Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Δε θα επιτρέψουμε να γίνει συνήθεια ο θάνατος νέων στο μεροκάματο! Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας των κλαδικών Οργανώσεων Αττικής της ΚΝΕ στις 19:00 στο Υπουργείο Εργασίας!

Σεπ 5, 2022
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Νέοι εργαζόμενοι

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, άλλος ένας νέος εργαζόμενος σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας. Αυτή τη φορά ο Βασίλης Μερκούρι, 17χρονος μαθητής ΕΠΑ.Λ, διανομέας, που έρχεται να προστεθεί στην τεράστια λίστα των νέων ανθρώπων, που φύγανε για δουλειά και δε γύρισαν ποτέ στο σπίτι τους!

Δε θα επιτρέψουμε να γίνει συνήθεια ο θάνατος νέων στο μεροκάματο!

Δεν είναι η «κακιά η ώρα»! Είναι εργοδοτικά εγκλήματα!

Στον αγώνα επιβίωσης κάθε οικογένειας απέναντι στην ακρίβεια, για να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά αδιέξοδα σε κάθε λαϊκό σπίτι, ολοένα και περισσότεροι μαθητές αναγκάζονται να αναζητήσουν δουλειά, για να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Ένας τέτοιος μαθητής ήταν και ο Βασίλης!

Άλλωστε, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, η ανήλικη εργασία έχει γίνει -στην κυριολεξία- νόμος! Το 2021, με κυβέρνηση ΝΔ, το Υπουργείο Παιδείας (!!!) θεσμοθετεί με νόμο τη δουλειά για μαθητές από 15 χρονών. Το 2017, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «θεωρήθηκαν» πάνω από 7.500 βιβλιάρια εργασίας ανηλίκων, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ!

Η οργή που νιώθουμε για τη σαπίλα του συστήματος της εκμετάλλευσης να γίνει δύναμη οργανωμένου αγώνα και ανατροπής!

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βασίλη Μερκούρι.