Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ:100 χρόνια "Κομμουνιστική Επιθεώρηση" | Μορφωτική αντεπίθεση - Χωρίς επαναστατική θεωρία δεν μπορεί να υπάρξει επαναστατική δράση (Β. Ι. Λένιν)

Poster_KOMEP_A3_FINAL
Νοε 29, 2021
Ανακοινώσεις

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, για να τιμήσει τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την 1η έκδοση της “Κομμουνιστικής Επιθεώρησης”, του θεωρητικού και πολιτικού οργάνου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, προκηρύσσει δίμηνη καμπάνια εγγραφής νέων συνδρομητών στην ΚΟΜΕΠ και αύξησης της διακίνησής της.

Απευθυνόμαστε σε όλα τα μέλη, τα στελέχη, τους φίλους και τις φίλες της ΚΝΕ, που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να γίνουμε πιο πολλοί και πιο ικανοί στη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, στην επαστατική πάλη για τον πιο όμορφο, τον πιο δίκαιο, τον πιο ανθρώπινο και σπουδαίο στόχο: την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης και της αδικίας και την οικοδόμηση της κοινωνίας της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.

Παλεύουμε κάθε μέλος της ΚΝΕ να κατακτά και να καλλιεργεί όλο και περισσότερο τα επαναστατικά χαρακτηριστικά:

  • την πρωτοπόρα, μαχητική στάση στην κατάκτηση της επαναστατικής θεωρίας, του «δρόμου» που απαιτείται για την ανατροπή του κόσμου των εκμεταλλευτών και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.
  • τη γνώση των τεράστιων δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα στην κοινωνία, των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας που έχουν δημιουργηθεί από το μυαλό και τα χέρια των εργαζομένων, αλλά και τη γνώση των εμποδίων που δεν τους επιτρέπουν να τα απολαύσουν, καθώς ιδιοποιούνται από μια χούφτα παράσιτα, τους καπιταλιστές.
  • τους αγωνιστικούς δεσμούς σε κάθε χώρο που ζει και δρα η νέα γενιά, στα σχολεία, τα Πανεπιστήμια, τις σχολές κατάρτισης, τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές.
  • τη σύγκρουση με την αδικία, όπου κι αν βρίσκεται κάθε μέλος της ΚΝΕ.
  • την αγωνιστική – μαχητική, ανυπότακτη στάση ζωής, την αγάπη για τους ανθρώπους του μόχθου, την αδιαλλαξία απέναντι στο κεφάλαιο, τους μηχανισμούς και το κράτος του.
  • την τόλμη στον αγώνα γι’ αυτό που «σε κάποιους μοιάζει αδύνατο», σπάζοντας τον συμβιβασμό και τη μοιρολατρία, στην αντιπαράθεση με τα κυρίαρχα αστικά ρεύματα, τα οπορτουνιστικά και ρεφορμιστικά, τον αντικομμουνισμό και όλες τις ξεπερασμένες ιδέες που παρουσιάζονται ως νέες και «προοδευτικές».

Πολύτιμο όπλο σ’ αυτό το επαναστατικό σχέδιο της κάθε Οργάνωσης της ΚΝΕ έχει αποδειχτεί η “Κομμουνιστική Επιθεώρηση”.

Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες αποτελεί βασικό μέσο των νέων αγωνιστών για τη συλλογική και ατομική τους μόρφωση, σημαντικό εργαλείο των Οργανώσεων της ΚΝΕ στην επεξεργασία σχεδίου δράσης με όρους ιδεολογικής, μορφωτικής αντεπίθεσης.

Μέσα από τις σελίδες της “Κομμουνιστικής Επιθεώρησης” τα τελευταία χρόνια, δόθηκε η ευκαιρία σε χιλιάδες νέους και νέες να έρθουν σε επαφή με πλευρές από τη ζωή και το θεωρητικό έργο των Κ. Μαρξ και Φρ. Ένγκελς, με συμπεράσματα και προβληματισμούς από την πείρα της μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, της Παρισινής Κομμούνας. Πλήθος Οργανώσεων συζήτησε, οργανωμένα και συλλογικά, σύγχρονα φαινόμενα και εξελίξεις που ακουμπάνε τη ζωή της νεολαίας, δίνοντας νέα ώθηση στην πολιτική τους παρέμβαση.

Το δίμηνο της καμπάνιας, νέοι και νέες σε μεγάλες πόλεις της χώρας θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την εκατοντάχρονη ιστορία της ΚΟΜΕΠ, μέσω κεντρικής έκθεσης σχετικού υλικού από το αρχείο του ΚΚΕ και σχετικών εκδηλώσεων.

Ανεβάζουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα με τη δίμηνη καμπάνια της ΚΝΕ για την “Κομμουνιστική Επιθεώρηση”. Προϋπόθεση για την επιτυχία της αποτελεί η ορμητική αύξηση της διακίνησης της ΚΟΜΕΠ σε μέλη και φίλους της ΚΝΕ, η επέκταση του συνδρομητικού δικτύου της. Η εκπτωτική ετήσια συνδρομή για τους μήνες Δεκέμβρη 2021 – Γενάρη 2022 μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

«Η γνώση είναι δύναμη» όταν κατατίθεται με σχέδιο, στη συσπείρωση ακόμα περισσότερων νέων στην πάλη για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό, στην ολοκληρωμένη παρέμβαση στο εργατικό, φοιτητικό και μαθητικό κίνημα. Η επιτυχία της καμπάνιας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στο δυνάμωμα των Οργανώσεων της ΚΝΕ.