banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ

Νέα, νέε


Η ΚΝΕ σε καλεί να πάρεις θέση, να έρθεις μαζί μας στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για μια κοινωνία όπου κουμάντο θα κάνει ο λαός, οι εργαζόμενοι.

Σε καλούμε να πεις όχι στους ψεύτικους παραδείσους και στη φυγή σε ατομικούς δρόμους. Να πεις όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Να παλέψεις για ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις.


Σήμερα δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην συνδέεται με την ύπαρξη του καπιταλισμού!

Η κρίση, η ανεργία, οι ταξικοί φραγμοί στην Παιδεία, η «μαθητεία» στην δουλειά χωρίς δικαιώματα, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, ο πολιτισμός της παρακμής η μάστιγα των ναρκωτικών,

είναι «παιδιά» του ίδιου εκμεταλλευτικού συστήματος

Ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι, οι γονείς μας, η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας αντί να αξιοποιούνται για να ζούμε καλύτερα, γίνονται αμύθητα πλούτη μιας χούφτας επιχειρηματιών, εφοπλιστών, βιομηχάνων.

Mας λένε ότι αυτό το σύστημα είναι αιώνιο, ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες για να βγει από την κρίση και τα αδιέξοδά του

Και όταν αγανακτείς, όταν οργίζεσαι με την αδικία, όταν αναζητάς διέξοδο από την σημερινή ζούγκλα, σου πλασάρουν την ατομική λύση, το «βόλεμα», τη φυγή στον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών.

Μας θέλουν αδύναμους, χαμένους στα αδιέξοδα!

------------------

Αυτοί που σε κάνουν δούλο του 21ου αιώνα, θέλουν ελεύθερα τα ναρκωτικά, υποστηρίζουν τον διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά», προπαγανδίζουν τη «ναρκοκουλτούρα» και τη λογική του «μικρότερου κακού». Κρύβουν ότι η αιτία της χρήσης και της εξάρτησης είναι πρώτα από όλα κοινωνική, είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που στηρίζουν.

…………………………………………..

Τα κόμματα του κεφαλαίου, στοιχίζονται πλήρως με την ΕΕ, είναι συνυπεύθυνα. Το ΠΑΣΟΚ μιλάει ακόμα και για καλλιέργεια χασίς στο σπίτι,  για αποστολή υποκατάστατων ναρκωτικών κατ’ οίκον με… delivery! Βάζει λουκέτο στα Κέντρα Πρόληψης, δίνει την απεξάρτηση σε ιδιώτες.

Η ΝΔ έστρωσε το δρόμο για τη στήριξη των προγραμμάτων μεθαδόνης, έκοψε τα λεφτά των «στεγνών» προγραμμάτων. Ο ΛΑΟΣ προτείνει τη νομιμοποίηση του «μαύρου χρήματος», των ναρκοδολλαρίων.

Μη «φτιάχνεσαι» στα μέτρα τους!

Μην τσιμπάς στις προτάσεις δυνάμεων όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οι «αντιεξουσιαστές¨, οι Οικολόγοι που μιλούν για απελευθέρωση των δήθεν «μαλακών» ναρκωτικών, συνταγογράφηση υποκατάστατων και χορήγηση ηρωίνης από τα δημόσια νοσοκομεία.

Που μιλούν για την «ελεύθερη διάθεση του σώματος»

……………………..

Δεν είναι ελεύθερος ο νέος που τον πετάνε στην ανεργία, που τον καταδικάζουν σε μισθούς και μεροκάματα πείνας, που τον κρατάνε αμόρφωτο, του στερούν την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό

Η «φυγή» δεν είναι ελευθερία, ούτε πράξη αντίστασης και απειθαρχίας στο σύστημα τους. Δεν αλλάζει τη σημερινή βαρβαρότητα, είναι στήριγμα των καταπιεστών.

Στα παιδιά της εργατικής τάξης, που βιώνουν τα βάσανα των οικογενειών τους, δεν ταιριάζει η «φυγή» και η απάθεια.

Μας ταιριάζει η αγωνιστική και η ανυπότακτη στάση ζωής!

Οι καπιταλιστές και οι άνθρωποι τους φοβούνται όσους δε νιώθουν αμηχανία μπροστά στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, όσους καταλαβαίνουν τις αιτίες των σημερινών προβλημάτων, της κρίσης, της ανεργίας, της φτώχειας, όσους αντιστέκονται στις παγίδες των ατομικών δρόμων

Τρέμουν όσους πιστεύουν στη δύναμη του λαού να αλλάξει τη σημερινή κατάσταση!

………………………………………

Μόνο ένας δρόμος μας αξίζει. Η πάλη για μια κοινωνία που με την εργατική τάξη στην εξουσία θα καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Σε αυτό το δρόμο σε καλεί η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

η μοναδική πολιτική νεολαία που αναδεικνύει την πραγματική αιτία και της τοξικοεξάρτησης, που με σταθερότητα παλεύει ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, διεκδικεί πρόληψη – θεραπεία – επανένταξη, δημόσια και δωρεάν.

Παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά γιατί παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι το κέρδος των μονοπωλίων.

ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ – ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

…………………………………………….

"Την «ηθική των αφεντικών» την αντιπάθησα όσο και την «ηθική των δούλων». Μια τρίτη ηθική έβλεπα να διαμορφώνεται μέσα μου: «Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται»." (Μαξίμ Γκόρκι)

 


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016