Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Άλλη μια “συνηθισμένη” βδομάδα για τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια όλης της χώρας;

Νοε 3, 2023
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Μαθητές

Δευτέρα 30/10: η σιδερένια πόρτα του 7ου ΓΕΛ Νέας Σμύρνης κατέρρευσε με κίνδυνο να τραυματιστούν μαθητές.

Τρίτη 31/10: Ακόμα μια μέρα που δεκάδες μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δεν διεξάγονται, λόγω έλλειψης καθηγητών από την αρχή του ακαδημαϊκού εξαμήνου!

Τετάρτη 1/11: διακοπή της υδροδότησης στο ΕΜΠ που ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως. Τραγική ειρωνεία: το ίδρυμα διαφημίζει τη συνεργασία του με την ΕΥΔΑΠ (!).

Πέμπτη 2/11: Σε πισίνα μετατράπηκε το Πανεπιστήμιο Πατρών, λόγω έντονης βροχόπτωσης.

Παρασκευή 3/11: Τα σχολεία της Εύβοιας ταρακουνήθηκαν από τον σεισμό, αλλά η κυβέρνηση παραμένει ατάραχη, παρότι εδώ και 20 χρόνια δεν έχει γίνει κανένας  αντισεισμικός έλεγχος των σχολείων σε όλη τη χώρα.

Άλλη μια “συνηθισμένη” βδομάδα για τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια όλης της χώρας;

Για τον υπουργό Παιδείας, τη σημερινή κυβέρνηση, όπως και όλες τις προηγούμενες, που θεωρούν τις ανάγκες μας ”περιττό κόστος”, δεν τρέχει τίποτα! Ο μεν υπουργός παίζει με την (ανθρώπινη κι όχι τεχνητή) νοημοσύνη μας, διαφημίζοντας το “νέο ψηφιακό σχολείο”, η δε κυβέρνηση επιλέγει να “παραδίδει μαθήματα” φρίκης και απανθρωπιάς, ξοδεύοντας εκατομμύρια για την εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή στη Γάζα, με αποστολή φρεγατών, οπλικών συστημάτων και παραχώρηση στρατιωτικών υποδομών στους δολοφόνους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ισραήλ.

Όμως για τους μαθητές και τους φοιτητές ποτέ δε θα γίνει “συνήθεια” αυτή η εγκληματική πολιτική. Διεκδικούν τα αυτονόητα, να πηγαίνουν σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία και Πανεπιστήμια, να προσληφθούν καθηγητές, να μην πληρώνουν οι οικογένειές τους για τη «δωρεάν» παιδεία… Για όλα αυτά θα διαδηλώσουν μαζικά τη Δευτέρα 6 Νοέμβρη, στα μεγάλα μαθητικά και φοιτητικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα!

 

Υ.Γ.: Δυστυχώς ο κ. Πιερρακάκης ακύρωσε την επίσκεψή του στην Πάτρα, λόγω ...κακοκαιρίας και δε θα απολαύσει μια βαρκάδα στο Πανεπιστήμιο Πατρών!