banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

 

Σε περιμένουμε στο φεστιβάλ μας! Στο μεγαλύτερο πολιτικό – πολιτιστικό ταξίδι που γυρίζει όλη τη χώρα με την ακούραστη εθελοντική δουλειά μελών και φίλων της ΚΝΕ. Στο φεστιβάλ που συμμετέχουν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και νέες.

Πρώτος μεγάλος σταθμός τα μαθητικά Φεστιβάλ!

 

 

Στην χώρα μας παράγεται τεράστιος πλούτος από τους εργαζόμενους όμως τον συγκεντρώνουν και τον καρπώνονται οι καπιταλιστές, εκμεταλλεύονται την εργασία των πολλών και κλέβουν το προϊόν της. Τα 600δις που έχουν σε τράπεζες της Ελβετίας είναι κομμάτι αυτού του πλούτου. Την ίδια ώρα οι οικογένειες μας, αυτοί που τον παράγουν, αντιμετωπίζουν τη φτώχια, την ανεργία, την αβεβαιότητα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα εργοστάσια, η επιστήμη, η τεχνολογία, η γη, οι επιχειρήσεις, τα λιμάνια βρίσκονται στην ιδιοκτησία μιας χούφτας κηφήνων.

Το σύστημα που ακούει στο όνομα καπιταλισμός μας αρνείται το δικαίωμα στην εργασία, στη μόρφωση, στον ελεύθερο χρόνο, στη ζωή.

 

Η σημερινή κοινωνία δεν έχει τίποτα προοδευτικό να δώσει σε εμάς και στις οικογένειες μας. Τα κόμματα της πλουτοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, κλιμακώνουν έναν πόλεμο χωρίς προηγούμενο για να φορτώσουν τα βάρη της δικής τους κρίσης στις πλάτες μας.

Πάνω από όλα στόχος τους είναι να μην αμφισβητήσουμε ποτέ τα κέρδη και την εξουσία τους!

Βιομήχανοι, εφοπλιστές και τραπεζίτες φτιάχνουν το δικό τους σχολείο, το σχολείο που έχουν ανάγκη για να ελέγξουν το μυαλό και τη συνείδησή μας.

- φτιάχνουν το σχολείο της ημιμάθειας, του ατέλειωτου τρεξίματος, της παραπαιδείας

- χωρίζουν τους μαθητές ανάλογα με τις τσέπες των γονιών μας

- σ’ αυτό το σχολείο πρώτη θέση έχει ο αντικομμουνισμός, η διαστρέβλωση της ιστορίας, τα ψέματα για την πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να οικοδομήσει σοσιαλισμό.

- Θέλουν να διαμορφώσουν τους εργαζόμενους που θα εκμεταλλεύονται αύριο: φθηνούς και με σκυμένο το κεφάλι

 

Αυτός ο δρόμος είναι ενάντια στα συμφέροντά μας.

Μας αξίζει ο δρόμος της πάλης για την ανατροπή του καπιταλισμού.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

 

Υπάρχει άλλος δρόμος…

Έλα με την ΚΝΕ να παλέψουμε μαζί για μία άλλη κοινωνία, το σοσιαλισμό! Την κοινωνία όπου στο επίκεντρο της ανάπτυξης δεν είναι τα κέρδη των λίγων αλλά η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Που οι εργαζόμενοι με τη δική τους εξουσία θα έχουν στα χέρια τους όλα τα μέσα παραγωγής, θα αξιοποιούν τον πλούτο που παράγουν για τα δικά τους συμφέροντα!

Έλα να παλέψουμε για μία ζωή χωρίς φτώχια, πολέμους και ναρκωτικά, για μια ζωή χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση. Με προβάδισμα στην ολόπλευρη μόρφωση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Για μια ζωή χωρίς ανασφάλεια, όπου κάθε νέος και νέα θα ξέρει πριν τελειώσει το σχολείο, την επαγγελματική σχολή ή το πανεπιστήμιο που θα βρει δουλειά.

 

Στο σοσιαλισμό το σχολείο υπηρετεί την κοινωνία όπου οι εργάτες παράγουν κεντρικά και σχεδιασμένα προς όφελός τους. Εξασφαλίζεται η ολόπλευρη μόρφωση για όλους. Η γνώση των νόμων κίνησης της φύσης και της εξέλιξης της κοινωνίας. Αναπτύσσεται η ικανότητα συνειδητής οικοδόμησης της νέας κοινωνίας για να κρατάμε τη ζωή στα χέρια μας.

Ένα σχολείο που διαπλάθει ανθρώπους ικανούς να αντιμετωπίσουν δημιουργικά την εργασία τους και τη ζωή τους, όποιο επάγγελμα και αν ακολουθήσουν.

Μαθαίνουμε, εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε από τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα! Από τη Σοβιετική Ένωση και τις τεράστιες κατακτήσεις για τους εργαζόμενους στη δουλειά με διακαιώματα, στην υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στην παιδεία για όλο τον λαό!

Έλα μαζί μας! Οργανώσου στην ΚΝΕ!

Έλα στον αγώνα για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό!

Σε αυτή την κοινωνία βρίσκεται η ζωή που μας αξίζει!


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016