Άρθρα

Δελτίου τύπου της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ

Εκατοντάδες μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί στήριξαν τα Μαθητικό Φεστιβάλ, τόσο με τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες, όσο και στη διαδικασία της προετοιμασίας τους. Το πλούσιο πρόγραμμα των Φεστιβάλ έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να ενώσουν τη φωνή τους με τους συμμαθητές τους, τους νέους και τις νέες που οι ανάγκες, τα όνειρά τους, οι ελπίδες τους δε χωράνε σ' αυτό το σύστημα.

 

Δεκάδες ομάδες μαθητών που συμμετείχαν στις δραστηριότητες των Μαθητικών Φεστιβάλ έστειλαν το δικό τους μήνυμα μαχητικής στάσης ζωής, ανέδειξαν την ανάγκη του να λέγεται η αλήθεια μέσα στην τάξη, κόντρα στα ψέματα και στο σκοταδισμό των σχολικών βιβλίων, στην προσπάθεια του αστικού σχολείου να εξωραΐσει την ΕΕ στα μάτια των μαθητών και των οικογενειών τους.

Ανέδειξαν ότι η ΕΕ αποτελεί ένωση που εναντιώνεται στα συμφέροντα του λαού και απεύθυναν κάλεσμα για σπάσιμο των δεσμών της ΕΕ, των κυβερνήσεων, του συστήματος που κρατάνε τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών εγκλωβισμένα στην ανεργία, στη φτώχεια και την αμορφωσιά.

Η συμμετοχή πλήθους μαθητικών συγκροτημάτων, παιδιών που ασχολούνται με τη ζωγραφική και τον αθλητισμό, υποδηλώνει ότι τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ αποτέλεσαν απάντηση σε όλους όσους θέλουν να κάνουν την ανάγκη στην ψυχαγωγία, την άθληση και την ερασιτεχνική δημιουργία, πεδίο για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Τέλος, μέσα από πρωτότυπες δημιουργίες μαθητών, όπως ποιήματα ή video, προβλήθηκε ο βρώμικος ρόλος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ως όπλο του συστήματος και η ανάγκη να απομονωθεί σε κάθε σχολείο και γειτονιά.

Τα όποια δημοσιεύματα κυκλοφόρησαν σήμερα στο διαδίκτυο και τα δελτία ειδήσεων για δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Μαθητικό Φεστιβάλ στην Πολίχνη, δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Η επιτυχία του μαθητικού φεστιβάλ και η μαζική παρουσία εκατοντάδων μαθητών και νεολαίας απομόνωσε τα 10 "βαλτά" παιδάκια που έστειλε η Χρυσή Αυγή προκειμένου να στήσει προβοκατόρικο σκηνικό.


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016