Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την 26η Ιούνη, παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Ιουν 26, 2018
Ανακοινώσεις Κατά των ναρκωτικών

Δεν θα μας αρπάξουν το μυαλό και το μέλλον! Όχι σε όλα τα ναρκωτικά!

Καλούµε κάθε νέα και νέο να παλέψουµε ενάντια στην πολιτική που µας θέλει σύγχρονους σκλάβους, µε θολωµένο μυαλό και σκυµµένο κεφάλι. Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να γυρίσει την πλάτη στις σκοταδιστικές θέσεις που βαφτίζουν «θεραπεία» τη µαστούρα και «ελευθερία» τη σκλαβιά της εξάρτησης.  Να αντισταθεί μαχητικά στην επίθεση που δέχεται από την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ, που της ζητούν να συµβιβαστεί µε τη νάρκωση συνειδήσεων.

Προοδευτικό για τη νεολαία είναι ό,τι της ανοίγει δρόµο για να απολαύσει τη ζωή της, για να ζήσει µε βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής µας. Οι θέσεις όλων των άλλων κοµµάτων για τα ναρκωτικά είναι βαθιά συντηρητικές γιατί προσπερνάνε τα συµπεράσµατα της πολύχρονης έρευνας της επιστηµονικής κοινότητας γύρω από το φαινόµενο της τοξικοεξάρτησης. Παράλληλα µε αυτόν τον τρόπο προσβάλλουν τον αγώνα χιλιάδων οικογενειών και νέων για να απεξαρτηθούν από τις ουσίες, που είναι απλά «παρεξηγηµένες», σύµφωνα µε την κυβέρνηση κι άλλους «φωστήρες» …

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναγνωρίζει στη νεολαία μόνο ένα δικαίωμα: Να μην έχει δικαιώματα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖA - ΑΝΕΛ πρωτοστατεί στη διαφήµιση της κάνναβης! Μοιράζεται κοινό βήµα µε επιχειρηµατίες που ζητούν την πλήρη απελευθέρωση της κάνναβης σε όλες τις µορφές της, µέχρι και τη χορήγησή της σε παιδιά! Είναι δεκάδες οι παρεµβάσεις της κυβέρνησης και της νεολαίας της (υπάρχει και τέτοια…) που µιλάνε για «ψυχαγωγική» χρήση λες και το χασίς µπορεί να ψυχαγωγήσει, να µορφώσει πνευµατικά και αισθητικά...

 

•    Στήνει δουλειές με «φούντες»! Οι πολυεθνικές - μεγαθήρια που έρχονται να επενδύσουν στις «άριστες κλιματικές συνθήκες» της Ελλάδας και στο φτηνό εργατικό δυναμικό που διαφημίζει η κυβέρνηση δεν το κάνουν για να αντιμετωπίσουν τον πόνο των ασθενών! Οι µετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο κάνναβης έχουν εκτιναχθεί! Εκτιμούν ότι τα κέρδη από την κάνναβη θα φτάσουν παγκοσμίως τα 200 δισ στην επόμενη δεκαετία!
•    Η κυβέρνηση “αχρηστεύει” την επιστήµη! Οι επιστηµονικοί φορείς σε παγκόσµιο επίπεδο µιλούν µόνο για καταπραϋντικές και όχι θεραπευτικές ιδιότητες σε πολύ συγκεκριµένες ουσίες που περιλαµβάνει το φυτό της κάνναβης, για τις οποίες ακόµα χρειάζονται περαιτέρω µελέτες. Γι’ αυτό και δεν προτείνουν το φυτό κάνναβη ως θεραπεία επιλογής για καµία ασθένεια! Aντίθετα ο νόµος για τη «φαρµακευτική κάνναβη» που ψηφίστηκε πρόσφατα, µε το γενικό προσδιορισµό «τελικά προϊόντα φαρµακευτικής κάνναβης» που περιέχει ο νόµος, αφήνει ανοιχτό το περιθώριο να βαφτίζεται το χασίς φάρµακο. Παρακάµπτει µια σειρά από επιστηµονικές διαδικασίες που απαιτούνται για να κατασκευαστεί ένα φαρµακευτικό σκεύασµα.
•    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στρώνει το έδαφος για την απελευθέρωση όλων των ναρκωτικών.

Η συζήτηση για τη νοµιµοποίηση της κάνναβης,
είναι νοµιµοποίηση των αιτιών της χρήσης στη συνείδηση της νεολαίας!

Η ανεργία, η οικονοµική και πολιτιστική φτώχεια, η εµπορευµατοποίηση των κοινωνικών αναγκών, η έλλειψη επιλογών είναι το κοινωνικό υπόβαθρο της χρήσης και της εξάρτησης. Αιτίες βαθιά δεµένες µε το καπιταλιστικό σύστηµα της εκµετάλλευσης που η σηµερινή (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) και όλες οι προηγούµενες κυβερνήσεις (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) υπηρετούν. Όλα τα αστικά κόµµατα παρά τις επιµέρους διαφορές τους υλοποιούν την πολιτική της ΕΕ για τα ναρκωτικά κλείνοντας τα µάτια στην τραγωδία που αυτά προκαλούν.

Το χασίς, όπως και αν το βαφτίσουν, παραµένει
ναρκωτικό που αλλοιώνει τη συνείδηση και προκαλεί εξάρτηση

-    Το 80% των νέων κάτω από 20 ετών που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή µε κάποιο θεραπευτικό πρόγραµµα ζητούν θεραπεία από την κάνναβη (ΟΗΕ, 2016).
-    Το 84% των ενηλίκων ξεκίνησαν τη χρήση ουσιών µε κάνναβη. Το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνά το 90% για τους εφήβους (απολογισµός ΚΕΘΕΑ, 2016).
-    Όπου νοµιµοποιήθηκε η «φαρµακευτική κάνναβη» παρατηρήθηκε αύξηση των ποσοστών χρήσης και εξάρτησης όχι µόνο κάνναβης, αλλά και άλλων ναρκωτικών ουσιών και σταδιακά νοµιµοποιήθηκε και για ψυχαγωγική χρήση. Στις ΗΠΑ η χρήση άγγιξε το 36% των µαθητών, ενώ 1 στους 3 µαθητές οµολογεί ότι προµηθεύτηκε κάνναβη µε ιατρική συνταγή που δόθηκε σε κάποιον άλλον (ΟΗΕ, 2016)!

Αυτά τα στοιχεία τα γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια οι θιασώτες της νομιμοποίησης των ναρκωτικών µε πρώτη την κυβέρνηση!

Η νοµιµοποίηση δεν χτυπά το οργανωµένο έγκληµα. Χτυπά τη νεολαία! Η διαθεσιµότητα, η προσβασιμότητα και η κοινωνική αποδοχή µιας ουσίας είναι παράγοντες που αυξάνουν τη χρήση της. Τα παράνοµα κέρδη είναι στο DNA του καπιταλισµού. Αύξηση του παράνοµου εµπορίου καταγράφεται και σε ουσίες που είναι νόµιµες π.χ. αλκοόλ, τσιγάρα.

Χώρες όπου η κάνναβη είναι νόμιμη, όπως το Βέλγιο και η Ολλανδία, παίζουν κομβικό ρόλο στην παρασκευή και τη διανομή και νέων παράνομων ουσιών όπως το MDMA και αμφεταμίνης (ΟΗΕ, 2017).

Δεν τους έπιασε ο πόνος για την υγεία, τη θεραπεία, την ανακούφιση…

Στοχεύουν στο µυαλό: Θέλουν να µάθουν τη νεολαία να ζει µε τα ναρκωτικά, να µειωθούν οι αντιστάσεις της απέναντι στη χρήση! Θέλουν µια νεολαία συµβιβασµένη µε το σύστηµα της εκµετάλλευσης και της αδικίας, που ενώ στερεί κάθε δικαίωµα για ζωή µε δικαιώµατα προσφέρει απλόχερα την αυτοκαταστροφή µας.
Πασχίζουν για τα κέρδη των µονοπωλίων: Τα αµύθητα ποσά που περιµένουν από το εµπόριο κάνναβης είναι ο καθρέφτης της ανάπτυξής τους! Το σύστηµά τους είναι τόσο σάπιο που δεν διστάζει να µας πουλάει το θάνατό µας! Που µε περίσσιο θράσος βάζει µπροστά ασθενείς µε σοβαρά χρόνια νοσήµατα, οι οποίοι έρχονται αντιµέτωποι µε τις τεράστιες ελλείψεις στο σύστηµα Υγείας, για να καθαρίσει για λογαριασµό των πολυεθνικών!

Δεν θα τους κάνουµε τη χάρη!

Καλούµε τις νέες και τους νέους να παλέψουµε µαζί  για τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισµό - κοµµουνισµό. Για να µπορεί ο κάθε άνθρωπος, ενταγµένος στο κοινωνικό σύνολο, να είναι πρωταγωνιστής, να δηµιουργεί, να συµµετέχει ενεργά στη διαµόρφωση της πραγµατικότητας, να έχει ισότιµες σχέσεις µε τους γύρω του, να αναπτύσσει ολόπλευρα την προσωπικότητά του. Αυτή είναι η κοινωνία της πραγµατικής ελευθερίας όπου η χρήση ναρκωτικών γίνεται περιττή. Παλεύουµε για µια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι µε ελεύθερα τα ναρκωτικά! Γιατί...

«… τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό από τη ζωή δεν είναι» (Ναζίμ Χικμέτ)