banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ! ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΛΕΨΟΥΝ!

Ούτε ώρα χαμένη! Η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, που διαλύει τη νέα γενιά, καταργεί όποια προστασία είχε απομείνει για τους νέους εργαζομένους, μετατρέπει την ασφάλιση σε προσωπική υπόθεση, ανάλογα με την τσέπη του καθενός, σε “επένδυση” και τζόγο!

Εδώ και τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για να εμποδίσουμε το χτύπημα στη ζωή μας, με συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς και νεολαίας, με δυναμική απεργιακή απάντηση στις 18 Φλεβάρη!

Τι είναι το ασφαλιστικό; Γιατί μας αφορά;

Το ασφαλιστικό είναι το βασικό πλέγμα προστασίας των εργαζομένων. Είναι συλλογική κατάκτηση του λαού, που γεννήθηκε μέσα από τις αξίες της αλληλεγγύης και της ενότητας των εργαζομένων, την ανάγκη προστασίας της ζωής τους.

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη. Είναι μια σειρά προστατευτικές πλευρές που ξεκινούν από την προστασία της μητρότητας, την ασφάλιση των παιδιών και τα εμβόλιά τους, μέχρι τα φάρμακα και τις ιατρικές εξετάσεις, την προστασία απέναντι στον επαγγελματικό κίνδυνο, την προστασία των ΑμΕΑ κ.λπ.

Τι περιλαμβάνει ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό;

Ο νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ βασίζεται στον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τον νόμο Κατρούγκαλου. Πρότυπό τους, το ασφαλιστικό που επέβαλε στη Χιλή ο Πινοσέτ, ο δικτάτορας που έκανε κανόνα τα βασανιστήρια, που δολοφόνησε χιλιάδες αγωνιστές!

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Η ΟΝΝΕΔ, μετά τους όρκους πίστης της στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων, αλλά και την αποφασιστική της συμβολή -με απειλές, τραμπουκισμούς και νοθείες- στον εκφυλισμό και τη διάλυση συλλογικών διαδικασιών φοιτητών και εργαζομένων, τώρα τα βάζει και με τους …δρόμους!

Είναι εξοργιστικό και ταυτόχρονα γελοίο, τη στιγμή που κλείνουν οι δρόμοι και επικρατεί χάος με την πρώτη βροχή, να ισχυρίζονται ΟΝΝΕΔ και κυβέρνηση ότι η καθημερινή ταλαιπωρία του λαού, οι καθυστερήσεις στα κακοσυντηρημένα, υποστελεχώμενα και πανακριβά μέσα μαζικής μεταφοράς, ο χαμηλός τζίρος στα μαγαζιά οφείλονται στις διαδηλώσεις.

Περισσότερα...

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Όταν βάζουν φωτιά στο σπίτι ή στη γειτονιά σου, το σίγουρο είναι πως ούτε στηρίζεις ούτε “βγάζεις λάδι” τους εμπρηστές! Αντιθέτως, παλεύεις να σβήσεις τη φωτιά και να προστατέψεις τη ζωή σου. Όταν αυτή η φωτιά “τυλίγει” τη χώρα σου, τότε το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να σημάνεις ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ!

Οι εξελίξεις στην περιοχή μας, το “φιτίλι” που καίει επικίνδυνα στη γειτονιά μας επιβάλλουν να σημάνει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Ιδιαίτερα, την ώρα που οι ελληνικές κυβερνήσεις, με την “εμπρηστική” πολιτική που ακολουθούν, “φουντώνουν” κι άλλο τη φωτιά!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σαν τον κλέφτη, παραμονές Χριστουγέννων, έφερε στη Βουλή την κατάπτυστη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα, που δρομολόγησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μετατρέπει τη χώρα μας όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών δολοφόνων, αλλά και σε στόχο, σε “μαγνήτη” επιθέσεων ή αντιποίνων.

ΤΩΡΑ να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Τι περιλαμβάνει η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ;

Ουσιαστικά, παραχωρεί ΟΛΑ τα στρατόπεδα, τα στρατιωτικά αεροδρόμια και λιμάνια είναι στην υπηρεσία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, επεκτείνοντας το εύρος των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα, που μετατρέπεται απ' άκρη σ' άκρη σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο!
Ειδικά ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης της Σούδας στην Κρήτη, που διαχρονικά έχει χρησιμοποιηθεί από τους ΝΑΤΟϊκούς στους πολέμους και τις επεμβάσεις εναντίον της Γιουγκοσλαβίας (1999), του Αφγανιστάν (2001), του Ιράκ (2003), της Λιβύης (2011), της Συρίας (2011) κ.λπ.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ 18 ΑΝΩ-ΨΝΑ

H KNE καταγγέλλει τη νέα επιβολή του δόγματος “νόμος και τάξη”, αυτή τη φορά απέναντι σε θεραπευόμενους της μονάδας απεξάρτησης 18 Άνω, που υποβλήθηκαν, εντελώς αναίτια, σε δημόσιο σωματικό έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων εν μέσω θεραπευτικής δραστηριότητας.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας, παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από τους υπεύθυνους συνοδούς πως πρόκειται για μέλη προγράμματος απεξάρτησης και την εύλογη διαμαρτυρία τους για τον απαράδεκτο τρόπο συμπεριφοράς απέναντι σε θεραπευόμενους, που βρίσκονται στην ευάλωτη φάση της ψυχολογικής απεξάρτησης, όχι μόνο προχώρησαν σε έλεγχο, αλλά επιπλέον δήλωσαν ότι το πρόγραμμα θα πρέπει να παίρνει από αυτούς άδεια, όταν πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι θεραπευόμενοι!

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, Θάνου Μικρούτσικου.

Το έργο του θα διεγείρει πάντα την καρδιά και το μυαλό όλων των μελών και φίλων της ΚΝΕ, των νέων που, «ό,τι και να λένε τ’ άστρα, αυτοί τη γλώσσα τους, τους βγάζουν». Θα μας εμψυχώνει και θα μας εμπνέει πάντα να «χορεύουμε πάνω στο φτερό του καρχαρία», για να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο.

Ο Θάνος Μικρούτσικος συνέβαλε σημαντικά στη διεύρυνση της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της ΚΝΕ, αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στον μεγάλο πολιτικό – πολιτιστικό θεσμό, το “Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή”, τον οποίο στήριζε αποφασιστικά.

Περισσότερα...

Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες & Μετανάστες Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας & ο κανονισμός του Δουβλίνου!

Μπορεί να μην έχουμε το ίδιο χρώμα, την ίδια γλώσσα, την ίδια θρησκεία. Όμως, όλα τα παιδιά έχουν τις ίδιες ανάγκες, τα ίδια όνειρα για το παρόν και το μέλλον.

Σε όλα τα παιδιά που χάθηκαν τόσο άδικα, στη φρίκη του πολέμου, πνιγμένα στο Αιγαίο, στα διάφορα κολαστήρια, όπως η Μόρια, δεν άξιζε τίποτα λιγότερο από μία ζεστή αγκαλιά, ένα χαμόγελο, ένα παιχνίδι, λίγη χαρά.

Τα 4.800 ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, σημαδεμένα από τις βόμβες, την καταστροφή, τον ξεριζωμό από τις πατρίδες τους, τον χαμό δικών τους ανθρώπων, δεν είχαν όνειρο να γίνουν πρόσφυγες. Τα χιλιάδες παιδιά μεταναστών που ήρθαν στη χώρα μας αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, δεν ονειρεύονταν κάτεργα…

Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτές τις φρικιαστικές και αποτρόπαιες εικόνες!

Μετατρέπουμε τον θυμό μας σε πείσμα για δυνάμωμα του αγώνα απέναντι στους πραγματικούς θύτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης!

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον φοιτητών, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Καβούρι, με συνέπεια τον τραυματισμό 4 φοιτητών, μελών της ΚΝΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει τον αυταρχισμό θέλοντας να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου», προκειμένου να σαρώσει ό,τι δικαίωμα έχει απομείνει στον λαό και τη νεολαία, να περάσει το νομοσχέδιο, που διαμορφώνει ένα ακόμα πιο ακριβό εκπαιδευτικό σύστημα για τις λαϊκές οικογένειες. Η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την καταστολή. Αυτό επιβεβαιώνεται με όλες τις κυβερνήσεις.

Είναι απολύτως καταδικαστέα η στάση των πρυτάνεων, που αντί να ακούσουν τους φοιτητές και τους συλλόγους τους, τα προβλήματά τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις σπουδές τους λόγω της υποχρηματοδότησης και των τεράστιων ελλείψεων, τις διεκδικήσεις τους, καλούν αστυνομικές δυνάμεις, στήνουν κλούβες, προχωρούν σε λοκ άουτ σχολών!

Καμία αναμονή! Κανένας φόβος! Ο αγώνας των φοιτητών μπορεί να δυναμώσει ακόμα περισσότερο με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων φοιτητών στις μαζικές, συλλογικές διαδικασίες και τις κινητοποιήσεις, στη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων τους στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ

Αυτήν τη στιγμή δυνάμεις των ΜΑΤ απειλούν με καταστολή και συλλήψεις φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, μέλη της ΚΝΕ, που βρίσκονται έξω από την πύλη της σχολής τους, ενημερώνοντας φοιτητές και κόσμο που περνάει από το σημείο για τα γεγονότα που έγιναν την προηγούμενη μέρα.

Η ενέργεια αυτή προστίθεται στην απαράδεκτη επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητές, τη Δευτέρα 11/11, που αντιδρούσαν στο lock-out της ΑΣΟΕΕ και την παραβίαση του ασύλου από τα ΜΑΤ.

Για τις εξελίξεις αυτές έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση της ΝΔ  που προσπαθεί να επιβάλει το δόγμα «νόμος και τάξη», για να υπερασπιστεί την αντιλαϊκή πολιτική της, αλλά και η Σύγκλητος της ΑΣΟΕΕ, που ακολουθεί και στηρίζει αυτή την κατεύθυνση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να αποχωρήσουν τώρα τα ΜΑΤ από την ΑΣΟΕΕ. Καμία παραβίαση του ασύλου και καταστολή των αγωνιστικών διαδικασιών των φοιτητικών συλλόγων.
  • Να αρθεί άμεσα το lock-out της ΑΣΟΕΕ, ώστε να γίνει Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου για να πάρει θέση για όλες αυτές τις εξελίξεις, μπροστά και στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/11

Η ΚΝΕ καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη, στην ΑΣΟΕΕ, από αστυνομικές δυνάμεις και την καταστολή φοιτητών που αντιδρούσαν στην απόφαση της Συγκλήτου για lock-out  του ιδρύματος μέχρι τη 17η Νοέμβρη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο που αναπτύσσονται μαζικές, αγωνιστικές διεργασίες των φοιτητικών συλλόγων στις σχολές. Είναι ενταγμένη στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να επιβάλει «σιγή ιχθύος» μέσα στα ιδρύματα, να καταστέλλεται  κάθε κινητοποίηση, που εναντιώνεται στην αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικεί τα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή.

Περισσότερα...


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016