Άλλαξε τον κόσμο, το έχει ανάγκη! (Μπ. Μπρεχτ)

Μαΐ 8, 2020
Ανακοινώσεις Μαθητές Νέοι εργαζόμενοι Φοιτητές
  • Χώρος ομαδικής ταφής θυμάτων του κορονοϊού στη Νέα Υόρκη, στις ΗΠΑ, τη μητρόπολη του καπιταλισμού.
  • Αύξηση στα έσοδά τους σημειώνουν οι εταιρείες πώλησης ιδιωτικών νησιών, λόγω του κορονοϊού, καθώς οι πλούσιοι αγοράζουν ιδιωτικά νησιά για πολυτελή απομόνωση...
  • Εικόνες ντροπής στο Λας Βέγκας, όπου βάζουν άστεγους σε θέσεις πάρκινγκ, τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες ξενοδοχεία άδεια.
  • Στην Ισπανία, όπου υποτίθεται κυβερνούν “προοδευτικοί”, βρέθηκαν εγκαταλελειμμένοι ηλικιωμένοι -μερικοί είχαν πεθάνει στο κρεβάτι τους- σε γηροκομεία που επλήγησαν από κορονοϊό.
  • Στην Ελλάδα, για να “αντέξει” το δημόσιο σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση ανέστειλε τη λειτουργία τμημάτων και κλινικών, μείωσε κατά 75% τα τακτικά χειρουργεία και κατά 1/3 τα ραντεβού για ακτινοθεραπεία των καρκινοπαθών, με κίνδυνο των αύξηση της θνησιμότητας, λόγω της υποθεραπείας άλλων προβλημάτων υγείας!

Ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός! Μοναδικό φάρμακο η ανατροπή του!

Η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο ότι το μόνο που “μετράει” στην κοινωνία που ζούμε, στον καπιταλισμό, είναι τα κέρδη των λίγων σε βάρος των πολλών! Τα εκατομμύρια κρούσματα και οι 220.000 νεκροί μέχρι τώρα είναι τα θύματα αυτού του άδικου συστήματος, που μετατρέπει στην κυριολεξία την ανθρώπινη ζωή σε στατιστική!

Ήξερες ότι...

Η έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων για τους κορονοϊούς σταμάτησε το 2016 λόγω απουσίας ...επιχειρηματικού ενδιαφέροντος!

Μένουµε δυνατοί, γιατί δε µείναµε σιωπηλοί!

Οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, που έκαναν το γύρο του κόσμου, φώτισαν τον δρόμο… Η “επόμενη μέρα” είναι ήδη εδώ και πρέπει να βρει τον λαό και τη νεολαία ακόμα πιο δυνατούς, πιο οργανωμένους και αποφασισμένους να παλέψουν για το δίκιο τους!

  • Θα ανεχτούμε να επιλέγεται ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει ή θα διεκδικήσουμε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας, κατάλληλα στελεχωμένο και εξοπλισμένο, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιεσδήποτε συνθήκες;
  • Θα ανεχτούμε εν έτει 2020 να υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους, αξιοπρεπή εργασία, ασφαλές σπίτι ή θα βάλουμε μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες μας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα;
  • Θα ανεχτούμε οι κυβερνήσεις να μετατρέπουν τα σχολεία σε πανάκριβα εξεταστικά κέντρα και τα Πανεπιστήμια σε “κατηγοριοποιημένες” Α.Ε. ή θα απαιτήσουμε ολοκληρωμένη μόρφωση, πλήρη, δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους;

Πρέπει και μπορούμε να σημαδέψουμε τον ορατό εχθρό μας! Η πανδημία απέδειξε περίτρανα πως οι απαραίτητοι για μία κοινωνία είναι οι εργαζόμενοι και όχι οι βιομήχανοι, οι γιατροί και οι νοσηλευτές και όχι οι κλινικάρχες, οι διανομείς και όχι οι μεγαλέμποροι! Αποδείχθηκε ότι η κοινωνία έχει τη δύναμη και μπορεί να πάει μπροστά και χωρίς εκμεταλλευτές, ότι χωρίς τους εργαζόμενους, τον λαό, “γρανάζι” δε γυρνά... Ας γίνουμε, λοιπόν, όλοι οι “αφανείς ήρωες” πρωταγωνιστές!

 

Ο αγώνας τώρα ξεκινάει!

  • Για την προστασία της υγείας του λαού και της νεολαίας, για την Παιδεία, την εργασία, τον Πολιτισμό, την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, την κατάργηση των νόμων περιορισμού της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης, της έντασης της καταστολής.
  • Για να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται, οι καπιταλιστές, με αύξηση της φορολογίας τους, με κατάργηση των φοροαπαλλαγών τους.
  • Για την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και των πρόσφατων αντιλαϊκών μέτρων, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Για την παραγραφή του κρατικού χρέους, που δεν το δημιούργησε ο λαός, αλλά το πληρώνει ακριβά και συνεχώς όλα αυτά τα χρόνια.
  • Για την απόσυρση από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, που ως χώρα το πληρώνουμε με 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, με συνολική σύγκρουση και αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που “τρέφονται” με το αίμα των λαών!

Ο μόνος δρόμος για να μην πληρώσει ξανά ο λαός και η νεολαία την κρίση είναι ο δρόμος της πάλης για την κοινωνία, που κουμάντο θα κάνουν “της γης οι κολασμένοι”, καταργώντας την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτή η ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας, ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός, θα αξιοποιεί με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό όλο τον πλούτο της χώρας, το εργατικό δυναμικό, τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, με γνώμονα την κοινωνική ευημερία και όχι το κέρδος των λίγων. Αυτόν το δρόμο φωτίζει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, με τόλμη και μαχητικότητα, με το βλέμμα καρφωμένο στο μέλλον…