banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

«…τα βιβλία μου, στέρεα κι απλά
θα βρίσκουν πάντοτε μια θέση πάνω στα ξύλινα τραπέζια
ανάμεσα στο ψωμί
και τα εργαλεία του λαού».

Τ. Λειβαδίτης

Συνάδελφε, συναδέλφισσα πρωτοετή,

Σε καλωσορίζουμε στη σχολή σου!

Έδωσες μάχη ως μαθητής μαζί με την οικογένεια σου και τα κατάφερες. Με πολύ κόπο, θυσίες και έξοδα. Είδες τους γονείς σου να στενάζουν, να δυσκολεύονται για να τα βγάλουν πέρα.


Άφησες πίσω ένα σχολείο που αντί να μορφώνει, εξοντώνει, στερεί τον ελεύθερο δημιουργικό χρόνο, καλλιεργεί την αποστροφή στη γνώση, βάζει σοβαρά εμπόδια στους νέους από εργατικές- λαϊκές οικογένειες στο δικαίωμα τους στη μόρφωση. Αυτό το σχολείο δεν το έφτιαξαν για μας και το λαό μας.

Ο μοναδικός υπεύθυνος γι’ αυτή την κατάσταση, είναι η πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι υποστηρικτές του καπιταλιστικού μονόδρομου. Η ίδια πολιτική είναι που ευθύνεται και για ό,τι θα συναντήσεις από δω και πέρα.

Σε καλούμε να σκεφτείς, να συγκρίνεις με όσα έχεις ακούσει μέχρι σήμερα!

Σου λέγανε και θα σου πούνε να κάνεις θυσίες για το «καλό της χώρας». Κάνε θυσίες για τη δική σου ζωή, για το δικό σου μέλλον, όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών. Ότι καλύτερο έχεις κατέθεσε το στην προσπάθεια να μάθεις και στον αγώνα. Σκέψου πως ήδη οι συμμαθητές σου από μικρότερες τάξεις άρχισαν τα μαθήματα στο σχολείο χωρίς βιβλία και καθηγητές.

Και εμείς εδώ δεν είχαμε εύκολες χρονιές. Το 20% των σπουδαστών σε ΑΕΙ και το 50% σε ΤΕΙ δουλεύουν οι μισοί σπουδαστές των ΤΕΙ παρατάνε τις σπουδές τους

Για την πλειοψηφία, το κόστος σπουδών είναι δυσβάσταχτο. Ήδη έχεις κάνει τους λογαριασμούς εσύ και η οικογένεια σου για τα λεφτά του μήνα που αγγίζουν τα 700-800€ για σίτιση, στέγαση και λοιπά έξοδα. Δικαιούσε σπίτι, σίτιση, μεταφορά. Γι’ αυτό φορολογούν τους γονείς σου. Διεκδίκησε τα. Ήδη μπορεί να σκέφτεσαι να δουλέψεις και αυτό είναι τιμή σου, όμως μόνο ο ατομικός αγώνας δεν φτάνει. Χρειάζεται οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση για αυτά που μας ανήκουν.

Με το νέο νόμο-πλαίσιο που ψηφίστηκε καταντάνε το πτυχίο μας διαβατήριο για την ανεργία, βάζουν πιο βαθιά τις επιχειρήσεις στις σχολές για να ελέγχουν τι μαθαίνουμε και πως σκεφτόμαστε, καταδικάζουν στην ανεργία τους απόφοιτους των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Όπου το ιδεολογικό τους οπλοστάσιο δεν πιάνει, βάζουν μπροστά την καταστολή και στόχο έχουν εμάς και το κίνημα μας. Γι’ αυτό καταργούν το άσυλο και συκοφαντούν τους αγώνες.

Εδώ όμως που μπήκες υπάρχουν και προσκυνημένοι που θα προσπαθήσουν να σου διδάξουν το μάθημα της υποταγής, το ραγιαδισμό.

Θα σε καλέσουν να δεχθείς ως επίσημη διδασκαλία τη διαιώνιση του σάπιου συστήματος που ζούμε, την υποταγή στην εξουσία των επιχειρηματιών, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών. Θα δεις να παίζουν τον πρώτο ρόλο στη συκοφαντία των αγώνων και της λαϊκής πάλης, στην παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, τη διαστρέβλωση της επιστήμης και της πραγματικότητας, τον αντικομμουνισμό. Θα καταδικάσουν και θα πολεμήσουν ότι χτυπάει και πλήττει την κερδοφορία των μονοπωλίων, των εφοπλιστών και της τάξης τους. Αναζήτησε την αλήθεια.

Θα γνωρίσεις πολλούς και θα ακούσεις πολλά.

Θα προσπαθήσουν να σε πείσουν πως «είναι όλοι ίδιοι» πως «φταίνε όλα τα κόμματα». Όπως αυτό δεν ισχύει στην κοινωνία έτσι δεν ισχύει και εδώ. Γρήγορα άλλωστε θα το διαπιστώσεις. Δεν είναι ίδιοι όσοι θα σου πουλήσουν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» με αυτούς που σε καλούν για πάλη και αγώνα, για ζωή με αξιοπρέπεια. Στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά ζωή με δικαιώματα θα κάνεις του πραγματικούς σου φίλους.

Θα προσπαθήσουν να σε κολακέψουν, θα σου πουν να κοιτάξεις την πάρτη σου, να κοιτάς μόνο τα μαθήματα σου. Οπωσδήποτε πρέπει να κοιτάξεις τις σπουδές σου. Για να έχουν όμως αντίκρισμα οι κόποι και οι θυσίες σου, την ώρα που υποθηκεύουν τις σπουδές και το μέλλον σου συνδύασε το διάβασμα με τη συμμετοχή στον αγώνα.

Μην επιτρέψεις την αποχή σου από τον αγώνα!

Τώρα οφείλεις να πάρεις θέση!

Συναντηθήκαμε μαζί στα Φεστιβάλ, στις μεγάλες απεργίες, στις καταλήψεις, στους δρόμους του αγώνα, μέσα και έξω από το σχολείο σου.

Η ΚΝΕ σε καλεί από την πρώτη μέρα να σταθείς αγωνιστικά και ανυπότακτα, να οργανώσεις την πάλη σου μέσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, μέσα στο χώρο δουλειάς σου ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Πρώτος στη γνώση, πρώτος στον αγώνα.

Από την πρώτη στιγμή να πάρε θέση στην πάλη με την επιτροπή αγώνα της σχολής σου, με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών!

Δυο δρόμοι υπάρχουν:

ή θα αγωνιστούμε με αξιοπρέπεια ή θα τους αφήσουμε να μας λεηλατούν και να μας χλευάζουν.

ή με το λαό μας για επιστήμη που να τον εξυπηρετεί ή με το Πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων.

Αντιστάσου στη βρώμικη προπαγάνδα. Με την δύναμη της γνώσης ψάξε, ρώτα, σύγκρινε, πάρε μέρος στον αγώνα, εκεί θα βρεις τους πραγματικούς συναδέλφους και θα αναγνωρίσεις όσους σε εκμεταλλεύονται και σε εξαπατούν.

Μην υποκύψεις στα μαθήματα και στις εκκλήσεις συμβιβασμού που θα είναι πολύμορφα και από πολλούς καλοθελητές. Κανείς δεν θα σου χαρίσει τίποτα. Μη δεχτείς «χάρες» που θέλουν ανταλλάγματα. Διεκδίκησε ότι σου ανήκει.

Ψηλά το κεφάλι από την πρώτη μέρα.

Το μέλλον της εργατικής τάξης και της νεολαίας, δεν μπορεί να είναι η βαρβαρότητα που ζούμε σήμερα, δεν μπορεί να είναι η εκμετάλλευση, δεν μπορεί να είναι η μισή ζωή, τα μισά δικαιώματα, η αμορφωσιά, οι ταξικοί φραγμοί. Δεν μπορεί να είναι η κοινωνία στην οποία κάνει κουμάντο το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Μπορεί και πρέπει να είναι μία κοινωνία που η εργατική τάξη θα γίνει ο ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει για να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες της. Υπάρχουν σήμερα όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να ζούμε καλύτερα. Σε καλούμε να έρθεις μαζί μας σ’ αυτό τον αγώνα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την κοινωνία της λαϊκής ευημερίας, το σοσιαλισμό.

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει!

Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα;

Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον που μας αξίζει, γι αυτό αγωνιζόμαστε, βγάζουμε πολύτιμα διδάγματα από τα επιτεύγματα και τα λάθη του 20ου αιώνα. Γινόμαστε πιο ώριμοι. Σε καλούμε στο δύσκολο δρόμο, στο δρόμο της αντεπίθεσης!

Ψηλά το κεφάλι και καλή αρχή!

Αγώνας Ρήξη Ανατροπή!

Έτσι γράφεται η ιστορία.


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016