banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΑΠΑΤΩΝ

 

Νέα, νέε

Κοίτα καθαρά! Σε όσα δικαιούσαι κι έχεις ανάγκη. Στο δικαίωµά σου για µόνιµη και σταθερή δουλειά µε δικαιώµατα, υγεία και ασφάλεια, ζωή µε αξιοπρέπεια. Στο δικαίωµά σου να ονειρεύεσαι! Αυτά δεν χωράνε στα κοστούµια που ράβουν µεγαλοεπιχειρηµατίες και ΕΕ και θέλουν να σου φορέσουν είτε µε κεντροδεξιά είτε µε κεντροαριστερή κυβέρνηση. Δεν είσαι για τα µέτρα τους.

¨ Όλα τριγύρω αλλάζουνε…

Δηµιουργείται ένα νέο δίπολο. Στη θέση του ξεφτισµένου δικοµµατισµού ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Αυτοί όποια µεταµφίεση κι αν κάνουν τους ξέρεις, είναι κόµµατα του κεφαλαίου και δεν αλλάζουν. Πολεµούν το ΚΚΕ γιατί αρνείται να υπηρετήσει το σάπιο σύστηµα.

… κι όλα τα ίδια µένουν!¨

Ο καυγάς ανάµεσα στη κεντροδεξιά µε πυρήνα τη ΝΔ και στη κεντροαριστερά µε πυρήνα τώρα το ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται για τα δικά σου συµφέροντα, για τις δικές σου ανάγκες. Κι οι δύο στηρίζουν τον «ευρωµονόδροµο» µέσα στον οποίο φτάσαµε ως εδώ κι οι δύο στηρίζουν τους επιχειρηµατικούς οµίλους, τους εκµεταλλευτές του λαού. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύουν µε την «τροποποίηση» του µνηµονίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ την κατάργηση και την ανατροπή την έκανε τώρα «τροποποίηση». Το «νέο» που υπόσχονται φτιάχνεται από τα παλιά υλικά του σηµερινού, σάπιου και ξεπερασµένου για τις λαϊκές ανάγκες συστήµατος.

 

Κοίτα µπροστά! Έξω από τα όρια του συστήµατος της εκµετάλλευσης και της ανεργίας, της «δεξιάς» και της «αριστερής» διαχείρισής του. Το σίγουρο µέλλον είναι να περπατήσεις στο δρόµο για την ανατροπή του, ώστε η εξουσία να βρίσκεται στα χέρια των εργαζοµένων.

Οι εκµεταλλευτές του λαού και τα κόµµατα της ΕΕ σε θέλουν αποµονωµένο, ανοργάνωτο, σύγχρονο δούλο για τα κέρδη των λίγων. Επιδιώκουν την αποδυνάµωση του ΚΚΕ για να είναι ελεύθερα τα χέρια τους να σε τσακίσουν.

Ψηλά το κεφάλι! Ένωσε τη φωνή σου µε τους χιλιάδες νέους και νέες που οι ανάγκες και οι ελπίδες τους δεν χωράνε στο σύστηµα της εκµετάλλευσης, της φτώχειας, της βαρβαρότητας:

Με τους συναδέλφους σου που πνίγονται από την στυγνή εκµετάλλευση, τους µισθούς των 400 και 200 ευρώ, τα σκλαβοπάζαρα της µερικής απασχόλησης.

Με τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους άνεργους που τα µονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους, τους στερούν το δικαίωµα στη δουλειά, τους πετάνε στην φτώχεια και την εξαθλίωση και τους υπολογίζουν µόνο ως φτηνό, αναλώσιµο υλικό για τα κέρδη τους.

Με τα χιλιάδες νέα ζευγάρια που σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες παλεύουν να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια.

Με τους χιλιάδες µαθητές και σπουδαστές που οι οικογένειες τους µατώνουν για να µορφωθούν. Που ονειρεύονται να έχουν εργασία και τους δίνουν ανεργία.

Δυνάµωσε το ΚΚΕ για να είσαι δυνατός εσύ

Το ΚΚΕ είναι κοµµάτι του λαού και ενάντια στα µονοπώλια. Είναι µαζί µε το λαό και χώρια από τους εκµεταλλευτές του.

Το ΚΚΕ είναι στη πρώτη γραµµή της πάλης για τα εργατικά - λαϊκά συµφέροντα. Δεν παζαρεύει, δεν διαπραγµατεύεται πόσα θα χάσεις πουθενά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ µιλάνε για το λαό, αλλά κλείνουν το µάτι στα µονοπώλια. Υπόσχονται µια κυβέρνηση που θα έχει και το σκύλο χορτάτο και τη πίτα ολόκληρη, γιατί έχουν επιλέξει να ταΐσουν το σκυλολόι των εκµεταλλευτών και να δίνουν ψίχουλα σε σένα. Δεν θέλουν, ούτε µπορούν να συγκρουστούν µε τη πλουτοκρατία και την ΕΕ. Δεν θέλουν συνεργασία αλλά συνενόχους.

Ρεαλισµός δεν είναι η υποταγή. Δεν είναι η µοίρα µας να ζούµε έτσι. Οι εργαζόµενοι παράγουν όλο το πλούτο. Το ΚΚΕ είναι το µόνο κόµµα που υποστηρίζει ότι οι εργαζόµενοι µπορούν να ζήσουν ευτυχισµένοι, µε ασφάλεια, µε σταθερή εργασία, µε δωρεάν περίθαλψη και µόρφωση για όλους, χωρίς τους εκµεταλλευτές τους, ενώ η πλουτοκρατία δεν µπορεί να υπάρξει ούτε στιγµή χωρίς τους εργάτες, το λαό.

Δυνάµωσε το ΚΚΕ για το δικό σου συµφέρον - το δικό σου δίκιο

Ο λαός µας έχει ανάγκη από µια κυβέρνηση που θα διαγράψει µονοµερώς το χρέος, θα ανατρέψει το Μνηµόνιο, την Δανειακή Σύµβαση, θα τον απαλλάξει από τα δεσµά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ. Έχει ανάγκη να γίνει ο ίδιος ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει. Η µόνη κυβέρνηση που µπορεί να το κάνει αυτό, είναι η κυβέρνηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας. Σ’ αυτή τη διακυβέρνηση, το ΚΚΕ θα πρωταγωνιστήσει, για να ζήσει ο λαός, η νεολαία όπως πραγµατικά της αξίζει.

Οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, είτε «δεξιάς» είτε «αριστερής» διαχείρισης, δεν πρόκειται να οδηγήσει σε ανακούφιση του λαού από τα βάρη του µνηµονίου και της δανειακής σύµβασης. Από τα βάρη της µήτρας των µνηµονίων, της ΕΕ και της εξουσίας των µονοπωλίων. Είναι δεσµευµένοι σ’ αυτά.

Σκέψου ξανά.

Εάν ψήφισες την Χρυσή Αυγή γιατί πίστεψες ότι είναι δύναµη ενάντια στα µεγάλα συµφέροντα, δες τώρα πιο καθαρά. Σίγουρα δεν συµφωνείς µε τις ναζιστικές – εγκληµατικά φασιστικές απόψεις της. Είναι δύναµη του συστήµατος που αξιοποιείται για την ανάδειξη τροµοκρατικών διληµµάτων, για το χτύπηµα των αγώνων του λαού. Διόρθωσε τη ψήφο σου. Δεν είναι προστάτες του λαού. Περιφρουρούν και υπερασπίζονται τους καπιταλιστές, την ιδιοκτησία και εξουσία τους.

Ψήφισε το ΚΚΕ ανατρέποντας στη κάλπη τα στηµένα σκηνικά.

Μην σπαταλήσεις την ψήφο σου. Η αποχή δεν αλλάζει τίποτα, τους λύνει τα χέρια. Έχει αποδειχθεί, πως είναι µια τουφεκιά στον αέρα. Τώρα που στόχος των εχθρών του λαού είναι η µείωση του ΚΚΕ για να τσακίσουν το µέλλον σου, µην τους το επιτρέπεις. Η ψήφος σου έχει αξία, για να γίνεις εσύ πιο δυνατός, µέσα από το δυνάµωµα του ΚΚΕ. Του κόµµατος µε τις πιο ριζοσπαστικές, πάντα νέες και ανατρεπτικές ιδέες.

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ - ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Τα όνειρά σου, τις προσδοκίες από τη ζωή µη δέχεσαι να στα πνίξουν στο ρεύµα της υποταγής και των αυταπατών.

Κοιτά µπροστά. Υπάρχει ελπίδα µε δυνατό ΚΚΕ!

Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση!

 

ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016