banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Συμμαθητή, συμμαθήτρια,

Αυτή η χρονιά δεν είναι σαν τις άλλες. Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς άνεργο, κακοπληρωμένο εργαζόμενο, που να μην τα βγάζει δύσκολα πέρα. Η λαϊκή οικογένεια χρεοκοπεί ανεξέλεγκτα.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και το σχολείο που μας ετοίμασε η κυβέρνηση, χωρίς βιβλία, καθηγητές, λεφτά για να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα είναι κλειστό σχολείο.

Αυτό το σχολείο διαφημίζει η κυβέρνηση και το υπουργείο και λέει προκλητικά ψέματα, ότι έχει στο επίκεντρο τον μαθητή.

 

Πρώτα ο μαθητής για αυτούς σημαίνει ο μαθητής που δεν θα έχει βιβλία και θα κάνει μάθημα από φωτοτυπίες και DVD, που θα στοιβάζεται σε τμήματα 30 ατόμων, που δεν θα έχει καθηγητές, που θα πληρώνει την μετακίνησή του, την θέρμανση και την καθαριότητα του σχολείου, που θα κατηγοριοποιείται ανάλογα με την τσέπη των γονιών του.

Πρώτα ο μαθητής σημαίνει για αυτούς ο υποταγμένος, ο φοβισμένος μαθητής. Μας διδάσκουν ψέματα, ιστορικές ανακρίβειες, μας στέλνουν την αστυνομία όταν αποφασίσουμε να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας!

 

Αυτό είναι το «νέο σχολείο». Το φτηνό σχολείο για την κυβέρνηση, το ακριβό για το λαό, το κερδοφόρο για την πλουτοκρατία.

 

Ο νέος νόμος πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μας αφορά όλους. Υποβαθμίζουν το πτυχίο, κόβουν τη δωρεάν σίτιση, κλείνουν τις εστίες, ανοίγει ο δρόμος για τα δίδακτρα στα δήθεν δημόσια Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Καταργούν το άσυλο, εισβάλει η αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια.

Η εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στα σχολεία και στις σχολές έχει όνομα και αιτία. Είναι η πολιτική που υλοποιεί το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας και των υπόλοιπων κομμάτων της με σκοπό να πληρώσει την κρίση ο λαός. Που πετσοκόβει τους μισθούς, που έχει φτάσει την ανεργία για τους νέους στο 40%, που έχει ρίξει τον πρώτο μισθό για τους νέους εργαζόμενους στα 501€!!!

Είναι οι ίδιοι που νομιμοποιούν τα ναρκωτικά, που μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, ακίνδυνους για το σύστημα. Ανοίγουν το δρόμο στη μαστούρα γιατί μας κλείνουν το δρόμο στη ζωή.

 

Δεν θα παραιτηθούμε από το δικαίωμα στην δωρεάν μόρφωση, τη δουλειά με δικαιώματα για όλους γιατί δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα στη ζωή!

 

Καμία μέρα χαμένη. Οργανώνουμε την πάλη μας. Ούτε 1 € από την τσέπη των γονιών μας για βιβλία, μετακινήσεις, πετρέλαιο θέρμανσης, καθαριότητα. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, Να καλύψει τώρα το κράτος όλες τις ανάγκες των σχολείων.

 

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία- ΟΧΙ ο λαός

 

Στην γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματά του λαού και της νεολαίας, ο ατομικός δρόμος δεν είναι λύση για κανέναν.

Έχουμε τη δύναμη! Βρίσκεται στον συλλογικό αγώνα, στο οργανωμένο – περιφρουρημένο κίνημα που παλεύει στο πλάι των εργαζομένων.

 

Δεν είναι μονόδρομος αυτή η κατάσταση. Δεν είναι αιώνιος ο καπιταλισμός!

 

Όσο και αν προσπαθούν να σε πείσουν για το αντίθετο βιομήχανοι, εφοπλιστές και τραπεζίτες, εκείνοι οι κηφήνες δηλαδή που χωρίς να δουλεύουν καρπώνονται ό, τι παράγει το χέρι και ο νους του εργάτη. Τα κόμματά τους ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, οι εφημερίδες και τα κανάλια τους. Έχουν συμφέρον! Δεν θέλουν να τους πολεμήσεις!

Φοβούνται τη στιγμή που οι εργαζόμενοι, ο λαός και τα παιδιά του θα συνειδητοποιήσουν τη δύναμη που έχουν, όταν ακολουθήσουν το δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής της εξουσίας τους.

Απέναντι σ’ αυτό το μαύρο μπλοκ, σ’ όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει – προωθήσει αυτή την πολιτική είναι οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Σε καλούμε να έρθεις μαζί μας, να τους γυρίσεις την πλάτη.

Σου λένε «έξω τα κόμματα από τα σχολεία» γιατί θέλουν να υπάρχει μέσα σ’ αυτά μόνο η αντιδραστική πολιτική. Φοβούνται τη φωνή του ΚΚΕ γιατί δεν θέλουν να συνδεθεί η οργή που δημιουργεί η πολιτική τους με την μόνη ανατρεπτική, πραγματικά νεανική πρόταση διεξόδου, την ανατροπή του καπιταλισμού.

 

Σκέψου τι είναι προοδευτικό σήμερα…

Μας επιβάλλουν να δουλεύουμε με όρους σύγχρονων δούλων, να πληρώνουμε ακριβά την ανάγκη για μόρφωση, για υγεία, για αθλητισμό.

Μη συμβιβαστείς!

Σκέψου την δυνατότητα που υπάρχει σήμερα το σχολείο να μορφώνει ολόπλευρα, να είναι δωρεάν, να ξέρεις μετά το τέλος των σπουδών σου που θα βρεις δουλειά. Να έχεις δωρεάν Υγεία, δυνατότητα για αθλητισμό, ελεύθερο χρόνο.

Σκέψου ο τεράστιος πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι, οι γονείς σου, που θα παράγεις εσύ αύριο, να γίνει δική σου, λαϊκή περιουσία και να αξιοποιηθεί για την κάλυψη των όλο και περισσότερων αναγκών μας.

Αυτό είναι πρόοδος για το λαό!

 

Το εμπόδιο για όλα αυτά είναι ένα σύστημα εκμετάλλευσης, που η ανάπτυξη έχει κριτήριο τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών, θάβει τις πραγματικές ανάγκες μας, τις ζωές μας και των οικογενειών μας.

Όσο γρηγορότερα ξεμπερδέψουμε με αυτούς, τόσο καλύτερα για εμάς!

 

Αποφάσισε: Ο δρόμος είναι η οργάνωση για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος! Ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία – οικονομία, τον σοσιαλισμό!

 

Όλοι στον αγώνα!!!

 

Αγώνας – ρήξη – ανατροπή!

Για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει

 


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016