banner naskotika
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι από εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Ανακοίνωση προς τους νεοσύλλεκτους στις ένοπλες δυνάμεις

Καλή θητεία με ψηλά το κεφάλι!

Νέοι στρατευμένοι,

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απευθύνονται σ’ όλους τους φαντάρους, σμηνίτες και ναύτες που υπηρετούν σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σας καλούν να υπηρετήσετε τη θητεία σας με το κεφάλι ψηλά.

Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων σας δε σταματά στις πύλες των στρατοπέδων. Πολλοί φαντάροι που πέρασαν πριν από εσάς από τα ίδια Κέντρα Εκπαίδευσης, τα ίδια στρατόπεδα, τις ίδιες μονάδες κι υπηρεσίες, έχουν εμπειρία από διεκδικήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις κατάφεραν με αναφορές και διαμαρτυρίες να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, να κατακτήσουν το δικαίωμά τους να ενημερώνονται και να λένε με θάρρος τη γνώμη τους. Κατάφεραν να αντισταθούν στη "λούφα", το "βύσμα", "το βόλεμα", στη "ρουφιανιά" και το ναζισμό των Χρυσαυγιτών. Ύψωσαν το ανάστημά τους με αφοβία κόντρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αντιλαϊκή πολιτική που βίωνες τόσα χρόνια στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο και τη σχολή συνεχίζεται. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδείχτηκε το ίδιο "ικανή" με τις προηγούμενες κυβερνήσεις να τσακίζει το λαό για να βρίσκει κεφάλαια και "ρευστότητα" για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Συνεχίζει να μαζεύει με τη φοροληστεία και τα χαράτσια, μεροκάματα, συντάξεις και το βιός, των λαϊκών οικογενειών από τις πόλεις και τα χωριά, για να εξασφαλίσει αύξηση των κερδών μεγάλων πολυεθνικών εταιριών. Μειώνει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης ιδιαίτερα της νεολαίας για να την παραδώσει φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό στην αστική τάξη, στις "νέες επενδύσεις". Η ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, που ψήφισαν τα μνημόνια, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, πιέζουν για ακόμη σκληρότερα μέτρα.

Αυτοί που έφτασαν την ανεργία των νέων στο 50%, βρίσκουν δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ για να αιματοκυλάει τους λαούς. Ξοδεύουν πάνω από το 2% του ΑΕΠ της χώρας για αναβαθμίσεις, αγορές και μετατροπές τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟικά σχήματα και σώματα. Την ίδια στιγμή που γίνεται πάρτι εξοπλισμών με τις πολεμικές βιομηχανίες του ΝΑΤΟ, η ίδια η κυβέρνηση αποκλείει την κρατική αμυντική βιομηχανία. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη συμφωνία των υπολοίπων αστικών κομμάτων έφερε το ΝΑΤΟ να "φυλάει" το Αιγαίο. Μετατρέψανε τις ελληνικές θάλασσες σε νεκροταφεία παιδιών. Ταυτόχρονα το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Έτσι "ταΐζουν" την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας. Δεν είναι τυχαία η κλιμάκωση των παραβιάσεων και των προκλήσεων των τουρκικών ΕΔ από τότε που το Αιγαίο γέμισε ΝΑΤΟικά πλοία. Σήμερα με τη "βούλα" του ΝΑΤΟ αεροπλάνα και πλοία της Τουρκίας κόβουν βόλτες πάνω από ελληνικά νησιά και χωρικά ύδατα. Ο Υπουργός Άμυνας Καμένος και ο Υπουργός εξωτερικών Κοτζιάς όπου σταθούν κι όπου βρεθούν διαφημίζουν την προθυμία και τη δυνατότητα των ΕΔ να αναλάβουν αποστολές του ΝΑΤΟ και να δώσουν "γη και ύδωρ" για την εξάσκηση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στις επεμβάσεις και στους πολέμους που σχεδιάζουν. Προτείνουν ακόμη και να ανοίξουν νέες ΝΑΤΟικές βάσεις σε Καλαμάτα, Κρήτη, Κάρπαθο κι αλλού.

Αυτές τις μέρες με αφορμή μια τέτοια άσκηση στη Ρουμανία, η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους ακόμη και στρατόπεδα στη Βόρεια Ελλάδα και τον Έβρο για να περάσουν οι ΝΑΤΟικοί.

Το λαϊκό κίνημα απάντησε άμεσα με διαδηλώσεις στη ΝΑΤΟική βάση της Κρήτης και τον Έβρο. Το ΚΚΕ μπλόκαρε στην Κοζάνη αλβανικά στρατεύματα που ως τμήμα του ΝΑΤΟ επιχείρησαν να περάσουν με τη συνοδεία των ΜΑΤ από τη Μακεδονία. Φαντάροι από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο διαμαρτυρήθηκαν στις αναφορές τους για τις διευκολύνσεις στο ΝΑΤΟ. Συζήτησαν με τους συναδέλφους τους, έστειλαν συλλογικές και ατομικές επιστολές διαμαρτυρίας για δημοσίευση. Απάντησαν με αφοβία σε φασιστικούς θύλακες που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν.

Νεοσύλλεκτοι,

▶ Την ίδια στιγμή που σας βάζουν να ψωνίζετε ακόμη και πριν παρουσιαστείτε για αναλώσιμα, στρατιωτικά είδη, είδη πρώτης ανάγκης,

▶ Την ίδια στιγμή που κοροϊδεύουν με το μισθό των 8.62 ευρώ,

▶ Την ίδια στιγμή που ιδιωτικοποιούν ΚΨΜ κι άλλες δομές των ΕΔ,

▶ Την ίδια στιγμή που φυλάκια και μονάδες στερούνται ακόμη και νερό ή φαγητό για πολλές μέρες,

▶ Την ίδια στιγμή που λείπουν εμβόλια, στρατιωτικοί γιατροί, νοσηλευτές και φάρμακα από τις μονάδες,

…Η κυβέρνηση βρίσκει χρήματα για άλλα.

Σήμερα, οι ελληνικές ΕΔ συμμετέχουν με προσωπικό και μέσα, στηρίζοντας με βάσεις και μονάδες επί ελληνικού εδάφους, τουλάχιστον 13 πολεμικές, στρατιωτικές αποστολές στα πλαίσια του NATO και της ΕΕ και του ΟΗΕ. Είναι σε Ινδικό ωκεανό και στα στενά Σουέζ, στο Κόσοβο, στο Αφγανιστάν, στη Σερβία, στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, στο Μάλι, στο Κέρας της Αφρικής, στο Λίβανο, στη Λιβύη.

⇐ Ποια ακριβώς συμφέροντα του λαού μας διακυβεύονται εκεί;

⇐ Υπερασπίζονται μήπως τα ελληνικά σύνορα οι στρατιωτικοί που συμμετέχουν σε αυτές τις αποστολές;

Συνάδελφοι φαντάροι,

Σήμερα η Ελλάδα θα μπορούσε να αναπτύξει την αμυντική βιομηχανία της. Θα μπορούσε να αξιοποιήσει τις πραγματικά τεράστιες δυνατότητες που έχει σε τεχνολογία, αλλά και σε επιστημονικό, τεχνικό εργατικό δυναμικό, έμπειρο και καταρτισμένο. Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες ο ελληνικός λαός να ζήσει καλύτερα καλύπτοντας τις πραγματικές του, σύγχρονες ανάγκες, μακριά από το καπιταλιστικό παρόν και μέλλον που προμηνύει μόνο πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά για πολλούς λαούς. Η Ελλάδα χωρίς τα μεγάλα αφεντικά, τα μονοπώλια και τα κέρδη τους, χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους, μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν ο λαός ενωμένος αξιοποιήσει τη δύναμή του.

Το ΚΚΕ ήταν και είναι πάντα δίπλα στο φαντάρο και για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του και για τα δικαιώματά του. Με ανακοινώσεις, πιέσεις σε υπουργεία, με τροπολογίες και προτάσεις νόμου στη βουλή διεκδικεί καθημερινά:

  • Αύξηση του μηνιαίου επιδόματος που να καλύπτει τις άμεσες ανάγκες των στρατεύσιμων.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγειονομική κάλυψη σε όλες τις μονάδες.
  • Να δίνονται όλα τα αναγκαία είδη ρουχισμού που να καλύπτουν όλη τη διάρκεια της θητείας.
  • Να μην χρειάζεται να ξοδεύει ο στρατεύσιμος ούτε 1 ευρώ από το υστέρημα της οικογένειάς του για τις βασικές του ανάγκες.
  • Δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
  • Τιμές κόστους σε όλα τα προϊόντα στα στρατιωτικά κυλικεία, καντίνες και ΚΨΜ.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση δομών και λειτουργιών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα το λαϊκό κίνημα και οι φαντάροι χρειάζεται να παλέψουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της Ελλάδας για τη μοιρασιά των αγορών, των πηγών ενέργειας και των αγωγών μεταφοράς τους. Τα παιδιά του ελληνικού λαού να μην γίνουν "κρέας για τα κανόνια" των ιμπεριαλιστών. Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να είναι αποκλειστικά η υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας και όχι η συμμετοχή στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών σε βάρος άλλων λαών.

Απαιτούμε:

Την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών από το εξωτερικό. Κανένας Έλληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα της χώρας.

Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές στη χώρα. Καμιά διευκόλυνση σε ΝΑΤΟικά στρατεύματα να χρησιμοποιούν τις ελληνικές θάλασσες, αέρα κι εδάφη για να βομβαρδίζουν άλλους λαούς ή να ασκούνται στα εγκληματικά τους σχέδια.

Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ και η ΕΕ (FRONTEX) από το Αιγαίο.

Καμιά αλλαγή συνόρων.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Να απομονώσουμε κάθε φασιστική και ρατσιστική φωνή που προσπαθεί να σπείρει το δηλητήριο του μίσους μέσα στο στράτευμα.

Μη "ψαρώνεις" μπροστά στις δυσκολίες.

Μη συμβιβάζεσαι με την αρνητική κατάσταση.

Απομόνωσε τους ναζί της Χρυσής Αυγής που εμφανίζονται με τη μάσκα του πατριώτη. Τους θέλουν και τους χαϊδεύουν οι κυβερνήσεις κι οι μηχανισμοί του κράτους για να τους χρησιμοποιούν όποτε τους βολεύει ενάντια σε ξεκληρισμένους μετανάστες, ενάντια σ’ όσους αντιστέκονται στα μνημόνια, ενάντια σ’ όσους αντιστέκονται στα πολεμικά σχέδια, ενάντια σ όσους παλεύουν για τα δίκια του ελληνικού λαού.

Δείξε θάρρος μπροστά στη φίμωση και την παραβίαση των δικαιωμάτων σου.

Διεκδίκησε συλλογικά και ατομικά ότι δικαιούσαι.

Το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, ο Ριζοσπάστης και ο Οδηγητής, το πόρταλ 902.gr είναι δίπλα σου όπου κι αν είσαι.


Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας © 2016