banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τους μαθητές

ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΦΗΝΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!

Από την αρχή της χρονιάς χιλιάδες µαθητές δεν µείναµε µε σταυρωµένα τα χέρια. Απέναντι στα εµπόδια µε τα οποία βρισκόµαστε αντιµέτωποι στο σχολείο και τη ζωή µας οργανώνουµε τον αγώνα µας, διεκδικούµε την µόρφωση και τη ζωή που µας αξίζει!

Τώρα χρειάζεται ακόµα πιο αποφασιστικός και συντονισµένος αγώνας κόντρα στις αιτίες που γεννούν όσα ζούµε.

Να δυναµώσουν οι µαθητικοί αγώνες, η συλλογική δράση, η συζήτηση και η αλληλεγγύη µεταξύ µας, να γίνουν βήµατα στην οργάνωση του µαθητικού κινήµατος, µε συντονισµό των µαθητών, µε πολύµορφες δραστηριότητες µέσα σε κάθε σχολείο.

Σκέψου...!

Σήµερα η  ανθρώπινη γνώση κατακτά νέα πράγµατα, ανακαλύπτει, προχωρά…

Η επιστήµη και η τεχνολογία έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, υπάρχουν τεχνολογικά επιτεύγµατα που πριν κάποια χρόνια δεν τα έβαζε ο νους του ανθρώπου..!

Σήµερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουµε καλύτερα.

Γιατί…;

  • την ώρα που η ανθρώπινη γνώση συνεχώς µεγαλώνει, αυτή τη γνώση σε µας τη δίνουν µε το σταγονόµετρο; Γιατί η µόρφωση είναι εµπόρευµα;
  • την ώρα που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί εµείς στα σχολεία µας δεν έχουµε καθηγητές;
  • την ώρα που µειώνουν συνεχώς την χρηµατοδότηση για την παιδεία δίνουν επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές σε βιοµήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές;
  • τα σχολεία και τα σπίτια µας είναι κρύα ενώ οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητα καύσιµα και στους βιοµήχανους δίνουν φτηνό ρεύµα;
  • ενώ η επιστήµη και η τεχνολογία µπορούν να λύσουν µια σειρά προβλήµατα και να κάνουν τη ζωή µας καλύτερη υπάρχει φτώχεια, ανεργία, άνθρωποι χωρίς σπίτι;

Η αιτία για όλα αυτά είναι το σύστηµα της εκµετάλλευσης, της φτώχειας και της ανεργίας που ενισχύει τους λίγους βασανίζοντας τους πολλούς.

  • Εξασφαλίζει πλούτη και χλιδή στους βιοµήχανους, τους εφοπλιστές, τους µεγαλοεπιχειρηµατίες και σε όλους εµάς µοιράζει φτώχεια, ανεργία, παιδεία-εµπόρευµα και αβεβαιότητα για το παρόν και το µέλλον.
  • Γεννά πολέµους, για τα συµφέροντα και τους τσακωµούς των εκµεταλλευτών.  Ξεριζώνει λαούς από τις χώρες τους, αναγκάζει παιδιά στην ηλικίας µας να φεύγουν κυνηγηµένα από τα σπίτια τους, κάνει τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών.

Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβερνήσεις, τα κόµµατα που υπηρετούν το σύστηµα πάντα θα θυσιάζουν τις ανάγκες µας για να σώσουν τα κέρδη των λίγων, των εκµεταλλευτών.

«Παλιοί» και «νέοι σωτήρες» το µόνο που θέλουν να σώσουν είναι το σύστηµα τους που σαπίζει και δεν έχει να δώσει τίποτα καλό σε µας και τους γονείς µας.

Όλοι αυτοί κάνουν το µαύρο-άσπρο, µας παρουσιάζουν για σύγχρονο και ρεαλιστικό ότι πιο ξεπερασµένο και παλιό.

Η οργή µας µπορεί να γίνει δύναµη ανατροπής αυτού του συστήµατος που για µας µόνο χειρότερο γίνεται. Όλοι αυτοί που µας λένε πως «µε τους αγώνες τίποτα δεν αλλάζει» µας θέλουν απογοητευµένους γιατί φοβούνται τη δύναµη που έχουµε.

Τίποτα δεν γίνεται αν µένουµε θεατές, αν ελπίζουµε σε «σωτήρες» και δεν µπαίνουµε αποφασιστικά εµείς οι ίδιοι στον αγώνα.

Χρειάζεται αγώνας µε σχέδιο, πείσµα, διάρκεια και αντοχή, κόντρα στις αιτίες που γεννούν όσα ζούµε.

Χρειάζεται αγώνας µαζί µε τους εργαζόµενους και το λαό, αγώνας µαζικός που θα συµµετέχουµε όλοι οι µαθητές που έχουµε συµφέρον να τσακίσουµε το σύστηµα που τσακίζει τις ζωές µας.

Αυτός ο αγώνας µπορεί να έχει αποτελέσµατα.

Έχουµε επιλογές.

Σκεφτόµαστε έξω από τα όρια που µας επιβάλλουν.

Δηµιουργούµε τους όρους για να κατακτήσουµε τα δικαιώµατά µας!

Γιατί η εκπαίδευση που αδειάζει τις τσέπες των γονιών µας, το σχολείο εξεταστικό κέντρο που µοιράζει σκόρπιες γνώσεις, η παπαγαλία και όχι η ουσιαστική µόρφωση, η τσάµπα εργασία στο όνοµα της µαθητείας, η χειρότερη ζωή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ «ΝΕΟ», ΟΥΤΕ «ΣΥΓΧΡΟΝΟ».

«Σύγχρονο και ρεαλιστικό» είναι ό,τι µπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες µας.

Παλεύουµε για το σχολείο και τη ζωή που έχουµε πραγµατικά ανάγκη!

Για ένα σχολείο που θα µας βοηθάει να αναπτύσσουµε ολόπλευρα την προσωπικότητα µας, να αξιοποιούµε τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα µας για να συµβάλουµε στην πρόοδο της κοινωνίας.

Που θα µας βοηθάει να καταλαβαίνουµε ουσιαστικά, ολοκληρωµένα τη φύση, την κοινωνία, τον κόσµο.

Που θα διαπαιδαγωγεί τη νέα γενιά µε τις αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της προσφοράς για έναν καλύτερο κόσµο.

Που θα εξασφαλίζει την ενεργητική συµµετοχή όλων των µαθητών και θα παίρνει υπόψη τις ανάγκες µας στον πολιτισµό, τον αθλητισµό.

Για ένα σχολείο όπου όλοι θα µορφωνόµαστε το ίδιο, που θα είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά, µε σύγχρονες υποδοµές, βιβλία και καθηγητές παντού, µε εργαστήρια που θα µας βοηθούν να κατανοούµε καλύτερα όσα διδασκόµαστε.

Παλεύουµε για ενιαίο, 12χρονο, υποχρεωτικό σχολείο για όλους που µετά την ολοκλήρωσή του θα µπορούµε:

  • είτε να ακολουθήσουµε επαγγελµατική εκπαίδευση, µέσα από δηµόσιες-δωρεάν επαγγελµατικές σχολές που θα µας δίνουν πτυχίο µε επαγγελµατική επάρκεια χωρίς να χρειάζεται καµία άλλη πιστοποίηση.
  • είτε να προχωρήσουµε στην ανώτατη εκπαίδευση που θα είναι ενιαία, δηµόσια και δωρεάν, θα παρέχει υψηλού επιπέδου πανεπιστηµιακή µόρφωση για όλους τους φοιτητές.

Παλεύουµε για το σχολείο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες µας και την κοινωνία που µπορεί να το κάνει πραγµατικότητα. Την σοσιαλιστική κοινωνία που κριτήριο έχει την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και των παιδιών του.

Ο δικός µας αγώνας πάει µακριά… για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση!

Έλα µαζί µας γιατί έχουµε κοινό συµφέρον να ανατρέψουµε το σύστηµα της αδικίας και της εκµετάλλευσης.

Να παλέψουµε για  την σοσιαλιστική κοινωνία, που απελευθερώνει τον ίδιο τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του, την κοινωνία της πραγµατικής ελευθερίας, της ζωής µε δικαιώµατα, το σοσιαλισµό.

"… Θα πάµε στο φεγγάρι

και ακόµα πιο µακριά

εκεί που και τα τηλεσκόπια είναι τυφλά

µα πότε εδώ πάνω στη γη µας

κανένας πια δεν θα πεινά;

Κανένας άλλον δεν θα φοβάται;

Κανείς κανέναν δεν θα υποβαθµίζει;

Κανείς ελπίδα δεν θα κλέβει κανενός;

Κοµµουνιστής αν είµαι είναι γιατί

έδωσα απάντηση σ' αυτά…"

Ναζίµ Χικµέτ


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016