banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Έλα µαζί µας στον αγώνα ενάντια στο σύστηµα που γεννά φτώχεια, πολέµους, προσφυγιά!

Χιλιάδες νέοι από όλη την Ελλάδα κατασκηνώνουµε στην Πάτρα,
για να στείλουµε ένα ηχηρό µήνυµα!

 

Δεν ανεχόµαστε η χώρα µας, µε ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ:

  • Να µετατρέπεται σε ορµητήριο των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ
  • Να συµµετέχει στα εγκλήµατά τους σε βάρος των λαών.

Το µέρος που φέτος επιλέγουµε για προορισµό του Αντιιµπεριαλιστικού Διηµέρου δεν είναι τυχαίο. Τρία στρατιωτικά αεροδρόµια λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ: Στον Άραξο, στην Ανδραβίδα και το Άκτιο. Μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Τραµπ και τις συµφωνίες που έκαναν, αναβαθµίστηκε η εµπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των ιµπεριαλιστών.

 

Γι’ αυτό:

  • Η βάση στον Άραξο προορίζεται για αποθήκευση πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ! Πρόσφατα µάλιστα την βάση επισκέφτηκε ο επικεφαλής Πυρηνικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ.
  • Στο Άκτιο και την Ανδραβίδα έχουν εγκατασταθεί αεροσκάφη «Awacs» του ΝΑΤΟ.

Η βάση της Ανδραβίδας φιλοξένησε τη ΝΑΤΟική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» που ήταν ουσιαστικά «πρόβα πολέµου». Από το ίδιο αεροδρόµιο έφευγαν τα βοµβαρδιστικά για το βρώµικο πόλεµο του 2011 στη Λιβύη. Καθόλου τυχαία αυτές τις βάσεις τις επισκέπτεται συχνά - πυκνά ο Αµερικανός πρέσβης στην Ελλάδα...

Θα είµαστε εκεί για να χαλάσουµε τα σχέδιά τους!

Η νεολαία δίνει το δικό της στίγµα: Συνένοχοι στο φόνο δεν θα γίνουμε!

Οι φονιάδες ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ δεν µετατρέπονται σε «προστάτες» των λαών!

Αυτό είναι το µήνυµα που στέλνουµε στην κυβέρνηση, στη ΝΔ, στους φασίστες και τους υπόλοιπους υποστηρικτές του ΝΑΤΟ. Σε όσους καλλιεργούν στο λαό τις ψεύτικες προσδοκίες ότι το «ΝΑΤΟ µας προστατεύει». Κανένας λαός δεν προστατεύθηκε από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ δεν αποτρέπει αλλά διεξάγει πολέµους. Το έδειξε στη Συρία, στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Ουκρανία. Έδειξε τις προθέσεις του ήδη στην οξυνόµενη τουρκική προκλητικότητα στα Ίµια, στις συλλήψεις των 2 Ελλήνων αξιωµατικών, αλλά και παλιότερα, όπως στην εισβολή στην Κύπρο το ‘74 κ.ά. Κάθε φορά το ΝΑΤΟ έπαιζε το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, αποδεικνύοντας πως εδώ βρίσκεται για να εξυπηρετεί τα συµφέροντα µονοπωλιακών οµίλων που στηρίζει, όπως η «Exxon Mobil» κ.ά., στην αντιπαράθεση µε άλλα ανταγωνιστικά µονοπώλια και καπιταλιστικά κράτη.

 

Τα όνειρα και οι ανάγκες της νεολαίας
δεν χωράνε στο σάπιο καπιταλιστικό σύστηµα!

Η νεολαία δεν υποστηρίζει τα εγκληµατικά σχέδια που υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αλλωστε, η κυβέρνηση έχει άλλους υποστηρικτές: Τον «διαβολικά καλό» Τραµπ, την ΕΕ, το ισραηλινό κράτος - δολοφόνο αλλά και τα «κοράκια» των «θεσµών» και µεγάλους επιχειρηµατίες που ζουν στη χλιδή για να ζούµε εµείς στα λίγα.

Με τη µαζική παρουσία µας στο 27ο Αντιιµπεριαλιστικό Διήµερο της ΚΝΕ δηλώνουµε ότι η νεολαία δεν υπολογίζει ως «περασµένα - ξεχασµένα» τα δικαιώµατα που ξήλωσαν οι προηγούµενες και η σηµερινή κυβέρνηση. Πληρώσαµε την κρίση τους και τώρα θέλουν να µατώσουµε για την ανάπτυξή τους. Τα κέρδη των βιοµηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών είναι η φτώχεια του λαού. Γιατί για χάρη των κερδών των λίγων οι κυβερνήσεις του συστήµατος ψήφισαν σκληρά µέτρα. Τσάκισαν τα δικαιώµατα της νεολαίας στις σπουδές, στη δουλειά, σε κάθε πλευρά της ζωής της. Η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που «µατώνει» το λαό, η ίδια τον µετατρέπει σε κρέας για τα κανόνια των εκµεταλλευτών.

Στο όνοµα της «γεωστρατηγικής αναβάθµισης της Ελλάδας» όλα τα κόµµατα, πλην του ΚΚΕ, προσυπογράφουν την πιο µεγάλη εµπλοκή στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια. Η «γεωστρατηγική αναβάθµιση της Ελλάδας» µπλέκει το λαό και τη νεολαία της πατρίδας µας σε µεγάλους κινδύνους. Η «αναβάθµιση» δεν αφορά τη βελτίωση της ζωής του λαού. Αφορά αποκλειστικά τα κέρδη των µεγάλων επιχειρηµατικών οµίλων της χώρας. Σε αυτήν την υπόθεση σηµαιοφόρος είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ...

Δεν µασάµε στην πολιτική της «εθνικής ενότητας». Μπροστά στον κίνδυνο της γενίκευσης του ιµπεριαλιστικού πολέµου, µε άµεση εµπλοκή της Ελλάδας, δεν δίνουµε άφεση αµαρτιών σε κανέναν. Καµία εµπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την αστική τάξη. Η µόνη πατρίδα που προσκυνούν και προστατεύουν είναι αυτή των αµύθητων κερδών των εκµεταλλευτών. Υπάρχουν δύο Ελλάδες. Η Ελλάδα των λίγων, της χλιδής, των φορολογικών παραδείσων, που «δεν ξέρει τι έχει» και ζει παρασιτικά βασανίζοντας την άλλη Ελλάδα: Την Ελλάδα του εργαζόµενου λαού και των νέων από τις φτωχές λαϊκές οικογένειες, που βιώνουν τους ταξικούς φραγµούς στην εκπαίδευση, την ανεργία, την αβεβαιότητα στο µέλλον.

Παλεύουµε ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστηµα που γεννά τους πολέµους, τη φτώχεια και την προσφυγιά. Τώρα να ακουστούν δυνατά τα αιτήµατα των λαών:

  • Ενάντια στον ιµπεριαλιστικό πόλεµο και στο σύστηµα που τον φέρνει όλο και πιο κοντά.
  • Καµία αλλαγή των συνόρων στην περιοχή µας και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να δυναµώσει η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών.

Οι λαοί να προτάξουν τα δικά τους ταξικά κοινά συµφέροντα απέναντι στους εκµεταλλευτές σε κάθε χώρα, να δυναµώσουν την πάλη τους ενάντια στο φασισµό - εθνικισµό και το σύστηµα που τους γεννά.

 

Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στον αγώνα για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήµατος, για την εργατική - λαϊκή εξουσία!

Κάθε νέος και νέα που ανησυχεί για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας έχει επιλογή να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, να παλέψει ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Γιατί το ΚΚΕ ενημερώνει, προειδοποιεί και οργανώνει την πάλη του λαού ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ αναπτύσσουν συστηματική πάλη κατά της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Πρωτοστατούν για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό, για να κλείσουν τώρα η βάση της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις, για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ αναλαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της διεθνιστικής δράσης, συνεργάζονται ουσιαστικά και παλεύουν μαζί με το ΚΚ και την ΚΝ Τουρκίας, με άλλα Κομμουνιστικά Κόμματα και Κομμουνιστικές Νεολαίες στην περιοχή μας, σε όλο τον κόσμο.

Το ΟΧΙ των κομμουνιστών στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι μέρος της πάλης κατά των αιτιών που τον προκαλούν, κατηγορηματική καταδίκη του καπιταλισμού. Είναι ΟΧΙ στην πολιτική της αστικής τάξης, της κυβέρνησής της και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, συνέχεια της οποίας είναι ο πόλεμος.

Τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ είναι γεμάτα ηρωικές στιγμές δράσης των κομμουνιστών σε όλες τις συνθήκες. Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε. Γράψαμε Ιστορία και συνεχίζουμε πιάνοντας το νήμα στην πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Που διδάσκει ότι γνήσιος πατριωτισμός είναι η πάλη για την απελευθέρωση του λαού μας από το ζυγό της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Για να μην πληρώσουν οι λαοί την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων που οδηγούν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στους αντιλαϊκούς προσωρινούς συμβιβασμούς της «ιμπεριαλιστικής ειρήνης με το πιστόλι στον κρόταφο». Για να είναι επιστέγασμα αυτής της πάλης η εργατική - λαϊκή εξουσία και η ανάπτυξη σε όφελος του λαού.

 

Το πρόγραµµα του 27ου Aντιιµπεριαλιστικού Διηµέρου

Παρασκευή 6 Ιούλη

Άφιξη Οργανώσεων στο χώρο του κάμπινγκ του Αλισσού
Έναρξη αθλητικών τουρνουά (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο) - Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο
20.00 Συγκέντρωση στην Πάτρα, στο Μόλο. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
22.30 Γλέντι στο χώρο του κάμπινγκ

 

Σάββατο 7 Ιούλη

10.00 Εκδρομή για μαθητές στο Μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα - Παράλληλα, στο χώρο της κατασκήνωσης, αθλητικά τουρνουά
21.00 Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ
22.30 Συναυλία με τους Kollektiva και άλλα νεανικά συγκροτήματα
23.45 Λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ

 

Κυριακή 8 Ιούλη

Το πρωί στο χώρο της κατασκήνωσης θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί των αθλητικών τουρνουά και η βράβευση των νικητριών ομάδων.


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016