banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


ΜΑΘΗΤΕΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εύχεται στους μαθητές και τις μαθήτριες που ξεκινούν τις πανελλαδικές εξετάσεις καλή επιτυχία!

Άλλη μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της!

Οι μαθητές φτάνουν στις εξετάσεις έπειτα από μία χρονιά με πολλή προσπάθεια, προσωπικές θυσίες, άγχος, τρέξιμο, δυσκολίες αλλά και μεγάλες οικονομικές θυσίες των γονιών τους.

Όμως η χρονιά που τώρα φτάνει στο τέλος της ήταν και μια χρονιά πολλών και δυναμικών κινητοποιήσεων από τις οποίες οι μαθητές βγήκαν κερδισμένοι, είχαν κατακτήσεις, έβγαλαν συμπεράσματα για τη δύναμη του αγώνα, της οργάνωσης, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης.

Μπροστά στις εξετάσεις λοιπόν, που έφτασαν, οι μαθητές χρειάζεται να κρατήσουν όλα αυτά που τους έκαναν και φέτος πιο δυνατούς.

Άσχετα με τον δρόμο που θα ακολουθήσει ο καθένας και η καθεμία μετά τις εξετάσεις, τις σπουδές ή τη δουλειά, αυτά τα συμπεράσματα θα πρέπει να είναι οδηγός για τη μετέπειτα ζωή του κάθε μαθητή. Να μη συμβιβαστεί με τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσει. Να επιλέξει να δυναμώσει τη συλλογική διεκδίκηση και δράση για το μέλλον και τη ζωή που μας αξίζει!

Και στην μάχη των εξετάσεων χρειάζεται αισιοδοξία!

Το μέλλον μας δεν κρίνεται μόνο στα θρανία των εξετάσεων του σχολείου, αλλά και στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Σαν µαχητές θα σταθούµε στη µάχη των εξετάσεων και σε κάθε µάχη που έχουµε µπροστά µας!

Σαν µαχητές θα συνεχίσουµε τη ζωή µας!

Καλή επιτυχία!

Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Έλα και εσύ στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο μεγάλο ραντεβού των μαθητών που προβληματίζονται, ονειρεύονται, τραγουδούν και δεν δέχονται την αδικία. Των μαθητών που από την αρχή της χρονιάς δεν έμειναν θεατές σε όσα ετοιμάζουν για μας, χωρίς εμάς, αλλά οργάνωσαν τον αγώνα τους για το σχολείο, τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει…

Ενώνουμε τη φωνή και τα χέρια μας γιατί τα όνειρα, οι ανάγκες και η ευτυχία των παιδιών όλου του κόσμου δε χωράνε στα όρια του σημερινού άδικου συστήματος, που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά και φασισμό.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οργανώσαμε τη συζήτηση και την αγωνιστική μας δραστηριότητα για όλα όσα αντιμετωπίζουμε εμείς και οι γονείς μας, κόντρα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες και μαζί με τους συμμάχους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλου κάνουν το σχολείο και τη ζωή μας χειρότερη.

Αποδείξαμε πως δεν μας ταιριάζει η απάθεια και η υποταγή, πως είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τα όνειρα και τις ανάγκες μας.

Γι' αυτό χρειάζεται αγώνας με σχέδιο, πείσμα, διάρκεια και αντοχή, κόντρα στις αιτίες που γεννούν όσα ζούμε.

Περισσότερα...

4ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός Συλλογικής και Ερευνητικής Εργασίας της ΚΝΕ και του “Οδηγητή”

“Συναγωνιστείτε για ν’ ανοίξουμε ένα μονοπάτι για την αλήθεια, για το φως”

Ο 4ος Πανελλαδικός μαθητικός διαγωνισμός συλλογικής και ερευνητικής εργασίας της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” είναι και φέτος γεγονός! Με τη θετική πείρα από τα 3 προηγούμενα χρόνια ξεκινάμε και φέτος, αυτή τη φορά με πολλά περισσότερα θέματα που πιστεύουμε πως θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μαθητών οι οποίοι είναι σίγουρο ότι για μια ακόμα χρονιά θα φτιάξουν τις ομάδες τους και θα δουλέψουν με μεράκι και εφευρετικότητα αξιοποιώντας πολλές μορφές και τρόπους για να αποδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα που θα επιλέξουν.

Καλή αρχή και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες!

Φόρμα δήλωσης συμμετοχής

 

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τους μαθητές

Παλεύουμε για τη ζωή μας, για τη μόρφωση και το μέλλον μας!

Μαθητές σε όλη την Ελλάδα από την αρχή της χρονιάς αγωνίζονται και διεκδικούν τα αυτονόητα! Βιβλία, καθηγητές, σχολείο που να μορφώνει, όχι να εξοντώνει.

Κανένα σχολείο, κανένας μαθητής δεν είναι μόνος του σε αυτόν τον αγώνα.

Γιατί τα όνειρά μας δε χωράνε μέσα σε αυτό το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης που για μας και τις οικογένειές μας προβλέπει φτώχεια, ενώ σε κάποιους λίγους εξασφαλίζει χλιδή και πλούτη!

…Δε συμβιβαζόμαστε με την ακριβοπληρωμένη μόρφωση που και αυτή δίνεται κουτσουρεμένη, με την κατάσταση στην οποία έχουν φέρει τις οικογένειές μας με τους φόρους, τα χαράτσια, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις…

…Δε δεχόμαστε το αβέβαιο και γεμάτο ανασφάλεια μέλλον που μας ετοιμάζουν τα αφεντικά, τα κόμματα, οι κυβερνήσεις και οι ενώσεις τους.

…Δε φοβόμαστε να παλέψουμε για όσα μας αξίζουν και μας τα στερούν.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Μήνυµα της ΚΝΕ στους µαθητές και τις µαθήτριες  που δίνουν εξετάσεις

Η Κοµµουνιστική Νεολαία Ελλάδας εύχεται στους µαθητές και τις µαθήτριες καλή επιτυχία στις εξετάσεις.

Μια ακόµη σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της...

Μια ακόµη χρονιά γεµάτη άγχος, δυσκολίες, τρέξιµο, προσωπικές και οικονοµικές θυσίες µαθητών, αλλά και γονιών. Φέτος όµως, αυτή η σχολική χρονιά σηµαδεύτηκε από δυναµικούς αγώνες, σηµαντικές µάχες, πλούσια συλλογική δραστηριότητα και µεγάλες µαθητικές κινητοποιήσεις.

Μπροστά στις εξετάσεις λοιπόν, που έφτασαν, κρατάµε όλα αυτά που µας έκαναν φέτος πιο δυνατούς, όλες αυτές τις µάχες που δώσαµε συλλογικά, ενώνοντας τη φωνή και τη δράση µας µε όλο το λαό, µε αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, δυναµώνοντας τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση για το σχολείο και τη ζωή που µας αξίζει.

Περισσότερα...

3ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

«Μελέτα, μα έχε άγρυπνα και ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σου στη ζωή»

 

Τα λόγια του μεγάλου παιδαγωγού Δημήτρη Γληνού «Μελέτα, μα έχε άγρυπνα και ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σου στη ζωή», επιλέχτηκαν ως το κεντρικό σύνθημα του τρίτου Πανελλαδικού Διαγωνισμού Συλλογικής Ερευνητικής Εργασίας που διοργανώνουν η ΚΝΕ και ο «Οδηγητής».

Τα παραπάνω αποτυπώνουν και ένα βασικό στοιχείο του διαγωνισμού, που είναι η ενθάρρυνση των μαθητών να διευρύνουν τη σκέψη τους, να εμβαθύνουν και να αναζητήσουν απαντήσεις σε ζητήματα που τους απασχολούν. Να ψάξουν την αλήθεια έξω από τα στενά όρια, στα οποία κινείται το περιεχόμενο του σχολείου με τις μισές ή διαστρεβλωμένες αλήθειες, την αντιεπιστημονικότητα, την προσκόλληση και αναπαραγωγή ιδεολογημάτων.

Τα δύο χρόνια ζωής που μετρά ήδη ο διαγωνισμός, ο οποίος αγκαλιάστηκε αυτό το διάστημα πλατιά από μαθητές, έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά από όλη τη χώρα να δουλέψουν συλλογικά πάνω σε ζητήματα που τους ενδιαφέρουν, με αφοσίωση και αφιερώνοντας σε αυτό τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους, αποδεικνύοντας τελικά ότι κάθε άλλο παρά αδιάφοροι είναι για όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τους μαθητές

ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΦΗΝΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!

Από την αρχή της χρονιάς χιλιάδες µαθητές δεν µείναµε µε σταυρωµένα τα χέρια. Απέναντι στα εµπόδια µε τα οποία βρισκόµαστε αντιµέτωποι στο σχολείο και τη ζωή µας οργανώνουµε τον αγώνα µας, διεκδικούµε την µόρφωση και τη ζωή που µας αξίζει!

Τώρα χρειάζεται ακόµα πιο αποφασιστικός και συντονισµένος αγώνας κόντρα στις αιτίες που γεννούν όσα ζούµε.

Να δυναµώσουν οι µαθητικοί αγώνες, η συλλογική δράση, η συζήτηση και η αλληλεγγύη µεταξύ µας, να γίνουν βήµατα στην οργάνωση του µαθητικού κινήµατος, µε συντονισµό των µαθητών, µε πολύµορφες δραστηριότητες µέσα σε κάθε σχολείο.

Σκέψου...!

Σήµερα η  ανθρώπινη γνώση κατακτά νέα πράγµατα, ανακαλύπτει, προχωρά…

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τους μαθητές για την έναρξη της νέας χρονιάς

Μπαίνουμε σφήνα στα σχέδιά τους! Παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει!

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε.

Νέα χρονιά.

Να ’μαστε καλά και θα έχει απ’ όλα, και καλά και κακά.

Όσο πιο αποφασιστικά προσπαθήσουμε και διεκδικήσουμε τη μόρφωση και τη ζωή που μας αξίζει, τόσο καλύτερα για μας!

Όλοι μαζί, με πείσμα και αισιοδοξία, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα στο σχολείο, στο σπίτι, στη ζωή μας.

 

Πολλά θα κριθούν από τις απαντήσεις που θα δώσουμε!

Τίποτα δεν αλλάζει ή τα πάντα αλλάζουν;

Αξίζει να αγωνιζόμαστε ή να συμβιβαζόμαστε;

Αξίζει να είμαστε όλοι μαζί ή ο καθένας για την πάρτη του;

 

Περισσότερα...


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016