banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ! ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ! ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΝΕ!

 

Η πλουτοκρατία, τα κόμματα της και οι κυβερνήσεις της, με αρχιμαέστρο την ΕΕ μας έχουν κηρύξει πόλεμο. Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές όλης της χώρας σε γενικό ξεσηκωμό, οργάνωση και ασυμβίβαστη πάλη. Η ζωή, τα συμφέροντα των εργαζομένων και άνεργων γονιών μας, τα δικά μας, δε συμβιβάζονται με τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Τα κέρδη τους βγαίνουν από τη δική μας φτώχια και εξαθλίωση, από την εκμετάλλευση της δουλειάς των γονιών μας, αύριο από τη δική μας.

 

Η “νέα” κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Καρατζαφέρη δεν έρχεται να υπηρετήσει τις λαϊκές ανάγκες. Είναι συμμαχία εχθρική για το λαό. Ήρθε για να τσακίσει το λαό, να ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει από μισθούς, συντάξεις, Υγεία, Παιδεία. Φέρνει μέτρα κόλαση! Τα μέτρα αυτά αφορούν τη ζωή σου, δεν είναι προσωρινά. Καταδικάζουν τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους στην εξαθλίωση για μια ζωή.

 

 


Η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει. Οι καπιταλιστές θα κάνουν τα πάντα για να σώσουν το εκμεταλλευτικό σύστημά τους, να μοιράσουν τις ζημιές και τα κέρδη, να φορτώσουν στο λαό τα βάρη της δικής τους κρίσης. Τα αδιέξοδά τους τα μετατρέπουν σε απειλές και εκβιασμούς στο λαό. Να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός. Να περάσουμε στην αντεπίθεση για να τους ανατρέψουμε!

 

Μπες στον αγώνα! Βάλε τέλος στις θυσίες που ζητάνε από εσένα και την οικογένεια σου!

Είναι θυσία να καταδικάζουν τους γονείς μας και εμάς αύριο στην ανεργία, στην απλήρωτη δουλειά και στην ανασφάλεια. Να υποσιτίζονται και να λιποθυμούν από την πείνα παιδιά, να μας κόβουν το ρεύμα στα σπίτια, την ίδια ώρα που μιας χούφτα άνθρωποι κερδίζουν δισεκατομμύρια.

 

Είναι θυσία να στερείσαι το δικαίωμα και τα όνειρα σου για να μορφωθείς, να μάθεις μια τέχνη, να σπουδάσεις, να κάνεις μάθημα χωρίς βιβλία, θέρμανση, καθηγητές. Το σημερινό ταξικό σχολείο να χωρίζει τους μαθητές ανάλογα με τις τσέπες των γονιών τους. Να είναι το σχολείο την ημιμάθειας και των ψεμάτων, του ατέλειωτου τρεξίματος και της παραπαιδείας που σκοπό έχει να διαμορφώνει εργαζόμενους φθηνούς και υποταγμένους.

 

Η άθλια πραγματικότητα που ζούμε έχει όνομα και αιτία: είναι ο καπιταλισμός. Ένα σύστημα που δεν έχει τίποτα να δώσει σε εμάς και τις οικογένειές μας, έχει γεράσει και σαπίσει. Ένα σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση των πολλών από μία χούφτα κηφήνων.

 

Δούλοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε!

Λύση υπέρ του λαού υπάρχει μόνο με ΚΚΕ ισχυρό και οργανωμένο λαό.

 

Ο αντίπαλός μας έχει όπλα, φτιάχνει τις συμμαχίες του. Στηρίζεται στην Ε.Ε., στα υπόλοιπα καπιταλιστικά κράτη, στις δυνάμεις καταστολής, σε ομάδες του παρακράτους. Δεν μπορεί όμως να νικήσει ένα λαό οργανωμένο, δυνατό! Το λαϊκό κίνημα έχει ανεξάντλητες δυνάμεις. Το αποδεικνύει σήμερα ο αγώνας των χαλυβουργών που αντέχουν και απεργούν πάνω από 25 μέρες, με όπλο την ταξική ενότητα και αλληλεγγύη που έχει αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα και όλους τους κλάδους, τους εργάτες, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μαθητές και σπουδαστές.

 

 

 

Δυναμώνουμε τους ταξικούς λαϊκούς αγώνες!

 

Σε καλούμε στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Για να είναι ο αγώνας μας αποτελεσματικός και νικηφόρος χρειάζεται οργάνωση και πάλη για να τους χαλάσουμε τα σχέδια, για όλα όσα μας αξίζουν. Με αγωνιστικά 5μελή και 15μελή, με τα Συντονιστικά Αγώνα, μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές σε κάθε γειτονιά, με το εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, για:

  • Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία! Οργανωμένα δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους.

  • Δουλειά με δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή για όλους

  • Δωρεάν ασφάλιση και ιατρική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές, ειδικά για τα παιδιά των ανέργων.

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία. Ένα σχολείο 12χρονο για όλους. Να καλυφθούν τώρα από το κράτος και τον κρατικό προϋπολογισμό όλες οι απαραίτητες ανάγκες για να λειτουργήσουν τα σχολεία.

  • Καμία επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση. Να καταργηθούν τα φροντιστήρια, ελληνικά και ξενόγλωσσα. Γενίκευση της ενισχυτικής διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία.

  • Δωρεάν μετακινήσεις για όλους τους μαθητές. Δωρεάν σίτιση στα σχολεία με ευθύνη του κράτους. Κατάργηση του ΦΠΑ 23% στα κυλικεία.

  • Δικαίωμα στον αθλητισμό και στον πολιτισμό

  • Όχι σε όλα τα Ναρκωτικά. Κόντρα στο νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, σε όσους μας θέλουν μαστουρωμένους για να μην αγωνιζόμαστε, να σκύβουμε κι άλλο το κεφάλι.

  • Όχι στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση

 

Έλα με την ΚΝΕ για να παλέψουμε μαζί για μία άλλη κοινωνία, το σοσιαλισμό!

Το μέλλον μας δεν χωράει στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Το μέλλον μας μπορούμε να το κατακτήσουμε μόνο στον αγώνα της εργατικής τάξης, για να οικοδομήσει τη δική της κοινωνία. Την κοινωνία όπου στο επίκεντρο της ανάπτυξης δεν είναι τα κέρδη των λίγων αλλά η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Εκεί όπου οι εργαζόμενοι με τη δική τους εξουσία θα έχουν στα χέρια τους τις επιχειρήσεις και τις μηχανές, θα αξιοποιούν τον πλούτο που παράγουν για τα δικά τους συμφέροντα! Σήμερα με τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να ζήσει ο λαός καλύτερα, χωρίς φτώχεια, πολέμους και ναρκωτικά, χωρίς ανασφάλεια, με εξασφαλισμένη δουλειά για όλους. Για μια ζωή χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Με ολόπλευρη μόρφωση, πολιτισμό και αθλητισμό για όλους.

 

Όταν ένας λαός θέλει, μπορεί.

Έχουμε το δίκιο και τη δύναμη να το επιβάλουμε. Η κατάσταση δεν αλλάζει από μόνη της, οι καπιταλιστές ποτέ δε θα δεχτούν να μειώσουν τα κέρδη τους, να παραδώσουν την εξουσία τους. Πρέπει να τους τα πάρουμε. Είναι ισχυροί όσο τους αφήνουμε.

 

Ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας των σοσιαλιστικών επαναστάσεων! Κ εμείς η γενιά που θα τις πραγματοποιήσουμε!

Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου! Η ΚΝΕ η οργάνωσή μας!

 


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016