banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τους μαθητές

Παλεύουμε για τη ζωή μας, για τη μόρφωση και το μέλλον μας!

Μαθητές σε όλη την Ελλάδα από την αρχή της χρονιάς αγωνίζονται και διεκδικούν τα αυτονόητα! Βιβλία, καθηγητές, σχολείο που να μορφώνει, όχι να εξοντώνει.

Κανένα σχολείο, κανένας μαθητής δεν είναι μόνος του σε αυτόν τον αγώνα.

Γιατί τα όνειρά μας δε χωράνε μέσα σε αυτό το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης που για μας και τις οικογένειές μας προβλέπει φτώχεια, ενώ σε κάποιους λίγους εξασφαλίζει χλιδή και πλούτη!

…Δε συμβιβαζόμαστε με την ακριβοπληρωμένη μόρφωση που και αυτή δίνεται κουτσουρεμένη, με την κατάσταση στην οποία έχουν φέρει τις οικογένειές μας με τους φόρους, τα χαράτσια, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις…

…Δε δεχόμαστε το αβέβαιο και γεμάτο ανασφάλεια μέλλον που μας ετοιμάζουν τα αφεντικά, τα κόμματα, οι κυβερνήσεις και οι ενώσεις τους.

…Δε φοβόμαστε να παλέψουμε για όσα μας αξίζουν και μας τα στερούν.

 

 


Τέρμα πια στην κοροϊδία!

Όσο κι αν θέλουν ο υπουργός και η κυβέρνηση να κάνουν το µαύρο- άσπρο, να διατυμπανίζουν ότι «όλα γίνονται για το καλό µας», η πραγματικότητα, που οι ίδιοι έφτιαξαν, τους διαψεύδει!

Τι μας λέει η κυβέρνηση ότι κάνει… …και τι πραγματικά κάνει...
"Για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια τα σχολεία λειτουργούν κανονικά, χωρίς προβλήματα..."
  • 100 ειδικότητες - τομείς στα ΕΠΑΛ καταργούνται.
  • Τα σχολεία ξεκίνησαν με 10.000 κενά σε καθηγητές…
  • Μειώνουν τους εκπαιδευτικούς και τους βάζουν να διδάσκουν μαθήματα άλλων ειδικοτήτων.
  • Δεν έχουν πάει βιβλία ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
  • Τα εργαστήρια είναι απαρχαιωμένα ή ανύπαρκτα, οι υποδομές ελάχιστες και σε κακή κατάσταση.
"...έργο αναμόρφωσης της εκπαίδευσης…” Έβαλαν την παιδεία στο μνημόνιο και το εφαρμόζουν κατά γράμμα. Μειώνουν κι άλλο τη χρηματοδότηση (μείωση εκπαιδευτικών κ.λπ.), αλλά δίνουν εκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές.
"Προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά..." Γελάνε και οι πέτρες... Όταν η εκπαίδευση έχει γίνει ένα ακριβοπληρωμένο τρεχαλητό από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο, όταν η μόρφωση έχει γίνει εμπόρευμα που παρέχεται μόνο αν το βαστάει η τσέπη μας, τότε είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά... 5 δις ευρώ το χρόνο πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες για την κατά τ' άλλα "δωρεάν" παιδεία...

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φτιάξει ένα σχολείο ακόμα χειρότερο!

Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής (του στημένου) διαλόγου για την παιδεία, που ακολουθεί τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το δικαίωμά μας στη μόρφωση θα δεχτεί ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα. Σχεδιάζουν ένα σχολείο με μεγαλύτερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, με περισσότερες εξετάσεις και δυσκολίες, που θα δίνει λιγότερες βασικές γνώσεις που έχει ανάγκη να αποκτά κάθε νέος.

Αυτό το σχολείο που «οραματίζεται» η κυβέρνηση είναι το σχολείο που έχουν ανάγκη τα αφεντικά, τα κόμματα και οι ενώσεις τους.

Θα μας βρουν απέναντί τους!

Παλεύουμε κόντρα σε όσους μας στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή!

Ενάντια στην κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και όσους ακόμα υπηρετούν τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες που κάνουν κουμάντο σε αυτό το σάπιο σύστημα. Όλοι αυτοί τσακίζουν εμάς και τις οικογένειές μας με τα μέτρα και τα μνημόνιά τους, ενώ την ίδια ώρα δίνουν ζεστό χρήμα στα μεγαλοαφεντικά.

Παλεύουμε μαζί με τους γονείς μας, τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους φοιτητές και σπουδαστές, τους εκπαιδευτικούς που παλεύουν πραγματικά για το σχολείο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, διεκδικούμε τις ανάγκες μας και απαντάμε στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που μας θέλει με σκυμμένο το κεφάλι!

Παλεύουμε για το σχολείο που έχουμε πραγματικά ανάγκη!

Ένα σχολείο που να μας μορφώνει, όχι να μας εξοντώνει.

Παλεύουμε για ένα σχολείο:

Που δεν θα μας κοιτά στην τσέπη, δεν θα μας διαχωρίζει αλλά θα μας μορφώνει ολόπλευρα χωρίς διακρίσεις.

√ Που όλοι οι μαθητές, ανεξάρτητα από το επάγγελμα που θα ακολουθήσει ο καθένας, θα αποκτάμε τις γνώσεις που χρειάζονται για να μπορούμε να προσεγγίζουμε τον πλούτο της γνώσης που έχει κατακτήσει η ανθρωπότητα, να κατανοούμε και ερμηνεύουμε τη φύση, τον κόσμο γύρω μας. Που θα μας δίνει τα εφόδια για να μπορούμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Που θα θέτει τις βάσεις για τη διαμόρφωση ανθρώπων με ολόπλευρη και υψηλού επιπέδου μόρφωση, με πολύπλευρη και δημιουργική προσωπικότητα και θα συμβάλει στη σφαιρική ανάπτυξη του συνόλου των ικανοτήτων μας, θα δίνει ώθηση στην πρωτοβουλία, την εφευρετικότητα, θα προωθεί την κριτική σκέψη.

Που θα μας δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τις Τέχνες, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες και τον Αθλητισμό. Έτσι κάθε μαθητής θα μπορεί να ανακαλύψει, να αναπτύξει τις κλίσεις του και να "ξεκλειδώσει" πολλές περισσότερες!

Που θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και θα μας βοηθά να εξοικειωνόμαστε με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, αναγκαία για το μέλλον μας ως εργαζόμενοι.

Με σύγχρονες υποδομές, εργαστήρια, βιβλία και καθηγητές.

Για το σχολείο και τη ζωή που έχουμε ανάγκη αξίζει να παλέψουμε…

Σε αυτόν τον αγώνα τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις!

Για να ενωθεί η φωνή των μαθητών σε κάθε γειτονιά και πόλη, σε όλη την Ελλάδα σε έναν κοινό αγώνα! Γιατί έχουμε κοινές ανάγκες και όνειρα για τη ζωή…

 

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016