banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Κανείς στις φιέστες του Υπουργείου και της ΕΕ! Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση με λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερής διαγραφή του χρέους!

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καλεί όλους τους μαθητές, τα παιδιά των εργατικών-λαϊκών οικογενειών να γυρίσουν την πλάτη στα πανηγύρια και τις φιέστες που οργανώνει το Υπουργείο Παιδείας μαζί με την ΕΕ για να «τιμήσει» τα 20 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το προκλητικό μάλιστα σύνθημα «20 χρόνια Ευρωπαϊκή Ένωση, τι κερδίσαμε και τι χάσαμε»!

Η ΕΕ είναι ένωση των μονοπωλίων, των πολυεθνικών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων. Μόνο αυτοί κέρδισαν από την ίδρυση της μέχρι σήμερα. Κέρδισαν:

Ø Από την εκμετάλλευση των εργαζομένων που αυξήθηκε και βάθυνε σε πρωτόγνωρο βαθμό. Με μέτρα, νόμους, μνημόνια και συμφωνίες που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, ωράρια, δικαιώματα σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια. Που στέλνουν τις οικογένειες μας και εκατομμύρια εργαζόμενους στην κόλαση της μόνιμης εξαθλίωσης, στην ανεργία, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα για 500 ευρώ, στην αμορφωσιά, τη μάστιγα των ναρκωτικών.

Ø Από τους πολέμους και τις επεμβάσεις για τη λεηλάτηση και τον έλεγχο αγορών, πρώτων υλών.

Ø Από τις τεράστιες και προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, με τις επιδοτήσεις και το τσάμπα χρήμα από τα κρατικά ταμεία, τα λεφτά δηλαδή που λεηλατήθηκαν από τους εργαζόμενους.

Ø Από τη θωράκιση της εξουσίας τους, με τρομονόμους, μηχανισμούς καταστολής, ενάντια στο λαϊκό κίνημα, βγάζοντας εκτός νόμου κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα, φτάνοντας στο σημείο να ποινικοποιήσουν ακόμα και τη ριζοσπαστική… σκέψη!

 

Οι μεγάλοι χαμένοι ήταν οι εργαζόμενοι, οι λαοί της Ευρώπης!

Τα 20 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕ, είδαν τις κατακτήσεις τους να σαρώνονται. Ανατράπηκαν όσα είχαν κερδίσει με αγώνες και θυσίες και κάτω από την επίδραση της Σοβιετικής Ένωσης και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών.

 

Τα 20 αυτά χρόνια από την ίδρυση της ΕΕ, χρεοκόπησαν όλα τα ψέματα και τα παραμύθια που έλεγαν και λένε τα κόμματα του κεφαλαίου, όλοι εκείνοι που παρουσίασαν και παρουσιάζουν την ΕΕ ως «μονόδρομο» και «αναγκαιότητα»:

Ø Ότι «θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια», ότι «με ισχυρό νόμισμα θα έχουμε σίγουρο μέλλον». Με χρυσά κουτάλια έφαγαν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικοί όμιλοι. Για τους λαούς η ΕΕ σήμαινε ανεργία, εξαθλίωση, ένταση της εκμετάλλευσης, δουλειά χωρίς δικαιώματα, ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση.

Ø Ότι η ΕΕ ήταν η «μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια», η «Ευρώπη των λαών». Ότι η ένταξη στην ΕΕ και μετά στο ευρώ για την Ελλάδα σήμαινε «σύγκλιση» με τις πιο ισχυρές καπιταλιστικές χώρες. Η ΕΕ ήταν και είναι λυκοσυμμαχία καπιταλιστικών κρατών, μονοπωλίων. Είναι ενωμένοι στην επίθεση ενάντια στους λαούς, και τσακώνονται για το πώς θα μοιραστούν τα κέρδη και τη λεία από την εκμετάλλευση των εργαζομένων, πώς θα μοιράσουν τη χασούρα και τη ζημιά σε συνθήκες κρίσης. Παντού, σε όλες τις χώρες χτυπιούνται τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Ø Ότι η ίδρυση της ΕΕ σήμαινε το τέλος των πολέμων. Μέσα σε 20 χρόνια η ΕΕ έβαψε τα χέρια της στο αίμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν, της Λιβύης. Όλα για τα κέρδη των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, για την μοιρασιά κερδών, αγορών και πρώτων υλών.

Ø Ότι η ΕΕ είναι «ένωση της ελευθερίας και της δημοκρατίας». Ελευθερία στην ΕΕ υπάρχει μόνο για το κεφάλαιο. Είναι η ελευθερία των καπιταλιστών να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους. Δημοκρατία υπάρχει μόνο για εκείνους που έχουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής.

 

Σήμερα, που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και η ΕΕ πρωτοστατεί με τις κυβερνήσεις στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων, στο τσάκισμα των λαών της Ευρώπης, στον αντικομμουνισμό, οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Να μπουν στην πάλη για να αλλάξουν οι συσχετισμοί, για να ηττηθούν τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου. Τώρα δε χωράει καμία αυταπάτη. Τώρα ο λαός πρέπει να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις! Πάλη για εργατική-λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους!


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016