Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με αφορμή την Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού:Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου! Απομονώνουμε κάθε ρατσιστική-φασιστική φωνή!

Μαρ 21, 2022
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Νέοι μετανάστες - πρόσφυγες

Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη της στα εκατομμύρια των Ουκρανών προσφύγων, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, στα χιλιάδες ξεριζωμένα παιδιά που φτάνουν καθημερινά σε χώρες της ΕΕ και στη χώρα μας. Εκφράζουμε τη στήριξή μας σε όλα τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, στους λαούς που έχουν γίνει «σάκος του μποξ» στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας.

Σε όλους όσοι αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τον τόπο τους, αναζητώντας μια ασφαλέστερη ζωή, υψώνουμε τείχος προστασίας. Νιώθουμε την ίδια ανησυχία, την ίδια οργή απέναντι στις πολεμικές επεμβάσεις, τη φτώχεια, την εξαθλίωση.

Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα! Ο ελληνικός λαός, όπως όλοι οι λαοί του κόσμου, δεν έχει συμφέρον από το να διαλέξει στρατόπεδο ληστών και δολοφόνων! Ενισχύουμε την πραγματική αλληλεγγύη μας στα θύματα του πολέμου, δυναμώνοντας τη φωνή μας για να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με οποιοδήποτε τρόπο. Δίνουμε καθημερινά τη μάχη να μη γίνει η χώρα μας “θύτης” στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να κλείσουν τώρα οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, να σταματήσει να αξιοποιείται η χώρα μας ως πολεμικό ορμητήριο, να μη σταλεί κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, να επιστρέψουν στη χώρα οι στρατιωτικές δυνάμεις που υπηρετούν σε αποστολές εκτός συνόρων, να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.

Απομονώνουμε κάθε ρατσιστική, φασιστική φωνή! Οι λαοί όλου του κόσμου δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους! Δίνουμε το χέρι μας σε όλους τους ξεριζωμένους, είτε προέρχονται από την Ουκρανία είτε τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, όποια άλλη χώρα ζει την φρίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Δεν διαχωρίζουμε, αν οι πύραυλοι και τα όπλα, που τους ξερίζωσαν είναι «made in Russia» ή «made in USA»… Παλεύουμε ενάντια σε κάθε προσπάθεια διαχωρισμού των προσφύγων, με βάση την εθνικότητα, τη χώρα προέλευσης, το χρώμα, τη θρησκεία.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίσουμε να δίνουμε σταθερά τη μάχη για τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, απέναντι στην ψεύτικη και υποκριτική «προστασία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων. Απέναντι στην πολιτική του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, τη διαβίωση σε άθλιες συνθήκες, την πολιτική των απελάσεων, των κολαστηρίων των hotspots, που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις μετατρέποντας τη χώρα σε φυλακή της ΕΕ, απέναντι σε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης του προσφυγικού ρεύματος στις ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις.

Δυναμώνουμε τον αγώνα απέναντι στον πραγματικό θύτη, το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Καλούμε τους νέους και τις νέες, μέσα από τα σωματεία τους, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, άλλους μαζικούς φορείς, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους Ουκρανούς πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας με όλους τους τρόπους, να πυκνώσουν οι πρωτοβουλίες συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης .

Έχουμε χρέος να αγκαλιάσουμε τα χιλιάδες προσφυγόπουλα, να τα υποδεχθούμε στα σχολεία, να τους εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, να διεκδικήσουμε να  παρθούν μέτρα ένταξης των παιδιών των προσφύγων σε όλες τις δομές εκπαίδευσης. Να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν τμήματα ένταξης, να εξασφαλιστεί η ουσιαστική πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα προσφυγόπουλα ανεξάρτητα από την χώρα προέλευσης.