banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


6ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Φίλες και φίλοι,
Σας περιμένουμε στο 6ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ!
Παιχνίδι, τραγούδι, δημιουργία μέσα από θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια και δραστηριότητες που με κέφι και μεράκι ετοιμάζουν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Ξεκινάμε και φέτος ένα διαφορετικό ταξίδι με βάρκα τη θέλησή μας να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και την μιζέρια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Για να μην είναι αυτό το μέλλον των παιδιών μας.
Υπάρχει άλλος δρόμος! Ελάτε μαζί μας στον αγώνα για τις δικές μας ανάγκες. Για το δικαίωμα που έχει κάθε νέο ζευγάρι να ξεκινάει την δημιουργία οικογένειας χωρίς εμπόδια. Για το δικαίωμα των παιδιών στην δημιουργική απασχόληση, τον πολιτισμό, το παιχνίδι. Για να διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά μας με τις αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης.

Περισσότερα: 6ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Εκδήλωση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ για τον αθλητισμό

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/11 στις 18:30
ΚΥΒΕ Περιστερίου
Εθνάρχου Μακαρίου 1, Περιστέρι

Νέα και νέε,

εσύ που ασχολείσαι µε τον αθλητισµό µέσα στους συλλόγους και στα σωµατεία, στα λιγοστά γήπεδα της γειτονιάς, ξέρεις από πρώτο χέρι ότι:

η δυνατότητα ενός νέου να αθληθεί εξαρτάται σε µεγάλο βαθµό από την τσέπη του.

η φυσική αγωγή στα σχολεία είναι ανύπαρκτη.

οι αθλητικές υποδοµές έχουν αφεθεί στη µοίρα τους.

ο αθλητισµός είναι βουτηγµένος στα επιχειρηµατικά συµφέροντα και τη σαπίλα, είναι θέαµα για τα κέρδη.

 

Περισσότερα: Εκδήλωση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ για τον αθλητισμό

Ο αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας

Διήμερο Γνωριμίας με την πάλη, μαχητικά αθλήματα, πολεμικές τέχνες

15-16 Ιουνίου

Κλειστό γήπεδο «Νίκος Παξιμαδάς»,

Κώστα Βάρναλη 1-13, Πετρούπολη

 

Νέα, νέε

Πάρε μέρος στο διήμερο επιδείξεων πάλης, μαχητικών αθλημάτων και πολεμικών τεχνών.

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εγκαινιάζει μια πολύμορφη δραστηριότητα που θα συνεχιστεί και με άλλα αθλήματα για να έρθει η νεολαία σε επαφή με τον αθλητισμό, συνολικά. Να διεκδικήσει το αναφαίρετο δικαίωμα στην φυσική αγωγή, ως στοιχείο που προάγει τη βελτίωση της υγείας, τη διαμόρφωση της προσωπικότητας, καλλιεργεί αγωνιστικές αξίες, όπως η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η πάλη ενάντια στο ρατσισμό.

Περισσότερα: Ο αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΕΒΑΡΗ

«Ο πόλεμος γεννιέται απ’ την ειρήνη τους καθώς ο γιος από τη μάνα»

Μετά τις εκδηλώσεις του προηγούμενου μήνα που είχαν σαν κεντρικό θέμα την καπιταλιστική κρίση, οι δραστηριότητες της Επιτροπής Φεστιβάλ του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ συνεχίζονται και αυτό το μήνα.
Με τίτλο ένα στίχο, δανεισμένο απ’ το «Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου» του Μπ. Μπρεχτ, επιδιώκουμε να αναδείξουμε τις πραγματικές αιτίες των ιμπεριαλιστικών πολέμων: την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη και τα μονοπώλια.
Στη περιοχή μας, αυτοί οι ανταγωνισμοί, οι αντιθέσεις οξύνονται. Η διαμάχη για τους ενεργειακούς δρόμους και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές εγκυμονεί κινδύνους για τους λαούς, πολεμικές συγκρούσεις, με εμπλοκή και της Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση, όπως και η ιστορική πείρα δείχνει, οι λαοί δεν πρέπει να χύσουν το αίμα τους υπέρ του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή, αλλά σε κάθε χώρα να οργανωθεί η εργατική – λαϊκή αντίσταση με στόχο την ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα.
Με τη δύναμη της τέχνης, θα προσπαθήσουμε να «φωτίσουμε» αυτά τα ζητήματα, στις εκδηλώσεις αυτού του μήνα.

Περισσότερα: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ - Πολιτιστική παρέμβαση με επίκεντρο την καπιταλιστική κρίση

Σειρά εκδηλώσεων στις οποίες το πολιτικό και το πολιτιστικό περιεχόμενο δένονται κάτω από το θέμα «καπιταλιστική κρίση» διοργανώνει για το Γενάρη η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ. Οι εκδηλώσεις σηματοδοτούν την έναρξη των θεματικών αφιερωμάτων που προγραμματίζει η ΚΝΕ ανά μήνα, με πολιτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο, γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα κάθε φορά, στηριγμένα στη δουλειά των ομάδων της ΚΝΕ αλλά και σε άλλους νέους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται σε όλες τις μορφές τέχνης.

Για τις εκδηλώσεις του Γενάρη η ΚΝΕ επέλεξε τον τίτλο «Η επιδημία της υπερπαραγωγής», «δανεισμένη» από το Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος: «Στις κρίσεις ξεσπά μια κοινωνική επιδημία που σε κάθε άλλη προηγούμενη εποχή θα φαινόταν σαν παραλογισμός, η επιδημία της υπερπαραγωγής» (σελ. 32).

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Περισσότερα: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ - Πολιτιστική παρέμβαση με επίκεντρο την καπιταλιστική κρίση


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016