banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τους μαθητές των ΕΠΑΛ


ΕΠΑΛίτη, ΕΠΑΛίτισσα

 

Και φέτος θα δώσουμε μία μάχη για να μάθουμε ότι περισσότερο γίνεται πάνω στην ειδικότητά που επιλέξαμε στο ΕΠΑΛ και να την ολοκληρώσουμε. Αλλά θα δώσουμε μάχη και κόντρα στα εμπόδια που μας βάζουν με την υποβαθμισμένη και με τεράστιες ελλείψεις τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση. Με το νόμο για το «Νέο Τεχνολογικό Λύκειο» που όχι μόνο δεν έλυσε αυτά τα προβλήματα αλλά έφερε και καινούρια.

 

 

 

 

 

 

Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΕΠΑΛ ΗΤΑΝ ΚΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ…

Με χαμένες ώρες και ειδικότητες που καταργήθηκαν ή ακόμα που δε λειτούργησαν.

Με τράπεζα θεμάτων και χιλιάδες μαθητές μετεξεταστέους

Με απολύσεις καθηγητών, συγχωνεύσεις.

Με τρύπια ταβάνια και εργαστήρια ‘’αρχαία’’

Με τη μετακίνηση στα λεωφορεία και το κυνηγητό με τους ελεγκτές.

 

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΘΕΡΜΟΤΕΡΗ

Με ακόμη μεγαλύτερα κενά

Με αποκλεισμό των μαθητών που είναι πάνω από 24 ετών

Με σχολικούς κανονισμούς για να μη διαμαρτυρόμαστε

 

Για αυτή την κατάσταση υπάρχουν υπεύθυνοι. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις που τη στηρίζουν. Δε δίνουν δεκάρα για τις ανάγκες μας. Για αυτούς το μόνο κριτήριο είναι να μεγαλώνουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Μέσα στα ΕΠΑΛ θέλουν να δημιουργήσουν ειδικευμένους εργαζομένους, μισομορφωμένους που τους θέλουν όμως φθηνούς, χωρίς δικαιώματα, με το κεφάλι σκυφτό για να είμαστε το καλό ‘’γρανάζι’’ αύριο.

 

 

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

 

Δεν κάνουμε τη χάρη σε κανέναν που μας θεωρεί αναλώσιμους ή μαθητές δεύτερης κατηγορίας. Δεν υπάρχουν σκάρτοι μαθητές! Σκάρτο είναι το σύστημά τους!

 

Είσαι ένας από μας και είμαστε μαζί σου. Η δύναμη η δική μας είναι οι συμμαθητές και οι συνάδελφοί μας.

Είμαστε παιδιά εργαζομένων, αρκετοί δουλεύουμε ήδη. Εμείς δε ζούμε μέσα στα πλούτη και τη χλιδή.

Η ειδικότητα που έχουμε επιλέξει είναι κομμάτι ενός ολόκληρου κλάδου. Χιλιάδες εργαζόμενοι προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους με τον ιδρώτα τους δουλεύοντας στον κλάδο που και εμείς θέλουμε να ακολουθήσουμε. Όμως η πλειοψηφία ζει στη φτώχεια για να κονομάνε οι τραπεζίτες, οι ιδιοκτήτες των κλινικών, οι εργοστασιάρχες, οι εφοπλιστές.

Έχουμε δίκιο που αμφισβητούμε το σύστημα όπως λειτουργεί και όπως είναι. Άδικό και εκμεταλλευτικό για τους πολλούς. Δίκαιο και παραδεισένιο για τους λίγους.

Γι' αυτό δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Διεκδικούμε τα όνειρα και τις ανάγκες μας για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

 

«Δίνουμε ζωή στο σχολείο… Κάνουμε τη ζωή σχολείο»

 

Μετατρέπουμε την τάξη σε χώρο συλλογικότητας. Μαζί έχουμε τη δύναμη… Μας είναι εντελώς εχθρική η αρχή αυτού του συστήματος «ο θάνατός σου, η ζωή μου…». «Όλοι για έναν και ένας για όλους»

 

Ενισχύουμε τη συλλογική δραστηριότητα στο σχολείο.

Διοργανώνουμε αθλητικά τουρνουά, συναυλίες, μουσικές – κινηματογραφικές ομάδες, μουσικά εργαστήρια, φτιάχνουμε site, εφημερίδες. Στήνουμε τέτοιες ομάδες.

 

Εκφράζουμε τις σκέψεις, τις ανησυχίες μας, συζητάμε για την κατάσταση, για το τι θα κάνουμε. Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα με Γενικές Συνελεύσεις, εξορμήσεις, κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις. Για να γίνουμε πιο ικανοί στη διεκδίκηση εκλέγουμε αγωνιστικά 15μελή και 5μελή που θα εκφράζουν τις αγωνίες μας, τη συλλογική δράση του σχολείου και όχι όσους θέλουν να είναι το μάτι και το αυτί του διευθυντή, ο σύνδεσμος με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και τους εμπόρους ναρκωτικών.

 

Πολεμάμε το δηλητήριο του φασισμού – ναζισμού. Δεν αφήνουμε τόπο να σταθούν οι Χρυσαυγίτες, νοσταλγοί του Χίτλερ και του Μουσολίνι.

 

Δυναμώνουμε τον αγώνα, την οργανωμένη και συλλογική δράση! Μαζί με τους αγωνιστές εργάτες.

 

 

Παλεύουμε για:

 

Να είναι το απολυτήριο η μοναδική προϋπόθεση για να βρούμε δουλειά.

να μπορεί κάθε νέος να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει στο ΕΠΑΛ της περιοχής του

Σύγχρονα εργαστήρια και βιβλία με την ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών και εταιρειών.

Να μην υπάρχει σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία.

Να καταργηθεί το έτος μαθητείας που είναι τσάμπα εργασία για τα αφεντικά, και να είναι η πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Να χρηματοδοτηθούν τα σχολεία με βάση τις ανάγκες. Να μην υπάρχουν 30άρια τμήματα.

Να μπορούμε όλοι οι μαθητές να μετακινούμαστε δωρεάν και να μας παρέχεται γεύμα με ευθύνη και χρηματοδότηση των δήμων.

Όλοι οι μαθητές που εργάζονται να αμείβονται και να ασφαλίζονται με βάση το κατώτερο μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη, χωρίς διαχωρισμούς ανάλογα με την ηλικία.

 

Οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην τρομοκράτηση όσων σηκώνουν κεφάλι. Μας εξοργίζει η ποινικοποίηση συμμαθητών μας για συμμετοχή σε καταλήψεις – κινητοποιήσεις με την ευθύνη και διευθυντών που συνεργάστηκαν με την αστυνομία, κάθε προσπάθεια καταστολής των αγώνων.

 

Επιλέγουμε το δρόμο της ανατροπής,

για τη ζωή που μας αξίζει!Έλα μαζί μας, γνώρισε την ΚΝΕ. Η γνώμη, η σκέψη, και η συμβολή ΟΛΩΝ μας είναι όρος για να δυναμώσει η αντίσταση στα χειρότερα που ετοιμάζουν. Υπάρχει λύση και είμαστε όλοι μέρος της.

Σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα. Μπορούν να αξιοποιηθούν για να καλύπτονται οι κοινωνικές, οι δικές μας ανάγκες.

Όλα τα παιδιά να μπορούν να μορφώνονται στο ενιαίο 12χρονο σχολείο και μετά να έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε δημόσιες και δωρεάν δίχρονες επαγγελματικές σχολές. Θα εξασφαλίζεται σε όλους σταθερή δουλειά με δικαιώματα, χωρίς ανεργία και ανασφάλεια.

Έλα να παλέψουμε για μία ζωή χωρίς φτώχεια, πολέμους και ναρκωτικά, για μια ζωή χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση, χωρίς ανεργία και ανασφάλεια. Με προβάδισμα στην ολόπλευρη μόρφωση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Σε καλούμε να έρθεις μαζί μας σ’ αυτόν τον αγώνα για τη νέα κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων, της πραγματικής ελευθερίας, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

 

 

 

 

 


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016