banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Ανακοίνωση για τις φοιτητικές εκλογές

Στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές δυναμώνουμε τη συλλογική διεκδίκηση για τα δικαιώματά μας!

Χτίζουμε φοιτητικό κίνημα μαζικό, μαχητικό, ριζοσπαστικό κόντρα σε κυβερνήσεις - ΕΕ - ΔΝΤ - ΚΕΦΆΛΑΙΟ!

Έχουμε φωνή...

Εκφράζουμε τις αγωνίες, τα όνειρα, τις ανάγκες μας… για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα

Η ΚΝΕ απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές που θέλουν να µάθουν ολοκληρωµένα την επιστήµη τους και το αντικείµενό τους, που θέλουν να δουλέψουν στο επάγγελµά τους µε δικαιώµατα, να συµβάλουν µε τις γνώσεις και τη δουλειά τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας και της επιστήµης για να ζει ο λαός µας καλύτερα.

 

Μπορούµε να τα καταφέρουµε στον αγώνα µε τους Συλλόγους µας!

Αξίζει να παλέψουµε για να κερδίσουµε τη ζωή που έχουµε µπροστά µας.

Η προσπάθεια που κάνει ο καθένας µόνος του για να σπουδάσει, να µορφωθεί και να δουλέψει θα έχει αποτέλεσµα εάν δούµε ότι είµαστε όλοι µαζί από την ίδια πλευρά. Κανένας δεν µπορεί να αντιµετωπίσει µόνος του την πραγµατικότητα που όλοι µαζί ζούµε. Όλοι µαζί είµαστε στο άγχος, στην αγωνία, αντιµετωπίζουµε τα ίδια εµπόδια, όλοι µαζί θα τα αντιµετωπίσουµε. Οι αγωνίες, τα όνειρα και οι ανάγκες µας είναι κοινές.

Ο συµβιβασµός δε µας ταιριάζει, µε ψηλά το κεφάλι διεκδικούµε τα σύγχρονα δικαιώµατα µας!

Ζούµε και σπουδάζουµε σε µια κοινωνία που στηρίζεται στην αδικία και την εκµετάλλευση. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ και όλες οι δυνάµεις που στηρίζουν τα επιχειρηµατικά συµφέροντα, οι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στις σχολές µας λένε πως πρέπει να συµβιβαστούµε µε αυτή την πραγµατικότητα.

Δεν τους χαριζόµαστε γιατί έχουν υποθηκεύσει τη ζωή µας µε «µατωµένα» πλεονάσµατα έως το 2060! Οι σηµερινοί πρωτοετείς θα είναι 60 χρονών και ακόµα θα µατώνουν αν δεν οργανωθούµε, αν δεν ανατρέψουµε αυτή την πολιτική!

Δεν τσιµπάµε στην κοροϊδία της κυβέρνησης πως δήθεν «στηρίζει τη δηµόσια και δωρεάν Παιδεία και βάζει τέλος στους ταξικούς διαχωρισµούς»! Παραµένει η υποχρηµατοδότηση, γενικεύονται τα δίδακτρα στα µεταπτυχιακά, είναι στον αέρα η φοιτητική µέριµνα, εντείνονται οι δραστηριότητες των µεγαλοεργολάβων στις σχολές. Με τη δηµιουργία του Πανεπιστηµίου Δυτικής Αττικής ενισχύονται οι κατηγοριοποιήσεις φοιτητών και αποφοίτων.

Δεν δεχόµαστε να δίνονται λεφτά στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ, να οργανώνεται έρευνα σε ΑΕΙ - ΤΕΙ για πολεµικούς σχεδιασµούς, να µπλέκουν τη χώρα µας στα ιµπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή. Αποδεικνύεται και από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις πως δεν χωρά κανένας εφησυχασµός, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν είναι παράγοντες ειρήνης και ασφάλειας για τους λαούς.

Αυτό είναι το παρόν και το µέλλον που µας ετοιµάζουν...

Παίρνουνε τα µέτρα τους, παίρνουµε και εµείς τα δικά µας!

Μαζί µπορούµε να γυρίσουµε το παιχνίδι!

Μαζί στον αγώνα, στη συλλογική συζήτηση και δράση απέναντι σε όσους στερούν τα δικαιώµατά µας, δυναµώνοντας την αλληλεγγύη, πλάι µε τους εργαζόµενους και το λαό, οργανώνοντας εστίες αντίστασης σε κάθε αµφιθέατρο και σχολή µπορούµε να θέσουµε τους δικούς µας όρους διεκδικώντας να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας για µόρφωση- δουλειά- ζωή.

ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ

Συµµετέχουµε και παίρνουµε θέση για όσα συµβαίνουν στις σπουδές, τη ζωή και το µέλλον µας.

Μπορούµε να συµβάλουµε όλοι, να βρούµε κοινό βηµατισµό, διέξοδο για να αντισταθούµε στα µέτρα, να βάλουµε φρένο στα επόµενα, να οργανωθούµε ενάντια στα σηµερινά προβλήµατα, αλλά και για να διαµορφώσουµε προϋποθέσεις µιας ριζικής ανατροπής, που όλοι µας βλέπουµε ότι χρειάζεται.

Κάνουµε βήµα στην αλλαγή των συσχετισµών στους Συλλόγους µας γιατί αυτό που χρειαζόµαστε είναι:

Φοιτητικοί Σύλλογοι που αντιστέκονται, δεν προσκυνάνε, ούτε χειροκροτάνε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Οι Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι είναι οι οργανώσεις όλων των φοιτητών µιας σχολής ή ενός τµήµατος που πρέπει να παίζουν σηµαντικό ρόλο στην υπεράσπιση των συµφερόντων των φοιτητών, στη συλλογική συζήτηση και δράση απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν στο χτύπηµα των όρων σπουδών µας, των µορφωτικών αναγκών και δικαιωµάτων µας.

Οι Σύλλογοί µας πρέπει να είναι µαζικοί, ανοιχτοί, να συγκεντρώνουν στις γραµµές τους όλους τους φοιτητές, να προωθούν την κοινή δράση κόντρα στην αδράνεια, την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα κόντρα στον ατοµισµό. Να οργανώνουν και να κινητοποιούν τους φοιτητές.

Τέτοιους Συλλόγους θέλουµε!

Αυτό είναι το όπλο µας για να την «παλέψουµε» όλοι µαζί!

Για να συζητάµε και να αποφασίζουµε συλλογικά, να αντιµετωπίζουµε τα εµπόδια που συναντάµε στις σπουδές µας µε συνελεύσεις τµηµάτων, ετών, εκλέγοντας επιτροπές και αντιπροσώπους του έτους, οργανώνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Για να δίνουµε «χρώµα» και «ζωή» στις σχολές µας µε εκδηλώσεις, συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Για να βάλουµε εµπόδια στην επιχειρηµατική λειτουργία σε Πανεπιστήµια και ΤΕΙ που µας έχει µετατρέψει σε πελάτες.

Για να απαιτήσουµε να σταµατήσει κάθε συνεργασία και ερευνητική δραστηριότητα των Πανεπιστηµίων και ΤΕΙ µε τη δολοφονική µηχανή του ΝΑΤΟ.

Για να ξέρουµε «τι παίζει» µέσα και έξω από τις σχολές και αύριο στους χώρους δουλειάς.

ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ, ΜΑΖΙΚΟ, ΜΑΧΗΤΙΚΟ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούµενων, εντείνει την καταστολή, βάζει τα ΜΑΤ απέναντι µέχρι και σε εστιακούς φοιτητές που διαµαρτύρονται για την άθλια κατάσταση στις εστίες. Άλλωστε είναι αυτή η κυβέρνηση που έκανε πράξη την πάγια απαίτηση του κεφαλαίου στη χώρα µας, το “ξήλωµα” του δικαιώµατος της απεργίας.

Η συκοφαντία που σπέρνουν διάφορα ΜΜΕ και ο στόχος που έχουν βάλει η ΝΔ και η ΔΑΠ να χτυπήσουν το πανεπιστηµιακό άσυλο δεν θα περάσει! Βάζουν εκ του πονηρού στο ίδιο καζάνι φαινόµενα εγκληµατικότητας ή ενέργειες που δεν έχουν σχέση µε το φοιτητικό κίνηµα µε τη δράση των Συλλόγων, για να χτυπήσουν τελικά το δικαίωµά των φοιτητών στην οργάνωση και διεκδίκηση.

Όλα αυτά δείχνουν τον πραγµατικό τους φόβο: να σηκώσουν ο λαός και η νεολαία το ανάστηµά τους και να παλέψουν για τη ζωή και τα δικαιώµατά τους.

Δεν θα µείνουµε αφοπλισµένοι, να δεχόµαστε ότι µας σερβίρουν κάθε φορά οι εκµεταλλευτές, οι κυβερνήσεις και τα κόµµατα που τους υπηρετούν.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Θέλουµε κίνηµα:

Μαζικό, οργανωµένο µε βάση τη σχολή, το έτος, το εργαστήριο.

Που θα “κάνει πέρα” όσους θέλουν τους φοιτητές ανοργάνωτους, να προσκυνούν παλιές και νέες κυβερνήσεις, παλιά και νέα µνηµόνια και µέτρα, να δέχεται το ρεαλισµό της υποταγής.

Που πηγαίνει πλάι-πλάι µε τους εργαζόµενους γιατί εκεί είναι η θέση του, εκεί είναι το µέλλον του.

Ενάντια στους ιµπεριαλιστικούς πολέµους, επεµβάσεις και συµµαχίες. Κίνηµα ενάντια στην εµπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς, που δίνει το χέρι στους λαούς όλου του κόσµου και τα θύµατα των ιµπεριαλιστικών πολέµων.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) δίνει καθηµερινά όλες τις δυνάµεις του για να δυναµώσουν οι Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι σε αυτή την κατεύθυνση. Οι Σύλλογοι που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ ξεχωρίζουν για τις προσπάθειές τους να δράσουν και να λειτουργήσουν κόντρα στην απραξία και τη διάλυση.

ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ

Αποδυναµώνουµε στις σχολές µας τις δυνάµεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ. Το σηµερινό Πανεπιστήµιο και ΤΕΙ έχει τη δική τους σφραγίδα.Έχουν τεράστια ευθύνη για τα προβλήµατα που αντιµετωπίζουµε στις σπουδές µας, ήταν στήριγµα όλων των κυβερνήσεων που µας έφεραν ως εδώ το έργο των οποίων συνεχίζει σήµερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξηλώνουµε από τα διοικητικά συµβούλια «παράγοντες» εκπροσώπους που διαπραγµατεύονται τι θα χάσουµε και είναι πρώτοι στη διαπλοκή και τη ρεµούλα.

Κανείς φοιτητής να µη δώσει στήριξη στην παράταξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το bloco στις σχολές.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές που θέλουν να παλέψουν δεν µπορούν να εµπιστευτούν τις δυνάµεις ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ. Αυτές οι δυνάµεις δεν µπορούν να τα βάλουν µε την αντιλαική πολιτική γιατί έχουν γραµµή ήττας που οδηγεί σε αυταπάτες, αδιέξοδα και απογοήτευση.

 

Ρεαλισµός είναι να διεκδικούµε αυτά που είναι πραγµατικά σύγχρονα και αναγκαία σήµερα:

Να µαθαίνουµε την επιστήµη µας ολοκληρωµένα, άρτια, µε βάση την ανάπτυξη της θεωρίας και την εξέλιξη της τεχνολογίας που υπάρχει. Το πτυχίο µας να είναι η µοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελµα. Να καταργηθούν οι κατηγοριοποιήσεις πτυχίων - ιδρυµάτων - αποφοίτων.

Να µπορούµε να σπουδάζουµε όλοι δωρεάν, χωρίς εµπόδια και διακρίσεις, µε φοιτητική µέριµνα.

Να δουλεύουµε στο αντικείµενό µας µε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώµατα. Με µόνιµη και σταθερή δουλειά, µε Συλλογική Σύµβαση Εργασίας, που θα κατοχυρώνει ότι κανείς εργαζόµενος δε θα παίρνει µισθό κατώτερο των 751 ευρώ..

Να έχουµε ζωή ολόκληρη, µε πρόσβαση στον Αθλητισµό, στον Πολιτισµό, στην ψυχαγωγία χωρίς το άγχος «πώς θα τα βγάλουµε».

Να συµβάλουµε µε την επιστήµη, την έρευνα στην ανάπτυξη της κοινωνίας και του λαού µας, για να ανέβει το βιοτικό επίπεδο του λαού µας, να µειωθεί ο µόχθος των εργαζοµένων.

 

Με ισχυρή Πανσπουδαστική ΚΣ στέλνουµε µήνυµα διεκδίκησης και αγώνα

 

Διεκδικούµε το Πανεπιστήµιο που έχουµε ανάγκη, ουσιαστική αναβάθµιση των σπουδών µας.

Τα όνειρά µας δεν µπαίνουν σε πλειστηριασµό! Δεν παζαρεύουµε τη ζωή µας σε µνηµόνια, διαπραγµατεύσεις και αξιολογήσεις!

Πετάµε έξω το δηλητήριο του φασισµού και του εθνικισµού από τις σχολές µας. Τα δικά µας ιδανικά είναι η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, ο αγώνας, η υπεράσπιση των δικαιωµάτων των λαών όλου του κόσµου για να ζήσουν καλύτερα.

 

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!

 

Με τη συµµετοχή σου στην προσπάθεια να µορφωθούµε, να σπουδάσουµε και να ζήσουµε µε δικαιώµατα, που περνά µέσα από την ενίσχυση του αγώνα!

Με τη συµµετοχή σου στο ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής ΚΣ. Να είσαι και εσύ υποψήφιος µε τις αγωνιστικές δυνάµεις στη σχολή σου. Να στηρίξεις ανοιχτά την προσπάθεια για ζωντανούς, µαχητικούς Συλλόγους που παλεύουν για τις σύγχρονες ανάγκες µας κόντρα στις κυβερνήσεις, ΕΕ και το σύστηµά τους, για να αλλάξουµε τη σηµερινή άθλια κατάσταση στο φοιτητικό κίνηµα..

Με την εκλογή περισσότερων αγωνιστών στα διοικητικά συµβούλια των Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων.

 

ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ «ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ» ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016