banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τους πρωτοετείς φοιτητές

 

«Πάντα ότι να ερευνάτε, ότι ν’ ανακαλύψετε

ότι να μάθετε, δε θα σας χρησιμέψει,

αν δε συνδέετε με τον αγώνα το μυαλό σας

και δε διαχωρίζεστε απ’ όλους τους εχθρούς της ανθρωπότητας.»

Μ. Μπρέχτ

 

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα πρωτοετή,

 

Σε καλωσορίζουμε στη σχολή σου!

Με την είσοδό σου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή σου, μια νέα πρόκληση

Σίγουρα έχεις πολλά ερωτήματα και αγωνία για το τι θα συναντήσεις, για το αν η σχολή και τα μαθήματα θα έχουν ενδιαφέρον.

 

Δεν είναι παράλογο αν έχεις και ερωτήματα για το μέλλον, για το αν θα καταφέρεις να τελειώσεις έγκαιρα, αν τελειώνοντας θα βρεις δουλειά. Ήδη βλέπεις τους γονείς σου, τα αδέρφια σου να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τις μειώσεις μισθών, τους φόρους, την ανεργία. Έχεις προσωπική πείρα από το σχολείο για το πόσα έξοδα χρειάζονται για να σπουδάσει κάποιος.

 

Φρόντισε να πάρεις όσα περισσότερα εφόδια και γνώση μπορείς. Έχε όμως υπόψη ότι μόνο η προσπάθεια για να μαζέψεις περισσότερα εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον δεν φτάνει. Οι δυσκολίες που συναντάμε στη μόρφωση, στις σπουδές, η ανεργία, η κακοπληρωμένη δουλειά αργότερα, είναι προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία της νεολαίας χωρίς να ευθύνεται η ίδια.

Χρειάζεται και η δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου σου και οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση για τις σύγχρονες ανάγκες μαζί με τους συμφοιτητές σου και όλο το λαό.

 

Σε καλούμε να γνωρίσεις

την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας

 

Η ΚΝΕ, είναι η οργάνωση νεολαίας του ΚΚΕ που παλεύει για όλα τα σύγχρονα δικαιώματα της νεολαίας. Στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές.

 

Παλεύουμε για να ενώσουμε σε κοινό αγώνα όλους τους νέους των εργατικών, λαϊκών οικογενειών πιστεύοντας ότι το μέλλον μας δεν αξίζει να είναι η ανεργία, η μισή κακοπληρωμένη δουλειά, η υποβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων, η μισή ζωή, η ταξική εκμετάλλευση. Δεν αξίζει το μέλλον μας να είναι το σύστημα που κουμάντο κάνουν οι καπιταλιστές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι για να ζουν οι λίγοι στη χλιδή και οι πολλοί στη φτώχεια και την ανέχεια.

 

Αγωνιζόμαστε για να δυναμώσει η ενότητα του λαού και της νεολαίας ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους που μας στερούν την αξιοπρεπή ζωή και το μέλλον, για κάθε ζήτημα που αφορά τους όρους ζωής, εργασίας και μόρφωσης.

Μέσα στις σχολές, αγωνιζόμαστε ώστε οι νέοι και οι νέες να απαιτήσουν πραγματική επιστημονική γνώση που αρμόζει στο σύγχρονο επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης, της τεχνολογίας, της ανθρώπινης γνώσης. Να συνδέονται οι σπουδές μας με τον αγώνα ώστε η επιστήμη να βρίσκεται στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών και όχι να καταστρέφεται στην υπηρεσία του συστήματος της εκμετάλλευσης. Να μπορούμε να σπουδάσουμε χωρίς δυσκολίες, δωρεάν, τα πτυχία να έχουν αντίκρισμα, άμεσα στον τομέα για τον οποίο σπουδάσαμε.

 

Παλεύουμε για την πραγματική, ριζική αλλαγή προς όφελος του λαού και της νεολαίας που μπορεί να έρθει μόνο με την επαναστατική ανατροπή του σάπιου και ξεπερασμένου καπιταλιστικού συστήματος. Για τη νέα κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων και αναγκών, της πραγματικής ελευθερίας: Τον Σοσιαλισμό.

 

Θα έχουμε τον καιρό να γνωριστούμε καλύτερα.

Χρειάζεται όμως από τώρα να γνωρίζεις κάποια πράγματα.

 

Με την είσοδό σου στη σχολή, έχεις δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες. Δικαιούσαι πάσο για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τη σχολή σου. Δικαιούσαι δωρεάν καθημερινή σίτιση στο εστιατόριο. Ενώ δικαιούσαι δωρεάν στέγαση, τα δωμάτια στις φοιτητικές εστίες είναι ελάχιστα. Διεκδίκησε επίδομα ενοικίου, να φτιαχτούν νέες εστίες! Δικαιούσαι δωρεάν βιβλία, συγγράμματα και όχι φωτοτυπίες.

Ενώ γι’ αυτά φορολογούνται οι γονείς σου, οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση προσπαθούν να τα πάρουν πίσω. Μην το επιτρέψεις, μην επιτρέψεις η οικογένειά σου να δίνει ένα σκασμό λεφτά που μπορεί το μήνα να αγγίζουν τα 700-800€.

 

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου

αναζήτησε την αλήθεια!

 

Από όσα θα ακούσεις, σκέψου, σύγκρινε ποιο είναι σωστό και ποιο λάθος με βάση το συμφέρον το δικό σου και της οικογένειάς σου. Κρίνε το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει με βάση το σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης, της τεχνολογίας, των παραγωγικών δυνατοτήτων και όχι με βάση το πόσο αντέχει η σημερινή οικονομία της εκμετάλλευσης και η αξιοποίησή τους προς όφελος της κερδοφορίας των λίγων.

 

Μην υποκύψεις στα μαθήματα συμβιβασμού που θα είναι πολύμορφα και από πολλούς καλοθελητές, οτι ο αυριανός εργαζόμενος, ο επιστήμονας πρέπει να σκέφτεται την πάρτη του και το πως θα στηρίζει το σημερινό σύστημα.

Μην προσβλέπεις σε σωτήρες. Κανείς δεν θα σου χαρίσει τίποτα. Ο συλλογικός αγώνας μπορεί να ανοίξει δρόμους για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει.

Μην ακούς όσους συκοφαντούν τους αγώνες. Είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται και εφαρμόζουν τα μέτρα που χτυπάνε εμάς και τις οικογένειές μας.

Μην αφήσεις τόπο να σταθούν οι φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, τα τσιράκια των εκμεταλλευτών.

Μη δεχτείς «χάρες» που θέλουν ανταλλάγματα. Διεκδίκησε ότι σου ανήκει.

 

Σε καλούμε να σηκώσεις

το ανάστημά σου από την πρώτη μέρα!

 

Η ΚΝΕ έχει πρωτοπόρες θέσεις και δράση ώστε οι φοιτητές και οι σπουδαστές να γνωρίζουν, να κρίνουν, να συναντηθούν με τον αγωνιζόμενο λαό, να πάρουν την τύχη των σπουδών και της ζωής στα χέρια τους.

Δρούμε στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα για να μαζικοποιηθούν και να ζωντανέψουν οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι. Να αποκτήσουν αγωνιστικό προσανατολισμό.

Πάρε θέση μέσα από τους συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα στην πάλη για δωρεάν σπουδές, για δουλειά με δικαιώματα, για επιστήμη στην υπηρεσία του λαού.

 

 

Καλή αρχή!


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016