωπίζεις τόσες δυσκολίες.

 • Που προσπαθείς να πάρεις ένα πτυχίο και βλέπεις μπροστά σου ένα μέλλον μεταξύ ανεργίας και κακοπληρωμένης δουλειάς.

 • Που σκέφτεσαι όταν τελειώσεις να φύγεις στο εξωτερικό για να βρεις δουλειά.

 • Που αναγκάζεσαι να δουλέψεις για να αντεπεξέλθεις στις σπουδές σου.

 • Που βλέπεις τους γονείς σου να παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα με το κόστος των σπουδών.

 

Είμαστε από την ίδια πλευρά.

 

Θέλουμε να μάθουμε την επιστήμη μας, το επάγγελμά μας και ανυπομονούμε να το εφαρμόσουμε. Θέλουμε να προσφέρουμε στο λαό μας και τη χώρα μας και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων. Θέλουμε να δουλέψουμε και να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ Για τη συζήτηση σχετικά με τη φύλαξη των χώρων των πανεπιστημίων

Η ΚΝΕ καταδικάζει την υποκριτική στάση της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ για τη δήθεν «εύρυθμη» λειτουργία του ιδρύματος. Η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, με τη συναίνεση και των πρυτανικών αρχών, είναι αυτή που έχει οδηγήσει στις απολύσεις του αναγκαίου προσωπικού φύλαξης των εγκαταστάσεων των πανεπιστημίων και στην ανάθεση της φύλαξης σε ιδιωτικές εταιρίες security. Έχει οδηγήσει στις απολύσεις των εργαζόμενων της καθαριότητας, στις βρώμικες σχολές στο ΕΚΠΑ και αλλού.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2014

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που στήριξαν και συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, που συνέβαλαν μαζί με τα μέλη της ΚΝΕ για να διαμορφωθεί το πολύ θετικό αποτέλεσμα των φοιτητικών-σπουδαστικών εκλογών. ΗΧαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που στήριξαν και συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, που συνέβαλαν μαζί με τα μέλη της ΚΝΕ για να διαμορφωθεί το πολύ θετικό αποτέλεσμα των φοιτητικών-σπουδαστικών εκλογών. Η Πανσπουδαστική ΚΣ αναδείχθηκε σε δεύτερη δύναμη στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, σημείωσε μεγάλη άνοδο με τα ποσοστά να διαμορφώνονται στο 19% στα ΑΕΙ και στο 22% στα ΤΕΙ. Πανελλαδικά η Πανσπουδαστική είναι η μόνη δύναμη που σε αυτές τις συνθήκες ανέβηκε σε ψήφους και στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Η Πανσπουδαστική ΚΣ αναδεικνύεται πρώτη δύναμη σε 36 συλλόγους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Περισσότερα...


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016