banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Ανακοίνωση του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ, με σύνθημα "Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!", ολοκληρώθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία σε όλη τη χώρα.

Το Φεστιβάλ μας φέτος τίμησε τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ηρωικού ΚΚΕ, τα 50 χρόνια της Νεολαίας του, της ΚΝΕ, που ξεκίνησε το ταξίδι του σε όλη τη χώρα και κορυφώθηκε κατά το τριήμερο 20 - 21 - 22 Σεπτέμβρη 2018 στο πάρκο "Τρίτσης" στην Αθήνα, γνώρισε τη μεγαλύτερη συμμετοχή τα τελευταία χρόνια εκατοντάδων χιλιάδων νέων αλλά και μεγαλύτερων ηλικιών της χώρας μας. Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" αντέχει στο χρόνο, ανανεώνεται, πλουτίζει, ομορφαίνει, μεγαλώνει...

 

Το Γραφείο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ χαιρετίζει τα μέλη και τα στελέχη της Οργάνωσης που με τον ενθουσιασμό τους, τη ζωντάνια τους, την εθελοντική προσφορά τους έχτισαν τα Φεστιβάλ μας σε όλη τη χώρα, δούλεψαν χωρίς να λογαριάσουν κόπους για να φτάσει το κάλεσμά του παντού στη νεολαία. Χαιρετίζουμε τα χιλιάδες μέλη και τους χιλιάδες φίλους της ΚΝΕ που διακινώντας το κουπόνι ενίσχυσης του Φεστιβάλ, κολλώντας τις αφίσες του, καλώντας τις παρέες, τις οικογένειες και τους συναδέλφους τους να πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ, συνέβαλαν γενικά με κάθε τρόπο στην επιτυχία του Φεστιβάλ, πολλαπλασίασαν τις δυνάμεις μας. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και η μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας σε αυτές ζωντάνεψαν με έναν τρόπο το σύνθημά του "τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος", ώσπου να φτάσουμε στο τέρμα του, την κοινωνία που θα κάνει πράξη τα όνειρά μας στη δουλειά, στη μόρφωση και τη ζωή μας. Γιατί ο αγώνας, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, είναι ό,τι πιο νέο, ό,τι πιο πρωτοπόρο, ό,τι πιο σύγχρονο, η πιο πλατιά και πιο μεγάλη υπόθεση.

Σφίγγουμε το χέρι στους αντιπροσώπους των 40 Κομμουνιστικών Νεολαιών και Αντιιμπεριαλιστικών Οργανώσεων Νεολαίας που πήραν μέρος στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Η παρουσία τους στην Ελλάδα και η στήριξή τους στον αγώνα μας, μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά. Στο πρόσωπο της 17χρονης Παλαιστίνιας αγωνίστριας Αχέντ Ταμίμι που συμμετείχε στο Φεστιβάλ μας, χαιρετίζουμε τους αγώνες του Παλαιστινιακού λαού για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και όλους τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, παίρνουμε δύναμη για τη συνέχιση και το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης.

Ευχαριστούμε πολύ τους καλλιτέχνες, όλους όσους συνεργαστήκαμε και μαζί φτιάξαμε αφιερώματα και συναυλίες που είναι ανάμεσα στα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς.

Τέλος, ανακοινώνουμε ότι μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ θα διατεθεί ως προσφορά στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, με υποδομές που θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες των νέων που ζουν εκεί.

Αυτό το Φεστιβάλ θα το θυμόμαστε για καιρό. Η εικόνα του, με τους ασφυκτικά γεμάτους χώρους του πάρκου "Τρίτσης" από χιλιάδες νεολαίας και λαού, με τα χαμόγελα αισιοδοξίας και τις αμέτρητες κόκκινες σημαίες, θα μας συντροφεύει στις μεγάλες μας προσπάθειες για να δυναμώσουν οι διεκδικήσεις των νέων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή, για το δικαίωμα στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Για να κερδίσουμε τη ζωή που το σύστημα μας στερεί καθημερινά, μια ζωή "στο μπόι των ονείρων και στο μπόι των ανθρώπων". Για να δυναμώσουν οι αγώνες στους οποίους πρωτοστατεί η ΚΝΕ. Για να δυναμώσει η ίδια η ΚΝΕ και να δυναμώσει όσο γίνεται περισσότερο το ΚΚΕ.


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016